Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pe 25 mai poţi să-l îngenunchezi pe Ponta sau să-l faci (aproape) preşedinte (România Liberă)

Ce schimbări îi aşteaptă de la 1 iunie pe românii care au nevoie de medic (Gândul) - Nu se găsesc milioanele de euro cu care Gruia Stoica vroia să cumpere CFR Marfă (Evenimentul Zilei) - Băsescu umileşte un Soljenţîn al României (Jurnalul Naţional)

Cine poate să-l bată pe Victor Ponta în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale (Adevărul)

Doar doi lideri politici, Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu, au în acest moment şanse reale de a-l învinge pe liderul PSD într-un eventual tur II al alegerilor prezidenţiale, arată un sondaj INSCOP Research realizat la comanda ziarului „Adevărul”. Au şanse – dar nu certitidini, pentru că Ponta oricum e acum pe primul loc. Însă cei doi pot recupera diferenţa care îi separă acum de liderul PSD.

Pe 25 mai poţi să-l îngenunchezi pe Ponta sau să-l faci (aproape) preşedinte (România Liberă)

Refuzul de a merge la vot este o lovitură dată democraţiei, comparabilă cu fraudarea alegerilor de către baronii locali. Este ca şi cum ai asista nepăsător la furtul portofelului din buzunarul unui trecător, sau chiar “să-i ţii de şase” pungaşului, iar apoi să strigi că-i plină ţara de hoţi., scrie redactorul şef adjunct Gabriel Bejan. El aduce în editorial  câteva motive să mergem la vot pe 25 mai.

Pixul lui Ponta face o gaură de un miliard în buzunarul românilor (România Liberă)

Datoriile istorice ale industriei de apărare vor fi şterse de Guvern pentru a salva locuri de muncă şi a relansa un sector esenţial pentru economia românească, a anunțat premierul Victor Ponta, în şedinţa de marţi a Guvernului. Pe lista companiilor din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Braşov, Şantierul Naval Mangalia, IOR Bucureşti, Romaero, Uzina Mecanică Orăştie, Construcţii Aeronautice.

Ce schimbări îi aşteaptă de la 1 iunie pe românii care au nevoie de medic (Gândul)

De la 1 iunie, persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 39, care nu suferă de nicio boală, se pot prezenta la medicul de familie doar o dată la trei ani pentru un control de rutină. După vârsta de 40 de ani vizitele la medicul de familie se pot face o dată pe an. Asta prevede nou pachet de bază de servicii medicale care va intra în vigoare peste două săptămâni, după ce a fost adoptat în Şedinţa de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă.
Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, spune că pachetul de servicii medicale de bază pune accentul pe prevenţie. Pachetul de servicii medicale de bază include consultaţii de monitorizare pentru boli cardiovasculare, dislipidemie, diabet zaharat tip 2, astm bronşic, boală cronică respiratorie obstructivă şi boala cronică de rinichi. Nu se mai regăsesc în pachetul de bază serviciile de homeopatie şi fitoterapie (aceste servicii pot face obiectul asigurărilor private).

Nu se găsesc milioanele de euro cu care Gruia Stoica vroia să cumpere CFR Marfă (Evenimentul Zilei)

Surse EVZ spun că banii nici nu au existat. Când DIICOT Iaşi a cerut să îi fie virate cele 10 milioane de euro, Ministerul Transporturilor i-a comunicat că banca a blocat executarea scrisorii de garanţie. Sunt indicii că şefii din Transporturi au acoperit tunul pe care vroia să îl dea Gruia Stoica. Garanţia a fost depusă pe vremea când ministerul era condus de liberalul Relu Fenechiu. Ministrul actual, Dan Şova, a anunţat că va face plângere penală pentru că s-ar fi tergiversat o solicitare a DIICOT-ului.

Băsescu umileşte un Soljenţîn al României (Jurnalul Naţional)

Generalul Ion Eremia, condamnat pe viaţă în 1958, refuzat la decorare. Preşedintele Băsescu interpretează abuziv o lege, apelează la subtrefugii numai să nu-l distingă pe duşmanul comunismului. Eremia are toate condiţiile pentru a primi “Semnul Onorific” – a servit în Armată 20 de ani; în plus are prioritate la decoraţii, prin lege, pentru lupta cu totalitarismul.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu