Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Joe Biden şi îngheţata românească (Gândul)

De ce nu l-a întâmpinat Ponta pe Joe Biden, al doilea om al Americii (Adevărul) - Băsescu, informator cu patalama CNSAS (Jurnalul Naţional) -„Sunt european, deci votez pe 25 mai”. De ce merg la vot Andrei Pleșu și Vintilă Mihăilescu (România Liberă) - Steaua a sărbătorit cu stil titlul 25 alături de suporteri (Gazeta Sporturilor)

Joe Biden şi îngheţata românească (Gândul)

La câteva ore de la venirea în România, prima apariţie publică a vicepreşedintelui SUA Joe Biden a fost nu la vreo întâlnire oficială, ci în Centrul Vechi al Capitalei. Zeci de agenţi ai Secret Service şi SPP au împânzit strada Stravopoleos, unde vicepreşedintele SUA Joe Biden şi soţia sa au luat masa la restaurantul Trattoria Il Calcio. Din meniul lui Biden nu a lipsit brânza de bivoliţă, bruschette şi, la recomandarea chelnerului a luat paste de casă cu sos de tomate. Soţia sa a ales tot paste clasice. După aproape o oră şi jumătate cei doi au ieşit relaxaţi, au luat îngheţată la cornet şi au făcut câţiva paşi, Biden dând mâna cu câţiva turişti americani care au reuşit să se apropie. 

De ce nu l-a întâmpinat Ponta pe Joe Biden, al doilea om al Americii (Adevărul)

Şeful Executivului nu s-a numărat printre liderii politici care s-au deplasat la aeroport pentru a-l întâmpina, la venirea în România, pe oficialul american. Ponta a preferat să-l trimită pe Titus Corlăţean cu un buchet de flori.
Cum arăta agenda premierului ieri: la ora 13.30 deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru modernizarea exploataţiilor agricole în afara Capitalei. De la ora 15.00, inaugurarea sediului Primăriei din comuna Hârşeni din judeţul Braşov. În sfîrşit, după-amiază, şeful Executivului s-a aflat la atelierul fabricii Ina Schaeffler, în judeţul Braşov.
Astăzi Joe Biden, omul doi în SUA, este aşteptat de către preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni la primele ore ale dimineţii, apoi este primit la Palatul Victoria.

Băsescu, informator cu patalama CNSAS (Jurnalul Naţional)

Un proces cu o miză foarte importantă se află în derulare la Curtea de Apel Bucureşti. Prin consecinţa juridică a deciziei putem afla dacă, în fine, Traian Băsescu poate fi disculpat de legăturile strânse cu Securitatea pe care le-a negat, bazându-se pe adeverinţe eliberate de CNSAS. Dar chiar o adeverinţă CNSAS arată că Băsescu a dat rapoarte de serviciu la Securitate.

Campanie RL. „Sunt european, deci votez pe 25 mai” (România Liberă)

Sondajele de opinie semnalează la unison faptul că la alegerilor pentru Parlamentul European de duminică se vor prezenta mai puţin de 30% dintre cetățenii cu drept de vot. Cu toate apelurile la boicotarea alegerilor, lansate pe reţele de socializare, multe personalităţi din România şi-au exprimat intenţia de a merge la vot pe 25 mai. România liberă vă prezintă părerile a opt dintre intelectualii de renume care au ales să voteze. Răspunsurile lor ar putea servi ca exemple demne de urmat de toţi nehotărâţii din această ţară.
Andrei Pleșu, scriitor: „Candidații de proastă calitate trebuie boicotați, nu votul”
Vintilă Mihăilescu, antropolog: „A sta acasă înseamnă a vota cu cei pe care nu îi vrei”

Petrecere de zile mari pe Naţional Arena » Steaua a sărbătorit cu stil titlul 25 alături de suporteri (Gazeta Sporturilor)

Campionii au început sărbătoarea înainte de startul meciului, cînd aproape toţi jucătorii lui Laurenţiu Reghecampf au intrat pe teren ţinîndu-se de mînă. După fluierul final al partidei, au cîntat Paula Seling şi Ovi, spectacolul continuînd cu un spectacol de lasere şi lumini. Jucătorii Stelei au fost însoţiţi pe teren de iubite sau soţii şi de copii, toţi îmbrăcaţi în tricoul echipei cu numărul 25. Ilie Năstase, Larisa Iordache şi Octavian Belu au împărţit medaliile şi tricourile de campioni. Alexandru Bourceanu şi Vlad Chiricheş au fost premiaţi şi ei şi aplautaţi de întregul stadion. Steliştii speră să mai petreacă încă o dată şi vineri, cînd va avea loc finala Cupei României. "Militarii" se vor bate pentru event cu Astra, de la ora 20:30.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu