Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


De ce a început asaltul împotriva lui Voiculescu (România Liberă)

dan-voiculescu.jpg

Preşedintele fondator PC Dan Voiculescu

Voiculescu: Înţeleg frustrarea celor care nu mă pot învinge (Jurnalul Naţional) - Teodor Baconschi n-a mai aşteptat să-l excludă Vasile Blaga (Evenimentul Zilei) - Săptămână de FOC în procesul privatizării CFR MARFĂ (Capital) - Poşta şi CFR rămân ale poporului. Să ne bucurăm? (Adevărul)

De ce a început asaltul împotriva lui Voiculescu (România Liberă)

Arestarea lui Sorin Alexandrescu, omul prin care Dan Voiculescu îşi gestiona tele-afacerile dubioase, anunţă evoluţii mai interesante decât lasă să se întrevadă primele impresii. Şi asta deoarece Antenele reprezintă mult mai mult decât o afacere la care râvnesc unii rivali, scrie redactorul şef Dan Cristian Turturică.
Miza scandalului declanşat este în primul rând legată de ambiţiile politice ale lui Voiculescu şi de capabilităţile propagandistice ale trustului său media, care îi permit să influenţeze jocurile de putere. Şi nu atât pe cele ce au ca finalitate numirea unui ministru, a unor şefi de instituţii sau câştigarea unor contracte, cât mai ales pe cele ce pot afecta interesele strategice ale ţării. Banii sunt o chestiune secundară în acest punct al acţiunii, pentru că reprezintă un mijloc, nu un scop în sine. Şi pentru o tabără, şi pentru cealaltă. Argumentele, în editorialul României libere.

Voiculescu: Înţeleg frustrarea celor care nu mă pot învinge (Jurnalul Naţional)

“Înţeleg frustrarea celor care nu mă pot învinge, m-am confruntat o viaţă cu asemenea cazuri. Dacă cineva crede că mă ascund acum este fie prost, fie ticălos”. Astfel răspunde Dan Voiculescu, pe blogul său, campaniei de denigrare îndreptată împotriva sa, a familiei sale şi a trustului Intact.
Menţionând că această campanie furibundă are ca punct de plecare specularea unui conflict comercial , denaturat într-un dosar penal, Dan Voiculescu precizează că în doar trei zile numele său a fost menţionat de peste 5000 de ori, de doar două televiziuni, în contexte halucinante, conţinând dezinformări flagrante, cu scopul evident de a genera presiuni asupra instituţiilor statului.


Teodor Baconschi n-a mai aşteptat să-l excludă Vasile Blaga (Evenimentul Zilei)

Aflat pe lista posibililor excluşi din PDL, fostul ministru de Externe a demisionat ieri din partid. Conducerea democrat-liberalilor decide astăzi ce face cu restul guralivilor care o critică.
Cu o zi înainte de decizia cu privire la vocile critice din PDL, atmosfera în partid era întunecată de ironii şi jigniri. Deputatul PDL Theodor Paleologu, aflat şi el pe lista neagră, s-a oferit să dea echipei Blaga lecţii la Şcoala Palelologu. “Avem cursuri de retorică, de diplomaţie, de protocol şi bune maniere, de etică politică, de psihologie şi dezvoltare personală.Ca dovadă de bunăvoinţă, propun un discount de 30% pentru membrii echipei Blaga” a spus Paleologu. Replica a venit din partea europarlamentarului Traian Ungureanu „Îi ofer domnului Paleologu o reducere de 100% la cursuri de maturizare politică fără implanturi.

Săptămână de FOC în procesul privatizării CFR MARFĂ (Capital)

În această săptămână, se va vedea dacă cei trei investitori au în intenţie să achiziţioneze compania sau doar au dorit o campanie de promovare.
Miercuri este ziua în care cei trei investitori trebuie să depună ofertele preliminare şi neangajante.
Joi, comisia de privatizare va începe negocieri cu fiecare ofertant.
Următoarea etapă este participarea la licitaţia cu oferta în plic. Termenul de depunere al documentelor este 19 IUNIE, ora 12:00. Ofertele vor fi deschise a doua zi de către Comisia de privatizare care va stabili câştigătorul licitaţiei.

Poşta şi CFR rămân ale poporului. Să ne bucurăm? (Adevărul)

Guvernul Ponta se face că privatizează Poşta Română şi CFR Marfă astfel încât acordul cu FMI să se încheie pe 26 iunie cu o naraţiune ambiguă şi optimistă. Ambele părţi au nevoie să anunţe succesul, iar FMI  va vedea doar partea plină a paharului, acea stabilitate macroeconomică aranjată din cifre, stază a economiei, după cum spunea economistul Lucian Isar la Adevărul Live. În termeni clinici, stază înseamnă oprire. Naraţiunea ce ne va fi servită pe 26 iunie aduce doar veşti proaste şi pentru cei care se opun privatizării şi pentru cei care dimpotrivă, cred că doar privatizarea este soluţia, crede Ioana Lupea. Mai multe în Adevărul.

Statul a dat băncilor business de 3,6 miliarde de euro prin „Prima casă“ (Ziarul Financiar)

Programul lansat în iunie 2009 este pe cale de epuizare, mai fiind disponibile 160 milioane de euro pentru împrumuturi. Băncile au dat 92.000 de credite „Prima casă“ dintr-un portofoliu total de 160.000 de împrumuturi pentru achiziţia de locuinţe.
Chiar dacă astfel băncile au primit un balon de oxigen de la stat, acestea rămân reticente să finanţeze economia şi văd riscuri la fiecare pas.
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu