Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noua Constituţie: căsătoria doar între un bărbat şi o femeie (Jurnalul Naţional)

Ponta a devenit „akzeptabel“ pentru Merkel (Adevărul) - Voiculescu: sfârşit de etapă în România. Ce urmează? (România Liberă) - „Stăpânul Antenelor” încearcă astăzi să iasă din arest. Mogulul Dan Voiculescu s-a întors în ţară! (Evenimentul Zilei) - În plină criză, românii se dau în vânt după maşinile decapotabile (Capital)

Noua Constituţie: căsătoria doar între un bărbat şi o femeie (Jurnalul Naţional)

Articolul 48 din noul proiect al Constituţiei se modifică: familia se bazează pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. În varianta actuală se precizează că familia se întemeiază între soţi.
Comisia de revizuire a Constituţiei a respins, miercuri, amendamentul care ar fi recunoscut rolul istoric al Bisericii Ortodoxe Române. Profanarea drapelului naţional va fi interzisă prin lege a decis aceeaşi comisie. Răspunderea civilă în presă va avea o altă abordare. Astefl, mass media este obligată să îşi declare sursele de finanţare dar şi structura acţionariatului. În fine, propunerea votului obligatoriu a fost respinsă. Se menţine vârsta de 18 ani pentru a putea vota.

Ponta a devenit „akzeptabel“ pentru Merkel (Adevărul)

Premierul Victor Ponta se va întâlni săptămâna viitoare cu cancelarul german Angela Merkel, în încercarea de se reabilita după scandalul suspendării din vară.
Întâlnirea dintre cancelarul Angela Merkel şi premierul Victor Ponta se va desfăşura la Berlin în data de 10 iunie, potrivit Deutsche Welle. Postul german precizează că „în cercurile politice oficiale de la Bucureşti, perfectarea acestei vizite este văzută ca o victorie politică semnificativă, menită să risipească norii care se adunaseră deasupra relaţiei româno-germane după criza politică din vara anului trecut.“

Voiculescu: sfârşit de etapă în România. Ce urmează? (România Liberă)

Pentru oligarhul care şi-a construit averea, cariera politică şi notorietatea cu banii, uneltele şi conexiunile din perioada când lucra în serviciul lui Ceauşescu nu mai e posibilă nicio minune, cel mult să dispară cu un paşaport fals ajutat de vechii tovarăşi. Dispariţia lui la închisoare sau în lumea largă înseamă finalul unei etape în care “foştii” eliberează scena scrie în editorial Sabina Fati.

„Stăpânul Antenelor” încearcă astăzi să iasă din arest. Mogulul Dan Voiculescu s-a întors în ţară! (Evenimentul Zilei)

Trei magistraţi de la Tribunalul Bucureşti iau o decizie defi nitivă în ceea ce priveşte arestarea lui Sorin Alexandrescu, reţinut pentru şantaj în dosarul cu RCS&RDS. Una dintre judecătoare a dat o serie de hotărâri controversate. În acelaşi timp, ANAF verifică cum a ajuns un contract de la Garda Financiară în posesia trustului Intact. Plecat din ţară imediat după reţinerea lui Alexandrescu, Dan Voiculescu a revenit, aseară, acasă.

Adrian Năstase, dat afară de la Universitatea Bucureşti pentru că a fost condamnat definitiv pentru corupţie (Gândul)

Universitatea a precizat că un condamnat definitiv nu poate fi profesor universitar. Reprezentanţii facultăţii au precizat pentru gândul că Năstase nu mai predă la Drept. Aceleaşi surse au precizat că nu există nici o intenţie pentru a-l invita pe Năstase să le conferenţieze studenţilor la Drept.
În acest moment, situaţia juridică a lui Adrian Năstase este aceea a unui condamnat care îşi ispăşeşte pedeapsa în libertate.

În plină criză, românii se dau în vânt după maşinile decapotabile (Capital)

În ciuda crizei vânzărilor de maşini, numărul de cabriolete comercializate în România creşte constant. Anul trecut au fost vândute 172 de unităţi, dublu faţă de 2011, iar în 2013 creşterea e vizibilă. Liderul acestei nişe de piaţă a fost Fiat 500C. În afara modelului italian, nişa decapotabilelor este, cum altfel, acaparată de vehicule germane: Audi, BMW, Volkswagen şi Mercedes-Benz.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu