Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Inundatii pe Dunăre

Viitura de pe Dunare intră în Romania – avertizează Gândul. Autoritatile se asteaptă la ce e mai rau pentru zilele de luni si marti. Estimarile Apelor Romane arată că debitul fluviului la intrarea in Romania - zona Baziaş - va fi în crestere şi va ajunge la 8.700 metri cubi pe secunda, peste media multianuala a lunii iunie, de 6.400 metri cubi pe secundă. Deja Dunarea a facut ravagii în statele riverane. Cel putin 19 persoane au murit in ultima saptamana, iar expertii au estimat că daunele economice în Germania ar putea depăşi 11 miliarde de euro din cauza inundaţiilor din ultima perioadă.

Evenimentul Zilei anunţă că prima etapă a programului Rabla 2013 începe astăzi. Proprietarii autoturismelor funcţionale cu o vechime mai mare de 10 ani le pot duce la punctele de colectare, pentru a primi unul din cele 4.289 de tichete Rabla disponibile. Ca sa intre in posesia tichetelor valorice, proprietarul unei maşini care are cel putin 10 ani vechime, trebuie sa ajunga cu autovehiculul la sediul unui colector. Lista completa poate fi consultată pe pagina de internet a Agentiei pentru Fondul de Mediu (AFM), www.afm.ro.

Componenţa, schimbată de azi, a Curtii Constitutionale va reuşi să menţină regulile statului de drept? Schimbările care se produc, începand de luni, în componenţa Curtii Constitutionale vor menţine, teoretic, un echilibru fragil în ceea ce priveste modul în care votează cei nouă magistraţi. Perioada urmatoare va testa, însa, la maximum capacitatea acestei instituţii de a menţine regulile statului de drept - notează Romania Libera.

Ziarul Financiar începe cu o veste proastă: Tânărul care trebuia să revoluţioneze angajările de la stat, o dezamăgire: spune că este prins în birocraţia de la cabinetul premierului Ponta. Cristian Botan, cel care ar fi trebuit să facă deja cinci site-uri care să ajute la transparentizarea sistemului de administraţie publică, recunoaşte că nu a reuşit să îşi îndeplinească nici după şapte luni promisiunea. De altfel, chiar şi site-ul său – Publicjob.ro, platformă care să reunească toate joburile vacante de la stat a intrat în “stand-by”, nici un post fiind publicat de pe data de 4 ianuarie 2013 până pe 7 iunie 2013.

Răsturnare de situaţie » Două mari cluburi au intrat în cursă pentru a-l transfera pe Lewandowski (Gazeta Sporturilor).

Deşi se spunea că e acontat de Bayern, viitorul lui Robert Lewandowski nu e încă stabilit.
Dortmund vrea să obţină în schimbul atacantului polonez minimum 30 de milioane de euro, iar Real Madrid şi FC Barcelona sînt gata să intre în cursă.