
Presa românească
Modificarea Constitutiei – dispute şi controverse
constitutie-octav-ganea.jpg

Caricatură de referendum în noua Constituţie – titrează Adevarul. Comisia de revizuire a Constitutiei a modificat regimul referendumului printr-o aberaţie juridico-matematică; tradusă sună astfel: cetatenii pot convoca organizarea unui referendum dacă strang minimum 250.000 de semnaturi, dar nu mai puţin de 420.000.
Constitutia lui Crin, atacată din toate partile – notează EVZ. Proiectul de revizuire a Constituţiei gestionat de Crin Antonescu nemulţumeşte pe toată lumea, mai puţin pe părintele său. Ieri, preşedintele Traian Basescu a afirmat că proiectul, asa cum iese din mâinile comisiei conduse de Antonescu, este "o Constitutie care începe să nu mai semene a lege a legilor". Şi premierul Victor Ponta are nişte rezerve, consemnează jurnalistii.
Alte subiecte in presa de marţi:
Proiect dur de schimbare a Codului Rutier. Soferii băuţi risca 10 ani de inchisoare si 10 ani fara carnet. Un proiect de modificare a legii Codului Rutier se afla in dezbaterea Senatului si propune pedepse mult mai dure pentru soferii prinşi băuţi sau sub influenţa drogurilor la volan. De asemenea, recidivistii ar urma să rămână fără carnet de conducere pe o perioada care poate ajunge şi la 10 ani, scrie Gandul.
Veste bună în Capital: Ungurii s-au apucat de autostrada care va lega România de Occident. 2014 ar putea fi anul în care Romania ar fi legată, pe la Timisoara, la reteaua europeană de autostrăzi. Vecinii maghiari au dat undă verde lucrărilor la ultimul tronson din autostrada M43 care va lega localitatea Mako de graniţa cu Romania.
Solutii pentru a avea o pensie buna la batranete (Evenimentul Zilei). Pensia pe care statul le-o va asigura tinerilor angajaţi de astăzi va ajunge la doar un sfert din salariu. Dacă nu economisesc de pe acum bani, atunci la batraneţe îi va aştepta sărăcia. Dacă în prezent românii încasează o pensie medie egala cu 41% din salariul pe care îl câşstigau cât erau în activitate, peste cateva zeci de ani situaţia va deveni de-a dreptul dramatică. Populaţia va îmbătrâni, iar deficitul fondului de pensii va creşte.