Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ziua când Blaga a spus „Adio, PDL!” (Evenimentul Zilei)

S-a înfiinţat USDD: Uniunea Socială Dan Diaconească (Adevărul) - Nici o cerere de arestare nu trece de Parlament (România Liberă) - Statul bagă bani, bagă bani! În ginerele prezidenţial (Jurnalul Naţional)

Ziua când Blaga a spus „Adio, PDL!” (Evenimentul Zilei)

PDL e grăbit să fuzioneze cu liberalii, chiar înainte de alegerile prezidențiale, și nu vede niciun impediment dacă noul partid se va numi PNL. Colegiul Director al PDL s-a pronunțat ieri, cu unanimitate de voturi, pentru o fuziune cât mai rapidă. Subiectul fuziunii PDL-PNL a mai fost discutat în 2006. Ce zestre aduce fiecare: PNL are 11 şefi de CJ, primari în oraşe mari, 140 de parlamentari, un scor de 15% la europarlamentare. PDL are doi preşedinţi de CJ, primari în oraşe mari, 55 de parlamentari, un scor de 12% la europarlamentare.

S-a înfiinţat USDD: Uniunea Socială Dan Diaconească (Adevărul)

În timp ce liderii dreptei anunţau cu aplomb fuziunea dintre PNL şi PDL, la Parlament se năştea, „senzaţional!“, o nouă alianţă: între PSD şi PPDD. Dan Diaconescu a bătut palma cu Victor Ponta, pe care, până ieri, nu-l scotea din ciocoi, şi au stabilit ca cele două partide să facă alianţe pe plan local, pentru a contracara, pe unde se mai poate, noile majorităţi formate de echipa PNL-PDL.
Dan Diaconescu vorbea despre importanţa crucială a formaţiunii pe care o conduce. „PPDD hotărăşte soarta administraţiei locale, sunt 34 de judeţe unde nu se pot face majorităţi, în acest moment, după ruperea USL, şi PPDD poate stopa jaful făcut de ciocoi“, spunea Diaconescu. Apoi, Dan Diaconescu a explicat că lupta pe care o poartă este îndreptată împotriva unui singur personaj, Traian Băsescu.

Kovesi: "E un risc dacă viitorul preşedinte nu susţine anticorupţia" (Adevărul)

Lupta anticorupţie s-ar putea sfârşi odată cu alegerile prezidenţiale de la finele acestui an. Cu toate acestea, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu vor ţine cont de campania electorală, şi, dacă va fi cazul, îi vor trata pe candidaţi la fel ca pe oricare alte personae. Asta susţine Laura Codruţa Kovesi într-un interviu acordat Adevărul. Procurorul şef al DNA a vorbit despre câteva dintre cele mai importante dosare pe care le instrumentează în prezent instituţia pe care o coordonează. Ea a vorbit inclusiv despre plângerea pe care omul de afaceri Dan Voiculescu a făcut-o împotriva procurorilor anticorupţie.

Nici o cerere de arestare nu trece de Parlament (România Liberă)

Sub „avalanșa“ dosarelor instrumentate de procurorii anticorupție pe numele unor parlamentari, primari influenți și importanți șefi de consilii județene, aleșii din toate partidele fac front comun și încearcă să se apere de acțiunile justiției. Un nou exemplu s-a înregistrat ieri, în Senat, când cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a senatorului PSD de Dâmbovița Marius Isăilă a fost respinsă cu 104 voturi „contra“ și doar 15 voturi „pentru“. Votul covârșitor împotriva DNA a fost dat, ca de obicei, sub protecția anonimatului (în astfel de situații, se votează secret, cu bile).

Statul bagă bani, bagă bani! În ginerele prezidenţial (Jurnalul Naţional)

Avocatul Radu Petru Pricop, care s-a căsătorit acum două zile cu Ioana Băsescu, după ce au format timp de câteva luni un cuplu, va primi o tranşă de 200.000 de euro ca parte a unei despăgubiri de 10.000.000 de euro pe care statul român trebuie să o achite în urma unei hotărâri judecătoreşti. Radu Pricop este cel care a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren din Argeş ce aparţinuse cunoscutei familii de politicieni Brătianu. Mass-media a arătat că decizia magistraţilor este una eronată, bazată pe un fals, actul de deces al unei urmaşe a Brătienilor, care la data procesului era încă în viaţă. 
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu