Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona a fost câine (Gândul)

Guvernul pune la cale o “electorată” şi mai populistă (Adevărul) - PP-DD, la un pas de „guvernul ciocoilor“ (România Liberă) - Barometrul mitei de la Cluj  (Evenimentul Zilei) - Fermierii strâng 8,3 mil. tone de grâu în iulie, cea mai mare recoltă din ultimii 27 de ani (Ziarul Financiar)

Guvernul pune la cale o “electorată” şi mai populistă (Adevărul)

Noua formă a schemei fiscale pentru restructurarea creditelor va fi aplicată persoanelor cu venituri sub 2.000 de lei pe lună, iar deducerea din venitul lunar impozabil va fi de maxim 900 de lei.
Românii care vor să apeleze la “electorată” trebuie să nu aibă restanţe la credite sau întârzierile să nu depăşească 90 de zile.
Impactul bugetar va fi de 2 miliarde de lei.

PP-DD, la un pas de „guvernul ciocoilor“ (România Liberă)

Premierul Victor Ponta nu exclude să ofere PP-DD un minister în Executivul pe care îl conduce, după ce PSD și partidul condus de Dan Diaconescu vor semna un protocol de colaborare.
Premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au avut, ieri, o întâlnire cu conducerea PP-DD, în urma căreia s-a ajuns la un acord de principiu urmând ca un protocol să fie semnat săptămâna viitoare. Victor Ponta a arătat că, dacă se va schimba structura politică a Guvernului prin cooptarea PP-DD, atunci va trebui să meargă în Parlament pentru un nou vot. Premierul nu a exclus nici posibilitatea ca PP-DD să primească funcţii de secretar de stat.

Barometrul mitei de la Cluj  (Evenimentul Zilei)

Procurorii DNA au probat zece cazuri în care fostul președinte al Consiliului Județean a luat șpagă. Cei mai mulți bani provin de la afaceristul „gratulat” cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării.
Horea Uioreanu a luat mită de cel puțin zece ori și nicio sumă nu era mai mică de 5.000 de lei. „Evenimentul zilei” vă dezvăluie zilele în care fostul șef de județ a primit cei 139.000 de lei, calculați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție ca fiind venituri ilicite.

Fermierii strâng 8,3 mil. tone de grâu în iulie, cea mai mare recoltă din ultimii 27 de ani (Ziarul Financiar)

Productivitatea medie va fi de 3,9 tone/hectar, în creştere cu 13% faţă de sezonul trecut, de asemenea un record istoric. România îşi va consolida a cincea poziţie în topul celor mai mari producă­tori de grâu din Uniunea Europeană.

Simona a fost câine (Gândul)

În tenis trebuie să ştii ce să faci ca să baţi un adversar valoros, care joacă bine. Dar mai trebuie să ştii ceva: cum să execuţi un adversar valoros care nu joacă bine. Pentru că nu e simplu.
Zdrobind-o pe Svetlana Kuznetsova, câştigătoare de Roland Garros şi US Open, cu 6-2, 6-2, Simona a devenit, după Virginia Ruzici, Florenţa Mihai şi Irina Spârlea, a patra româncă într-o semifinală de Grand Slam şi a făcut-o arătând că, în afară de Mangusta, e şi câine.
Semifinala cu Petkovic nu va fi o plimbare de după-amiază, cum văd că zic unii fani ”trendy”, de ultimă oră, ai Simonei. Deşi Halep a câştigat ultimele întâlniri directe, fiecare meci e altfel. Nemţoaica e şi ea tânără, flămândă de glorie, pentru prima dată într-o semifinală de Grand Slam şi va încerca să dea totul.
Dar dacă mintea şi sufletul Simonei, aşa cum le-am văzut până acum, nu sunt tulburate de nimic, e în finală, scrie Cristian Tudor Popescu în editorialul Gândul.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu