Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Doi consăteni s-au bătut pe CFR Marfă. Unul a cedat (România liberă)

Constituţia cu stemă în frunte. Lista completă a modificărilor aduse legii fundamentale (Gândul) - Declaraţiile rasiste ale lui Băsescu aduc romii la Cotroceni (Jurnalul Naţional) - Un român din trei pleacă de acasă în concediu (Adevărul)

Doi consăteni s-au bătut pe CFR Marfă. Unul a cedat (România liberă)

A treia companie de transport feroviar de marfă din estul Europei, după cele din Polonia şi Turcia, are toate şansele să ajungă în mâinile Grupului Feroviar Român, companie fondată de către omul de afaceri Gruia Stoica. Guvernul nu pare deranjat de faptul că Gruia Stoica va concura azi, termen de deschidere a ofertelor, cu el însuşi la cumpărarea companiei de stat. Ieri, competitorul său, Călin Mitică, consătean de-al lui, s-a retras din competiţie.
Într-o declaraţie făcută ziarului „România liberă“, patronul GFR, Gruia Stoica, respinge ipoteza că ar fi beneficiat de informaţii suplimentare asupra CFR Marfă. GFR şi CFR Marfă au în funcţiune de şase ani buni o companie comună de exploatare a parcului rulant al firmei de stat, iar informaţiile despre starea CFR Marfă ar fi putut veni prin această firmă.

Constituţia cu stemă în frunte. Lista completă a modificărilor aduse legii fundamentale (Gândul)

Parlamentarii au avut nevoie de 11 şedinţe de lucru şi numeroase întâlniri de partid pentru a-şi da votul pe proiectul de revizuire a Constituţiei, care taie din atribuţiile preşedintelui şi ale Curţii Constituţionale, restructurează Consiliul Superior al Magistraturii, interzice traseismul politic, dar introduce drepturile animalelor şi stema pe drapelul românesc. După ce reprezentanţii PDL şi PPDD s-au retras din comisie, proiectul de revizuire a fost adoptat cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere.
Noua formă a Constituţiei aşa cum a ieşi din votul majoritar al USL formalizează soluţii pentru crizele politice din timpul mandatelor prezidenţiale ale lui Traian Băsescu, opţiunea fiind de a reduce la maximum atribuţiile preşedintelui, care în propunerea de nouă lege fundamentală are un rol pur decorativ, specific republicilor parlamentare.

Declaraţiile rasiste ale lui Băsescu aduc romii la Cotroceni (Jurnalul Naţional)

Protest faţă de derapajul romofob, sexist şi naţionalist de extremă dreaptă al preşedintelui României.
“Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă.” Aceasta este recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu care a stârnit nemulţumirea ONG-iştilor romi.
Pentru a-şi arăta nemulţumirea, femeile rome, şi nu numai, vor organiza astăzi la ora 10:30 la Cotroceni un Flashmob.

Un român din trei pleacă de acasă în concediu (Adevărul)

Potrivit cercetării „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, 32,1% din respondenţi profită de vacanţa de vară ca să evadeze din oraş. 43,8% din români rămân acasă în concediu, cel mai probabil din cauza crizei financiare care a afectat grav bugetul familiilor. Aproape 20% din români n-au decis ce vor face în vacanţă.
În rândul persoanelor care vor alege să plece din ţară în vacanţa de vară, cele mai populare destinaţii sunt, în ordine, Bulgaria, Spania, Italia, Grecia şi Turcia.
Cei mai mulţi dintre românii care pornesc la drum în concediu au alocat între 1.000 şi 3.000 de lei.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu