Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un milion de euro pentru implicarea lui Traian Băsescu în "Scandalul Bercea Mondial" (EVZ)

Procesul-maraton „Voiculescu-ICA“ a intrat pe ultima sută de metri (România Liberă) - Marii retaileri «fură» clienții magazinelor săteşti (Capital) - România, raiul parfumurilor false (Jurnalul Naţional) - Primele 30 de ţări care contribuie cel mai mult la binele umanităţii (Adevărul)

Un million de euro pentru implicarea lui Traian Băsescu în Scandalul Bercea Mondial (Evenimentul Zilei)

EVZ publica în ediţia de miercuri dovezile instrumentării unui adevărat complot în cazul scandalului declanşat de clanul Bercea Mondial. Marian Căpățână, presupusul intermediar, a susținut, în fața instanței Curții de Apel București, că fiul lui Bercea i-a spus că Dan Voiculescu a oferit milionul ca să-l compromită pe Traian Băsescu.

Procesul-maraton „Voiculescu-ICA“ a intrat pe ultima sută de metri (România Liberă)

Noii judecători din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare dau semne că vor să tranşeze rapid acest ­proces. Magistraţii au respins ieri toate cererile de tergiversare făcute de apărătorii lui Voiculescu şi ai celorlalţi inculpaţi, au extins sechestrul asigurător pe bunurile fondatorului PC şi au stabilit un nou termen peste mai puţin de o săptămână.
Judecătorii în dosarul ICA au anunțat un nou termen pe 7 iulie. În acest dosar, procurorii cer 12 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu. Termenul de marți al procesului de la Curtea de Apel în care Dan Voiculescu este acuzat că a prejudiciat statul român cu 60 de milioane de dolari a fost cel dintâi judecat de un nou complet de judecată, format din magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

PNL şi PDL contribuie din răsputeri la proiectul “Victor Ponta-preşedinte” (România Liberă)

Cel care părea un salvator al dreptei se dezumflă pe zi ce trece, iar cel care, prin gesturile sale, ne-a atras atenţia că mai există oameni de onoare în politica românească parcă vrea cu orice preţ să ne convingă că ne-am înşelat. Ultimul lucru de care are nevoie acum dreapta politică ar fi o luptă internă între Klaus Iohannis şi Crin Antonescu...
Partea cea mai proastă a acestor frământări de pe partea dreaptă a politicii este aceea că, ocupaţi cu luptele dintre ei, reprezentanţii PNL, PDL şi PMP nu mai au timp să ne spună care este planul lor de ţară, ce vor să facă dacă vor câştiga preşedinţia României. În cele patru luni care au mai rămas până la alegeri ar fi trebuit să aflăm câteva lucruri clare despre oponentul sau oponenţii lui Ponta pentru a şti dacă merită încrederea noastră sau nu. E drept că toţi ne-au spus că “nu e bine ca PSD să aibă toată puterea în această ţară”, dar asta sună mai degrabă a cerşetorie de voturi decât a argument solid pentru a alege un preşedinte, scrie, în editorial, jurnalistul Gabriel Bejan, redactor şef adjunct RL.

Marii retaileri «fură» clienții magazinelor săteşti (Capital)

O piaţă cu aproximativ zece milioane de potenţiali clienţi nu putea fi ignorată la infinit de marii retaileri. După ce au acoperit zona urbană cu peste 1.300 de hiper şi supermarketuri, magazine de tip discount, de proximitate şi cash&carry, reţelele comerciale internaționale atacă şi zona rurală. Printre primii care au mutat câmpul de luptă dintre comerţul modern şi cel tradiţional în oraşele sub 20.000 de locuitori, în sate şi în comune sunt francezii de la Carrefour.

România, raiul parfumurilor false. Cosmeticele contrafăcute, o afacere de două miliarde de euro anual în Europa (Jurnalul Naţional)

Milioane de parfumuri contrafăcute sunt folosite de europeni fără ca aceştia să ştie la ce riscuri se expun. Reţele de crimă organizată inundă piaţa europeană cu parfumuri false pe ruta China – Turcia – România, îşi burduşesc conturile cu sume impresionante, ameninţând în schimb sănătatea clienţilor. Aceste reţele câştigă zeci de milioane de euro din afacerea cu parfumuri, dar pedepsele la care se expun sunt mult mai mici decât dacă ar face trafic de droguri sau s-ar ocupa de prostituţie. Care sunt cele mai contrafăcute mărci, cum pot fi recunoscute parfumurile contrafăcute şi care este reţeaua lor de distribuţie aflaţi din ancheta publicată azi de Jurnalul Naţional.

Primele 30 de ţări care contribuie cel mai mult la binele umanităţii (Adevărul)

Indexul Celor Mai Bune Ţări ierarhizează 125 de state din lumea întreagă în funcţie de contribuţia fiecăruia la bunăstarea celorlalte ţări, excelând la şapte domenii globale: ştiinţă şi tehnologie, cultură, securitate şi pace internaţională, ordine mondială, planetă şi climat, prosperitate şi egalitate, sănătate şi prosperitate.
Irlanda contribuie cel mai mult la binele general al umanităţii, potrivit topului. Cea mai slabă verigă este Libia, care se află pe ultimul loc, depăşită de Irak şi Vietnam. România se află pe locul 65.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu