Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nou dosar pe numele lui Dan Voiculescu, acuzat că ar fi primit 900.000 de euro ca taxă de protecţie (Adevărul)

Complet teleghidat în dosarul “Telepatia” (Jurnalul Naţional) - Fostul șef al Fiscului a fost trimis în judecată (Evenimenul Zilei) - O fabrică Ford la Iaşi ar fi fost cel mai bun scut antirachetă al României (Ziarul Financiar)

Nou dosar pe numele lui Dan Voiculescu, acuzat că ar fi primit 900.000 de euro ca taxă de protecţie (Adevărul)

Dan Voiculescu, care a fost audiat timp de aproape patru ore la DNA, este cercetat, sub control judiciar, pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate în valoare de 900.000 de euro. Cei trei denunţători din dosar ar fi, potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Nelu Iordache şi doi acţionari ai societăţii Romaqua, Nicolae Palfi şi Octavian Creţu.
Cât se află sub control judiciar, Voiculescu nu are voie să părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului.
La ieşirea din sediul DNA, Dan Voiculescu a declarat că „avem de-a face cu o nouă porcărie... Închipuiţi-vă că au venit azi, toţi, să spună că eu i-am şantajat, iar eu nu-i cunosc“.  Voiculescu a precizat, aseară, la ieşirea de la audieri, că avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ, urma să facă o serie de dezvăluiri referitoare la celălalt dosar în care este acuzat de corupţie.

Complet teleghidat în dosarul “Telepatia” (Jurnalul Naţional)

Manevrele care împing dosarul “Telepatia” (privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare – n.red.) spre o judecată dubioasă ating o nouă culme a disperării celor care stau la butoanele “statului de drept”. Dosarul “Telepatia”, în care este judecat Dan Voiculescu, a fost repartizat completului din care fac parte judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea înainte ca aceşti doi magistraţi să îşi înceapă activitatea la Secţia a II-a penală a Curţii de Apel Bucureşti, scrie Lumea Justiţiei. Cauza în care preşedintele fondator al Partidului Conservator contestă sentinţa de 5 ani de închisoare primită la Tribunalul Bucureşti a fost trimisă acestui complet cu cinci zile înainte ca cei doi judecători să intre în pâine la Curtea de Apel Bucureşti şi, prin urmare, să înceapă studierea celebrului dosar nr. 25497/3/2012.

Fostul șef al Fiscului a fost trimis în judecată (Evenimenul Zilei)

Sorin Blejnar este acuzat de procurori că a făcut parte dintr-o rețea de evazioniști care a prejudiciat statul cu 56 de milioane de euro. Acesta se jură că nu are nicio implicare.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), îi acuză pe membrii reţelei că „s-au asociat în scopul săvârșirii de infracțiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparența unor produse petroliere inferioare”, se precizează în referatul anchetatorilor.

ZF SPECIAL ZIUA AMERICII: INTERESELE AMERICANILOR ÎN ECONOMIA ROMÂNEASCĂ. O fabrică Ford la Iaşi ar fi fost cel mai bun scut antirachetă al României

În România există 3.900 de firme cu acţionariat american. Acestea au rapor­tat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 15,8 mld. lei (3,6 mld. euro) şi un profit de 685 mil. lei (156 mil. euro). Companiile americane au în România 40.300 de angajaţi.
Scutul antirachetă dezvoltat de americani la Deveselu (Olt) este pe cale să devină şi cea mai importantă investiţie americană în România. Însă până acum businessul american s-a făcut remarcat în România mai ales prin două chestiuni controversate, gazele de şist şi aurul. Un alt minus este „afacerea“ Bechtel, în care România a plă­tit 1,4 mld. euro pen­tru doar 52 km de auto­stradă fina­lizaţi, o si­tua­ţie care um­breşte rela­ţi­ile dintre cele do­uă state.
 

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu