Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Unde se află acum Omar Hayssam: teroristul ar putea fi ARĂTAT pentru prima oară publicului marţi dimineaţa (Gândul)

Cum se freacă pisicutzul în Mişcarea Populară (Adevărul) - 10 pe loc pentru o slujbă bine plătită în UE (România liberă) - Povestea dispariţiei buchiniştilor de la Universitate (Evenimentul zilei)

Unde se află acum Omar Hayssam: teroristul ar putea fi ARĂTAT pentru prima oară publicului din România marţi dimineaţa  (Gândul)

Reprezentanţii poliţiei au declarat, luni seară, pentru gândul că de vineri 19 iulie Omar Hayssam a fost depus într-un centru de detenţie, dar au refuzat să precizeze unde exact. Având în vedere că a fost condamnat pentru teorism, Hayssam va fi închis într-un penitenciar de maximă siguranţă, cel mai probabil la Giurgiu. Omar Hayssam ar putea fi prezentat publicului pentru prima dată după fuga din 2006, marţi dimineaţă la Tribunalul Bucureşti unde se judecă un termen în dosarul în care este inculpat de pentru evaziune fiscală.
Repatrierea lui Hayssam în ţară va produce probabil acelaşi „cutremur” în clasa politică pe care l-au provocat şi marii fugari Vlas, Popa şi Necolaiciuc
Figura aia cu “mulţi n-or să doarmă bine odată cu desantarea lui Hayssam” e o glumă măruntă, crede Marian Sultănoiu. În opinia jurnalistului, "toţi oamenii ăştia de paie n-au fost aduşi să rupă pisica, ci doar s-o arate unora. Pentru diverse blaturi şi negocieri".

Cum se freacă pisicutzul în Mişcarea Populară (Adevărul)

"Dacă în urma unei simple ieşiri în natură a preşedintelui la Costeştii Argeşului, 22 de primari PDL au fost excluşi din partid, plus şeful lor de la organizaţie, atunci ce se face Blaga dacă se apucă Băsescu să ia toate iarmaroacele şi bâlciurile la rând de-a lungul şi de-a latul ţării? Pentru că politica se bazează pe primari", reaminteşte Ion M. Ioniţă. "Să nu uităm că prăbuşirea PDL a fost vestită de zborul unor stoluri masive de primari, uneori organizaţii locale întregi,  care şi-au găsit cuib sub streaşina USL.
Acum, s-a primit ordin de zi pe unitate: de la PDL, la Mişcarea Populară!
Elena Udrea zice că Eugen Tomac va fi preşedintele interimar al Mişcării până la congres. Oare cine va fi preşedintele plin al Mişcării?"
Adevărul îi face portretul lui Eugen Tomac, primul preşedinte al Mişcării Populare. Aflăm astfel că el face parte din categoria tinerilor lansaţi în politică de Traian Băsescu, trecut şi prin anturajul fostului premier Emil Boc. Are 31 de ani, este originar din localitatea Babele, aflată în sudul Basarabiei, şi a obţinut scoruri foarte bune, atât la alegerile parlamentare din 2008, cât şi la cele din 2012.

10 pe loc pentru o slujbă bine plătită în UE (România liberă)

Pentru admiterea la facultate din acest an două specializări au înregistrat o concurenţă imensă: stomatologia şi medicina generală. Practic, este vorba despre două dintre facultăţile care acum trimit cei mai mulţi absolvenţi să lucreze pe salarii bune în Occident. 3,5 miliarde de euro a cheltuit statul român pentru a pregăti doctori care au plecat în străinătate

Povestea dispariţiei buchiniştilor de la Universitate (Evenimentul zilei)

Acum doi ani, când coborai din troleu la Universitate, dădeai peste ei. Clienţii lor cei mai importanţi erau studenţii. Mediciniştii căutau tratate de medicină, politehniştii cărţi tehnice. Găseai clasici şi best-seller-uri moderne, la preţuri de dumping. În decembrie 2011, buchiniştii au fost alungaţi.
Mai sunt doi. Unul, fără autorizaţie, care vinde cărţi lângă Teatrul Naţional şi al doilea în curtea Muzeului Bucureştilor. Pe cei 240 de buchinişti din Paris, de pe malul Senei, nu i-a deranjat nimeni, din 1859. Sunt o atracţie.

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu