Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atac fără precedent la libertatea presei (Jurnalul naţional)

Statul nu are bani pentru concedierea colectivă a ceferiştilor (Evenimentul zilei) - Reportaj din noul terminal de plecări din Otopeni  (Ziarul financiar)

Şantajul Antenelor. Vedetele lui Dan Voiculescu, faţă în faţă cu procurorii (Evenimentul zilei)
Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Mircea Badea şi Adrian Ursu ar fi putut realiza, ieri, o emisiune TV la DNA. Primii doi au fost audiaţi în ancheta şantajului de 36 de milioane de euro. E vorba de dosarul în care directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, şi, iată, ancheta s-a extins şi la postul Antena 3.
Ce roluri au avut Gâdea şi Ciuvică în şantajarea RDS/RCS (România liberă)
Directorul ANTENA 3, Mihai Gâdea, se presupune că a dispus difuzarea spotului publicitar cu rolul de a pune presiune pe persoana şantajată, Ioan Bendei. Gâdea a fost audiat, deocamdată, ca martor.
Mugur Ciuvică a fost cel care, la câteva ore după ce directorul general al ANTENA, Sorin Alexandrescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, a publicat contractul folosit pentru şantaj. Ciuvică a fost audiat ca martor pentru a spune care a fost motivul publicării contractului şi de la cine l-a primit.
Fostul şef al Fiscului, Şerban Pop, era cârtiţa Antenelor (Adevărul)
Şerban Pop, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a fost inculpat ieri de procurorii DNA pentru “folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea”.
Atac fără precedent la libertatea presei. Dictatura DNA: Postul tv Antena 3, urmărit penal pentru ştiri şi spoturi publicitare! (Jurnalul naţional)
Instituţia condusă de Laura Codruţa Kovessi trece dincolo de linia roşie: extinde urmărirea penală împotriva Antenei 3 într-un caz în care postul tv nu are nici o legătură. Postul de ştiri care şi-a câştigat  stima şi aprecierea milioanelor de telespectatori pentru atitudinea tranşantă a emisiunilor şi a realizatorilor faţă de abuzurile regimului Băsescu se vede târât de procurorii DNA într-un dosar fabricat de şantaj.

CFR-iştii continuă protestele (Jurnalul naţional)
Peste 2.500 de sindicalişti CFR au protestat, ieri, în Capitală, nemulţumiţi de privatizarea CFR Marfă şi de disponibilizări. Liderul sindicaliştilor, Iulian Măntescu, a avertizat că se ia în calcul declanşarea grevei generale. Sindicaliştii au spus şi că la următorul protest vor veni în Capitală în număr şi mai mare.
Statul nu are bani pentru concedierea colectivă a ceferiştilor (Evenimentul zilei)
Deşi şi-a planificat să disponibilizeze circa 3.000 de salariaţi din companiile feroviare, guvernul nu a alocat fonduri pentru plăţi compensatorii.
Este într-adevăr CFR Marfă un chilipir faţă de companiile polonezilor, croaţilor sau bulgarilor? (România liberă)
Ungaria este singura ţară din regiune care a dat lovitura în 2008 vânzând înainte de criză pachetul majoritar al MAV Cargo la un preţ bun, de aproximativ 400 de milioane de euro.
Incertitudinile pieţei, oferta bogată de companii feroviare de vânzare, pierderile generalizate ale acestora şi datoriile istorice fac ca nu numai în România, ci în toată Europa răsăriteană, preţurile să fie mici iar cumpărarea unui operator feroviar de marfă să fie aproape un chilipir, o investiţie ce poate fi recuperată în doar 5-7 ani de către un investitor puternic.

Reportaj din noul terminal de plecări din Otopeni  (Ziarul financiar)
Doar la şapte ghişee din 52 se face check-in în noul terminal, in condiţiile în care s-au investit 52 mil. euro pentru descongestionarea traficului. Pasagerii reclamă lipsa indicatoarelor în noul terminal, cozile dar şi preţurile “îngrozitoare“de la restaurante.