Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ponta cere convocarea CSAT şi pleacă în concediu (Evenimentul zilei)

Spre a treia suspendare a lui Traian Băsescu? (România liberă) - Topul celor mai costisitoare instituţii publice (Capital) - Românii se tratează de depresii la vrăjitoare (Jurnalul naţional) - Castelul Bran  profit de un milion de euro pe an (Adevărul)

Telenovela CFR Marfă continuă. Ponta cere convocarea CSAT şi pleacă în concediu. Subiectul CFR Marfă se discută azi, în absenţa premierului (Evenimentul zilei)

Cu doar câteva ore înainte de a pleca în vacanţă peste hotare, prim-ministrul Victor Ponta a cerut convocarea unei şedinţe a CSAT pe tema privatizării CFR Marfă. Practic, Ponta a depus cererea la Administraţia Prezidenţială după care a părăsit ţara, deşi, ca interimar la Transporturi, problema CFR marfă îl priveşte direct.
Ca urmare a solicitării Guvernului României, preşedintele Traian Băsescu a decis convocarea de urgenţă a CSAT astăzi, de la ora 11.00. Locul lui Ponta este ţinut de vicepremierul Gabriel Oprea. Legal, însă, acesta nu are drept de vot în CSAT.

Spre a treia suspendare a lui Traian Băsescu? (România liberă)

Prim-ministrul Victor Ponta nu pare să o dorească, cel puţin deocamdată, şi nici bună parte a PSD, dar, pe de altă parte, mai există PNL, care nu are alt obiectiv politic, Dan Voiculescu, a cărui funie se apropie tot mai mult de proverbialul par şi Liviu Dragnea, care se simte tot mai stingher să opereze într-un ”sistem” controlat de DNA şi ANI…
Pe de altă parte, mai este puţin până la alegerile prezidenţiale de anul viitor, deci aparent, n-ar avea nicin rost să porneşti un nou război cu Traian Băsescu.
Nu ar avea niciun rost dacă eşti PSD, care va supravieţui şi va prospera, dar nu şi dacă eşti Victor Ponta, al cărui destin politic depinde de această singură bătălie cu Traian Băsescu. Dacă pierde, e terminat, dar dacă va câştiga, va deveni principalul om politic al României pentru o vreme. De aceea, având la dispoziţie voturile, este tentat de o nouă suspendare, scrie în editorial Cristian Câmpeanu.

Topul celor mai costisitoare instituţii publice (Capital)

Jurnaliştii insistă că este un clasament realizat nu cu prejudecăţi, ci cu cifre.
Agenţia Naţională de Integritate are cele mai mari cheltuieli per angajat, de 357.000 de lei. La polul opus se află Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii, instituţie care are cheltuilei de 45.000 de lei pentru un angajat.
208 miliarde de lei (adică  o treime din Produsul Intern Brut) au fost cheltuielile instituţiilor bugetare în 2012. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru asistenţă socială (67 de miliarde), cheltuieli de personal (41 de miliarde) şi bunuri şi servicii (34 de miliarde de lei).

Românii se tratează de depresii la vrăjitoare (Jurnalul naţional)

Starea psihologică a românilor impune de urgenţă un program naţional privind asistenţa psihologică, avertizează Colegiul Psihologilor din România, pe fondul creşterii numărului românilor care au probleme psihologice şi care, din păcate, încearcă să le rezolve apelând la vrăjitoare, vraci, bioenergeticieni etc. în loc să consulte un psiholog. 
Potrivit unui sondaj, comandat de Colegiul Psihologilor din România, 68,8% dintre români nu au fost niciodată la un psiholiog, deşi în ţara noastră sunt în creştere rata şomajului, infracţionalităţii, consumului de droguri, precum şi numărul accidentelor rutiere, divorţurilor, bolnavilor cronici.

Castelul Bran  profit de un milion de euro pe an (Adevărul)

Castelul a fost vizitat de peste 200.000 de persoane în prima jumătate a acestui an, iar încasările au crescut cu 20% faţă de 2012. Castelul ocupă locul al doilea în topul celor mai scumpe proprietăţi din lume.
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu