Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Filmul strategilor PSD pentru lansarea candidaturii lui Ponta la Craiova pe 29 iulie (Gândul)

George Maior, directorul SRI: Clasa politică pune partidul înaintea statului (Adevărul) - Cum iese Sănătatea din colaps: ori creşteri de contribuţii, ori asigurări private (Evenimentul Zilei) - Halep, de 15 ori mai "ieftină" decât Bouchard. De ce nu vinde imaginea campioanei din România (ProSport)

Filmul strategilor PSD pentru lansarea candidaturii lui Ponta la Craiova pe 29 iulie (Gândul)

Victor Ponta îşi va anunţa, marţi, la Sala Polivalentă din Craiova, candidatura la prezidenţiale, o parte importantă a discursului său fiind dedicată luptei împotriva regimului Băsescu. Planul conceput iniţial de social-democraţi a fost ca lansarea lui Victor Ponta să aibă loc la Braşov, în cadrul Consiliului Naţional, pe 1 august. Strategii premierului nu au fost de acord şi au mutat evenimentul pe 29 iulie, o dată mult mai importantă pentru electoratul prezidenţiabilului Victor Ponta - pe 29 iulie 2012 a fost organizat referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. De aceea, social-democraţii se aşteaptă ca o parte importantă a discursului prezidenţiabilului Ponta să fie legată de lupta cu regimul Băsescu şi cele 7,4 milioane de voturi obţinute la referendumul din 2012.
Braşovul a fost înlocuit cu Craiova datorită sălii mai încăpătoare şi faptului că organizaţia Dolj s-a clasat pe primul loc la europarlamentare. Gazda evenimentului, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat pentru gândul că “nu are cine să-l bată pe Ponta la prezidenţiale” şi că oltenii nu îl vor vota pe Iohannis din cauza modului în care vorbeşte.

George Maior, directorul SRI: Clasa politică pune partidul înaintea statului (Adevărul)

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a vorbit, la Adevărul Live, despre criza din Ucraina şi despre consecinţele resimţite de România.
Este apartenenţa la NATO şi UE suficientă ca să ne facă să dormim liniştiţi? Să ne temem de posibilitatea unui război? Cât de periculoase pot fi nivelul slab de pregătire în politica externă şi lipsa de viziune a politicienilor actuali? Cât de importantă este independenţa energetică a ţării? Care este interesul nostru naţional în clipa de faţă? Cum poate renaşte mândria naţională în România şi care sunt căile pentru refacerea încrederii românilor în ţara lor şi în ei înşişi?  Acestea sunt principalele teme ale interviului-eveniment pe care şeful SRI, George Maior, l-a acordat Adevărul.

Cum iese Sănătatea din colaps: ori creşteri de contribuţii, ori asigurări private (Evenimentul Zilei)

Bâlbele ofi ciale de ieri, legate de posibila creștere a contribuției la Sănătate la 14%, readuc în discuție faptul că pentru tratarea a 20 de milioane de români plătesc doar 5 milioane. Mai multe fonduri și un control mai riguros al banilor sunt esențiale. 300 de milioane de euro achită românii annual pentru plăţi informale (şpăgi) în sistemul de sănătate, conform Băncii Mondiale.

Halep, de 15 ori mai "ieftină" decât Bouchard. De ce nu vinde imaginea campioanei din România (ProSport)

Deşi cea mai valoroasă sportivă din România, constănţeanca nu reuşeşte încă să îşi valorifice prea bine imaginea. Obiectele semnate de Bouchard, Cîrstea sau Niculescu sunt mult mai căutate decât cele ale Simonei pe site-urile de profil care comercializează suveniruri. Performanţele sportive ale constănţencei despăşesc cu mult modul în care sunt valorificate pe piaţă de echipa sa managerială. Bogdan Naumovici, un adevărat guru în materie de publicitate şi promovare, a comentat pentru ProSport capitolul deficitar al Simonei.

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu