Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noul Cod Rutier dă bătăi de cap Poliţiei (Adevărul)

Prima zi in trafic cu noul Cod Rutier. Din Adevărul aflăm ce spun biciclistii, scuteristii si soferii.

Noile reguli de circulaţie pe şosele intrate joi în vigoare îi obligă pe biciclişti să aibă la ei buletinul de identitate, să nu circule pe drumurile aglomerate şi să nu folosească trecerile de pietoni. În ceea ce îi priveşte pe scuterişti, aceştia nu au voie să transporte pasageri beţi.  Nu toată lumea a aflat de noile reguli, atrag atentia politiştii.

România Liberă calculează Cât pierde Primaria din "afacerea chioşcurilor".

Administraţia locală încasează doar 150 de euro pe lună din închirierea unor chioşcuri care, pe piaţa liberă, se închiriază cu mii de euro.

RL a relatat ieri că Primăra Capitalei a achiziţionat, prin proiectul „Capitala creşte verde”, la preţuri supraevaluate, jardiniere la 3.800 de euro bucata, bănci de 380 de euro şi chioşcuri de aproape 40.000 de euro. Astfel, au obţinut profituri uriaşe, firmele „de cumetrie“ ale reprezentanţilor administraţiei locale. Astăzi RL dezvăluie cum unele dintre cele mai scumpe chirii din România sunt plătite pentru spaţiile comerciale din Herăstrău, Cişmigiu şi alte parcuri. Respectivele spaţii comerciale aparţin Primăriei Bucureştiului şi sunt administrate de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (APLAB).

Adevărul extinde tema la alte lucrări publice din ţară : Pasarele cu scandal peste drumul naţional.

În timp ce autorităţile de la Bucureşti au decis să construiască patru pasarele în staţiunile de pe Valea Prahovei pentru a fluidiza traficul, primarii susţin că acestea vor fi demolate după doar un an pentru că strică aspectul oraşelor.
Autorităţile au găsit în sfârşit o soluţie pentru cozile kilometrice de maşini care se formează în fiecare weekend pe drumul naţional care traversează staţiunile de pe Valea Prahovei. Reprezentanţii Guvernului şi cei ai autorităţilor locale au decis la începutul acestei luni construirea „imediată“ a patru pasarele pietonale care vor traversa DN 1.

Dosarul Transferurilor: Sforarii din fotbal scapă de puscarie? - întreabă EVZ.

Salvarea greilor din fotbal se face prin "fuga de Justiţie". Intrarea în vigoare a noului Cod Penal îi scapă de închisoare pe cei acuzaţi de transferuri frauduloase.

Patronii de cluburi de fotbal şi impresarii implicaţi în "Dosarul Transferurilor" au şanse mari să scape de problemele penale. Tot ce trebuie să facă este să tragă de timp până anul viitor, când va intra în vigoare noul Cod Penal.  Cea mai gravă infracţiune pentru care sunt acuzaţi de către procurorii DNA este cea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, care pe noua lege va avea pedeapsa maximă de cinci ani.

Gândul deschide ediţia de azi cu un subiect din sport : STEAUA, PETROLUL, PANDURII şi ASTRA, cele patru echipe româneşti angrenate în cupele europene, au reuşit calificări pe linie în play-off-ul Ligii Campionilor şi al Europa League.

În total, cele patru echipe româneşti din cupele europene au jucat 18 meciuri în tururile preliminare, din care au câştigat 12 şi au încheiat şase la egalitate.

Astazi, cu începere de la ora 14.00, îşi vor afla adversarele din play-off-ul Europa League cele trei echipe româneşti angrenate în această competiţie: PETROLUL, PANDURII şi ASTRA. În Liga Europa, cele 62 de echipe vor fi împărţite în cinci urne de câte zece şi o grupă de 12. Echipele din aceeaşi ţară nu pot fi trase una împotriva celeilalte.