Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lecţie de incompetenţă a funcţionarilor: Femeia cu pensie de 430.000 de euro (Adevărul)

DOSARUL ICA. Ultimii doi complici ai lui Voiculescu vor fi audiați astăzi (Evenimentul Zilei) - Strategii PSD au mai bifat o reuşită: Tăriceanu are partid şi va candida (România Liberă) - Cum va fi vremea în luna concediilor (Gândul) - La handbal, Germania suntem noi! (Gazeta Sporturilor)

Lecţie de incompetenţă a funcţionarilor: Femeia cu pensie de 430.000 de euro (Adevărul)

Eugenia Brişcaru, pensionară din 2003, trăieşte de o lună un coşmar din cauza funcţionarilor Casei Judeţene de Pensii, care au lăsat-o, în iulie, fără bani. După ce a fost nevoită să se mute din judeţul Mureş în Alba, femeia a cerut şi transferul pensiei. Din acest moment, funcţionarii s-au întrecut în incompetenţă, calculând, iniţial, o pensie de 2 milioane de lei, apoi una în care au făcut să dispară 7 ani de vechime.

DOSARUL ICA. Ultimii doi complici ai lui Voiculescu vor fi audiați astăzi (Evenimentul Zilei)

Completul de judecători, Camelia Bogdan și Mihai-Alexandru Mihalcea, va relua astăzi audierile în dosarul ICA. Orice este posibil: amânare, rejudecare, achitare sau condamnare. La această instanță este faza finală a dosarului, iar decizia care va fi dată este executorie.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, dar procurorii DNA au declarat apel și au cerut pedeapsa maximă: 12 ani. Politicianul cere achitarea. Întrebat dacă îi este frică de închisoare, Dan Voiculescu a răspuns: „Pe 4 august nu se poate, dar nu îmi e frică de închisoare”.
Astăzi vor fi audiați ultimii doi inculpați. Este vorba de doi complici care au avut un rol cheie în privatizarea ICA: Vlad Nicolae Săvulescu și Jean -Cătălin Sandu, ambii condamnați în faza de fond la 6 ani de închisoare cu executare.

Strategii PSD au mai bifat o reuşită: Tăriceanu are partid şi va candida (România Liberă)

Din postura de candidat unic, fostul premier a devenit șeful Partidului Liberal Reformator. Dacă la alegerile prezidențiale Tăriceanu își va juca bine rolul de „iepure“ pentru Victor Ponta, atunci partidul său ar putea fi recompensat cu funcții guvernamentale.
Tăriceanu și colegii săi visează la o lansare în stil mare în cursa pentru Cotroceni: cu peste un milion de semnături. Ca atare, imediat după instalarea noii conduceri, s-au trasat ordine clare liderilor locali: fiecare filială trebuie să furnizeze un număr de semnături, după mărime și putere. Cele mai multe, 70.000, revin organizației prahovene, reprezentată în conducerea PLR de nu mai puțin de cinci deputați, cu toții foști membri ai PNL.

Cum va fi vremea în luna concediilor (Gândul)

Luna cea mai preferată de români pentru concedii începe cu o perioadă în care temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal, înregistrându-se o medie de 37 de grade Celsius. „Sunt temperaturi un pic mai ridicate decât în mod normal. În această perioadă a anului media ar fi trebuit să fie de 33-34 de grade Celsius”, a declarat pentru gândul Mihai Heştiu, meteorologul de serviciu de la Agenţia Naţională de Meteorologie. În zilele toride, cele mai afectate persoane de temperaturile ridicate sunt cele vârstnice, bolnavii cronici, precum cardiacii sau diabeticii, şi copiii. Medicii recomandă ca în această perioadă hidratarea să fie corespunzătoare, hainele purtate să fie din bumbac sau mătase – de preferat de culoare olive, iar între orele 11-18 să se evite ieşirile afară.

La handbal, Germania suntem noi! (Gazeta Sporturilor)

Junioarele au adus prima medalie de aur pentru România la un sport de echipă după o pauză de 15 ani!
Naţionala României de handbal feminin sub 18 ani a cîştigat Campionatul Mondial din Macedonia, după ce a distrus Germania în finală, scor 32-21.
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu