Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum să scapi de câini: metoda rugăciunii (Adevărul)

Referendum în Bucureşti. DA sau NU eutanasierii? (Jurnalul naţional) - Alţii au găsit soluţii acolo unde Oprescu ridică din umeri (România liberă) - "Bombele" din legea pregătită pentru Roşia Montană. Ce a făcut Ponta cu referatul negativ al Ministerului Justiţiei (Gândul) - Elena Udrea: "Ponta îl ţine pe Antonescu ca să arate că este mai bun decât un om care doarme" (Evenimentul Zilei) - Retailerii dau ultimul atac pe piaţă în 2013: peste 100 de magazine până la final de an (Ziarul financiar)

Cum să scapi de câini: metoda rugăciunii (Adevărul)

În editorial, Lavinia Bălulescu povesteşte propria experienţă
“Într-o dimineaţă, ducându-mă cu mult spor înspre locul de muncă, am fost atacată de o haită de vreo nouă câini care m-au zărit de la o distanţă considerabilă… eram singură, pe stradă nu era absolut nimeni. Am avut vreo patru secunde de gândire. Ce ziceau oamenii? Să nu fugi? Să te prefaci că sari la ei? Nimic nu funcţionează. Când te atacă o haită de câini înfometaţi, teoriile rămân doar teorii, iar frica e singura care păzeşte via. Am început să mă rog, am luat-o la fugă şi, când mi-am dat seama că distanţa dintre mine şi ei este de doar câţiva centimetri, mi-am amintit că am o umbrelă în geantă, am scos-o şi pur şi simplu i-am atacat cu ea. Imaginea poate părea amuzantă. O umbrelă de doi lei mi-a cam salvat viaţa, pentru că, ciudat sau nu, animalele au bătut în retragere.
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a vărsat o lacrimă în timpul unei conferinţe de presă, spunând că, dacă ar putea să-l aducă înapoi pe copilul ucis de câini, şi-ar da demisia. E puţin cam târziu. Morţii nu cred în lacrimi, câinii nu cred în lacrimi, ONG-iştii nu cred în lacrimi, politicienii nu cred în lacrimi”.

Referendum în Bucureşti. DA sau NU eutanasierii? (Jurnalul naţional)
Consilierii generali vor decide astăzi asupra referendumului privind eutanasierea câinilor fără stăpân. Acesta ar putea avea loc în prima duminică din octombrie. Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a declarat că va propune în Consiliul General ca bucureştenii să răspundă la întrebarea "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?"
Edilul a precizat că termenul prevăzut de lege este cel stabilit în Legea 227/2002 "câinii fără stăpân vor fi capturaţi şi transportaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazaţi o perioadă de 14 zile"

Alţii au găsit soluţii acolo unde Oprescu ridică din umeri (România liberă)

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, se apără de acuzaţiile că nu şi-ar fi făcut treaba în problema câinilor vagabonzi cu argumentul că legea nu l-a lăsat să ia decizii radicale. Exemplele altor oraşe din România arată însă că acolo unde este voinţă lucrurile se pot rezolva. Sau măcar îmbunătăţi.
O soluţie a fost găsită la Cernavodă. Primarul Gheorghe Hânsă recunoaşte că norocul a fost o asociaţie italiană, denumită acum Save the Dogs. Au construit aici o clinică, apoi un adăpost minor. Anul trecut au inaugurat unul dintre cele mai mari centre din ţară, cu o capacitate de 400 de locuri. Investiţia a fost de 500.000 de euro. Cu toate acestea, în Cernavodă mai sunt câini pe străzi. Nu 2.000, ca acum 13-14 ani, ci circa 200-300.
Citiţi în RL şi despre adăpostul modern de la Alba Iulia , despre cum este ţinută problema sub control la Cluj, aflaţi de asemenea că la Braşov câinii nerevendicaţi în 7 zile sunt eutanasiaţi.

"Bombele" din legea pregătită pentru Roşia Montană. Ce a făcut Ponta cu referatul negativ al Ministerului Justiţiei (Gândul)

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul a ţinut cont de observaţiile negative ale Ministerului Justiţiei la proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Cu toate acestea, multe dintre acestea nu au fost transpuse în proiectul de lege final. Mai mult, proiectul a fost trimis spre aprobare în Parlament, în ciuda principalului avertisment al Ministerului Justiţiei, că acest lucru ar putea fi declarat neconstituţional, pentru că un contract de stat nu poate fi aprobat de Parlament, fiind o înţelegere de drept privat asumată de Guvern.
 

Elena Udrea: "Ponta îl ţine pe Antonescu ca să arate că este mai bun decât un om care doarme" (Evenimentul Zilei)

Deputatul PDL Elena Udrea crede că Victor Ponta este doar un produs de marketing şi că acesta este motivul pentru care premierul este deranjat de criticile ei. Fostul ministru al Dezvoltării a acordat EVZ un interviu în care discută despre proiectele sale şi despre temele politice la zi.

Retailerii dau ultimul atac pe piaţă în 2013: peste 100 de magazine până la final de an (Ziarul financiar)

În total în România vor fi 1.200 de supermarketuri şi hipermarketuri.
Jucătorii din comerţul modern vor deschide în ultimele patru luni din an peste 100 de magazine, un număr similar cu al celor deschise de la începutul lui 2013, însă într-o perioadă dublă de timp. Cei 12 comercianţi străini vor scoate din buzunar 80-110 milioane de euro pentru a prinde perioada sărbătorilor de iarnă, cea mai bună pentru comerţul local, cu o reţea extinsă. Retailerii au devenit unii dintre cei mai mari angajatori din economie, dar salariile pe care le oferă sunt sub 1.000 lei net pe lună.