Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bătălia pe maidanezi s-ar putea muta la CCR (România liberă)

Obsesia lui Antonescu pentru Cotroceni are consecinţe economice (Evenimentul Zilei) - Cum a stat UN AN fără secţie de cardiologie cel mai mare spital pentru copii din ţară (Gândul) - Campionatul Mondial pare tot mai departe (Gazeta Sporturilor) 

Bătălia pe maidanezi s-ar putea muta la CCR (România liberă)
Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân a fost votată, ieri, de Camera Deputaţilor, iar ONG-urile care susţin animalele încearcă să mute bătălia la Curtea Constituţională. Ieri, politicieni de diferite colori au deplâns soarta micuţului Ionuţ Anghel, ucis de maidanezi acum o săptămână. Cert este, însă, că deputaţii ar fi putut supune proiectul la vot încă din 18 martie.

4 mil. euro pentru „gestionarea“ maidanezilor, dar pe teren nu se văd banii în adăposturi de câini (Ziarul financiar)
Reportaj de la adăpostul pentru câini ASPA Pallady, cu o capacitate de doar 200 de câini. În primul corp al adăpostului, un miros puternic, neplăcut, venea din interior. Înăuntru, pe lungimea corpului, erau 20 de „cuşti“, nişte boxe cu grilaje de sârmă, în care se aflau trei sau patru câini mari. În al doilea corp al adăpostului, cuştile erau mai mari, unele având chiar şi şase - şapte câini. Adăpostul e plin acum.
Ziarul financiar ştie că 67 de persoane muşcate de câini de la începutul lunii în Bucureşti.
Cine răspunde pentru copilul omorât de maidanezi? Nici Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, şi nici Sorin Oprescu, primarul general, nu au fost anchetaţi de Parchet după acest eveniment tragic, deşi rezolvarea problemei maidanezilor este în mâinile lor.

Obsesia lui Antonescu pentru Cotroceni are consecinţe economice (Evenimentul Zilei)
Inconsecvenţa prezidenţiabilului liberal în cazul Roşia Montană generează instabilitate politică şi serioase consecinţe economice pentru România.
Potrivit unui calcul simplu, anunţul lui Crin Antonescu a produs României o pagubă de 2, 5 miliarde de euro: pierderi de pe bursă, în contextul în care luni acţiunile RMGC s-au prăbuşit, pierderi din redevenţele care puteau fi încasate, dar şi din investiţiile de mediu şi de patrimoniu din zonă. La toate acestea, se adaugă penalităţile pe care RMGC a ameninţat că le va cere în instanţă statului român.
În plus, gestul lui Crin Antonescu de a ceda în faţa unor proteste de stradă creează un precedent riscant, acela de a guverna în funcţie de presiunea străzii. Decizia liderului PNL de a respinge proiectul Roşia Montană are în primul rând o motivaţie de ordin electoral. Punctual, liderul PNL vrea să îi atragă de partea sa pe cei care nu sunt de acord cu proiectul Roşia Montană. Deşi ar prefera să fie susţinut de USL pentru alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu îşi pregăteşte o soluţie de rezervă pentru alegerile de la anul, a precizat, pentru EVZ, sociologul Mircea Kivu.

Cum a stat UN AN fără secţie de cardiologie cel mai mare spital pentru copii din ţară (Gândul)
Până de curând, copiii bolnavi  de inimă nu puteau fi internaţi la Marie Curie. Spitalul nu avea medici specialişti, iar secţia de Cardiologie fusese dezafectată în 2011.  Abia un an mai târziu au fost angajaţi medici, iar din 2013 cel mai mare spital de copii din România are spaţiul potrivit pentru  micii pacienţi care au nevoie de internare:  o secţie de cardiologie nou-nouţă. “E primul pas”, promite Daniel Buzatu, managerul  de la Marie Curie, anunţând că în curând, spitalul va deschide şi  clinica de chirurgie cardiovasculară a spitalului, un proiect ambiţios iniţiat în 2009 de Asociaţia Inima Copiilor.

70.000 de euro dacă te muţi la ţară (Jurnalul naţional)
Tinerii care vor să se instaleze în mediul rural şi să îşi dezvolte o afacere ar putea primi de anul viitor finanţare prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, de 70.000 de euro, faţă de 40.000 de euro în actualul program.

Campionatul Mondial pare tot mai departe: România - Turcia 0-2 (Gazeta Sporturilor)
România a pierdut confruntarea cu Turcia din preliminariile Campionatului Mondial, scor 0-2, şi a căzut pe locul 4 în grupă.
Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a analizat astfel înfrîngerea: "s-a văzut din nou că nu putem juca la nivel înalt două meciuri în 4 zile".
Gazetarul Ovidiu Ioaniţoaia consideră că "turcii ne-au băgat în bucluc şi ne-au lăsat la mâna rezultatelor, adică a altora. Ca într-un blestem, ne-am înecat la mal şi, la fel de trist, n-avem pe cine da vina!".

 
Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu