Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernarea de cârdăşie îi amnistiază pe oamenii cinstiţi (Gândul)

Jurnal de trădare. Câţi primari a mai racolat PSD (Adevărul) - Monica Macovei a spus „Adio, PDL!” (Evenimentul Zilei) - Ce ignoră guvernul când oferă pe tavă proiecte chinezilor (România Liberă) 

Guvernarea de cârdăşie îi amnistiază pe oamenii cinstiţi (Gândul)

"Amnistie! Fericire generalizată. Curg paralele de la guvern spre toată lumea. Nimeni nu tresare înfricoşat. Amnistie? Serios? Amnistia este un act al puterii de stat prin care se înlătură o răspundere penală pentru o infracţiune săvârşită", scrie în editorial redactorul şef Gândul Florin Negruţiu. "Care este, de pildă, infracţiunea săvârşită de mamele care au luat bani mai mulţi dintr-o eroare a unor angajaţi ai statului care le-au trimis indemnizaţii mai mari? Că i-au luat, ne sugerează Guvernul când foloseşte cuvântul „amnistie”. Mesajul e clar: dacă a greşit cineva, acesta nu e în niciun caz statul, ci cel care a beneficiat de bani şi, la rigoare, nici acela, deoarece în urma amnistiei toată lumea rămâne cu bani mai mulţi la portofel. Chiar toată lumea? De unde are dl. Ponta bani să fie milostiv? Vine cumva cu bani de acasă? Nicidecum. Din banii tăi, contribuabilule. Prea puţini judecă acum limpede că decontul se va face, în cele din urmă, după alegeri, când toţi dăruiţii de azi vor rămâne cu ochii-n soare".

Jurnal de trădare. Câţi primari a mai racolat PSD (Adevărul)

Ordonanţa traseismului, scrisă de vicepremierul Liviu Dragnea, a fost publicată în Monitorul Oficial, deci începând de astăzi este în vigoare. Social-democraţii îşi vor îngroşa rândurile cu 16 primari din Dâmboviţa, opt din Teleorman şi unul din Botoşani. Deocamdată.

Monica Macovei a spus „Adio, PDL!” (Evenimentul Zilei)

Europarlamentar ales pe lista democrat-liberală, candidatul independent la prezidențiale, Monica Macovei, a realizat că drumul partidului condus de Vasile Blaga este greșit și și-a anunțat demisia din PDL. „Se fac în PDL tot felul de înţelegeri de la o zi la alta. Ne-am trezit în PDL cu un candidat care nu este al PDL, care nu a prezentat o viziune pentru România, care nu a avut niciodată ca prioritate statul de drept, nu a făcut niciodată nimic în mod real pentru aceste valori în care eu cred”, a spus Macovei.

Ce ignoră guvernul când oferă pe tavă proiecte chinezilor (România Liberă)

Sistemul energetic românesc pare că și-a găsit investitorii înainte de a fi organizate  licitațiile. Investițiile chineze mult așteptate de Guvern sunt privite cu scepticism de mediul privat, care ridică problema distorsionării pieței printr-o posibilă poziție dominantă. În ultimii zece ani au existat promisiuni de investire a miliarde de euro în infrastructură, nici una respectată. Printre acestea se regăsesc : podul peste Dunăre de la Brăila, autostrada suspendată a primarului Sorin Oprescu, Canalul Dunăre – Bucureşti şi Centura Capitalei.

Parada cărţilor de pe Facebook (Adevărul)

"În ultima vreme, Facebook-ul a fost invadat de liste cu cărţi. Găleţii cu gheaţă turnată în cap i-a luat locul cea cu cărţi, turnată încet, de-a lungul timpului. Unii au strâmbat din nas, că cică ăia care au dat listele respective fac paradă de deşteptăciune, se dau intelectuali. De unde se vede că, într-o ţară a cocalarilor de toate felurile, intelectualitatea poate fi un cuvânt de ruşine. Frenezia stârnită de leapşa cu cele 10 cărţi mi s-a părut cel mai fain fenomen la care am asistat pe Facebook", scrie Cezar Paul Bădescu în Adevărul. Găsiţi în ziar şi pe site lista volumelor care au însemnat ceva pentru el.