Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Clopoțelul sună, manualele vin peste-o lună! (Evenimentul Zilei)

DNA, ispita din anul 13 de domnie a lui Teodosie (Adevărul) - Iulian Chifu: Parteneriatul româno-chinez este un abuz lingvistic (România Liberă) - Camelia Voiculescu: “Trustul Intact îşi poate respecta toate angajamentele” (Jurnalul Naţional) - Generaţia care schimbă România: profilul celor 200.000 de români care formează comunitatea de business a ţării (Ziarul Financiar) - Preţuri reduse la vacanţe (Capital)

Clopoțelul sună, manualele vin peste-o lună! (Evenimentul Zilei)

Aproximativ 3.200.000 de elevi și preșcolari încep astăzi școala. Pentru prima dată după Revoluție, bobocii de clasa I nu vor găsi abecedarul și nici o altă carte pe bancă în prima zi de școală. Situația este similară și la clasa a II-a, unde dascălilor li se cere să predea după o programă nouă și manuale digitale. La clasele mai mari, chiar dacă nu s-a schimbat programa, foarte multe manuale sunt bune de aruncat din cauza uzurii. Mulți părinți sunt nevoiți să le cumpere.

DNA, ispita din anul 13 de domnie a lui Teodosie (Adevărul)

Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiescopul Tomisului, a devenit oficial cel mai controversat arhiereu al Bisericii Ortodoxe Române. ÎPS Teodosie este primul ierarh urmărit penal de DNA pentru fapte de corupţie. Şpaga şi „împrumut-ul“ se ridică la 8.000 de euro.
Ierarhul se mândreşte că în timpul mandatului său, numărul bisericilor din municipiul Constanţa aproape s-a triplat: de la 20 biserici în anul 2001, la 56 biserici în prezent, cărora li se vor adăuga cele două biserici ce vor fi construite în staţiunea Mamaia.
Arhiepiscopul poartă anatema unei colaborări cu Securitatea pe vremea când era asistent universitar. Cu numele de cod „Mache“, tânărul pe atunci Macedon Petrescu semnase în 1987 un angajament pentru a ajuta organele de represiune ale Statului. „A fost un gest de patriotism, un jurământ de credinţă faţă de ţară, nu ca să urmăresc pe cineva“, s-a justificat fostul „Mache“.

Iulian Chifu: Parteneriatul româno-chinez este un abuz lingvistic (România Liberă)

Iulian Chifu, 46 de ani, consilier prezidențial pentru afaceri strategice și securitate internațională, nu crede că viitorul președinte ar putea schimba aranjamentele de securitate ale României. Din punctul lui de vedere, în acest moment țara are cea mai sigură acoperire din istorie, fiindcă forțele NATO vor putea ajunge în România în câteva ore de la o eventuală agresiune, potrivit documentelor summit-ului din Țara Galilor. În ceea ce privește revenirea premierului Victor Ponta la ideea necesității unui parteneriat strategic româno-chinez, Chifu este de părere că șeful Guvernului a făcut “un abuz lingvistic” fiindcă “pentru moment politica externă, de securitate și apărare se stabilește la Președinția României”, iar prim-ministrul se referea mai degrabă la “niște relații economice mai aprofundate”. Consilierul președintelui descrie parteneriatul strategic pe trei dimensiuni, una politico-militară, una economică și o alta academică, de conexiuni între oameni în general, explicând că România nu are deocamdată “o bază” pe care să construiască un parteneriat strategic cu China.

Camelia Voiculescu: “Trustul Intact îşi poate respecta toate angajamentele” (Jurnalul Naţional)

Camelia Voiculescu, acţionar al Intact Media Group (IMG), a acordat în exclusivitate un interviu Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, în care a vorbit despre evenimentele din viaţa sa, precum condamnarea tatălui său, Dan Voiculescu, rechiziţionarea clădirilor în care se află sediile celor cinci televiziuni, confiscarea a milioane de lei din conturi, dar şi despre business şi măsurile pentru viitorul apropiat.

Generaţia care schimbă România: care este profilul celor 200.000 de români care formează comunitatea de business a ţării (Ziarul Financiar)

Are în jur de 30 - 40 de ani, câştigă peste 1.000 de euro net pe lună, obişnuieşte să ia masa în oraş şi plăteşte în fiecare lună o rată la creditul pe care şi l-a făcut pentru casă. Merge la serviciu cu o maşină scumpă, dar nu uită să facă sport, concediile şi le petrece mai ales în destinaţii din străinătate (deşi în unele weekenduri mai are şi escapade de tip city break în Europa) şi îşi cumpără haine de firmă. Acesta este profilul standard al reprezentantului generaţiei care „mişcă“ motoarele economiei, populaţia considerată a fi cu un statut social ridicat, care lucrează/cel puţin a lucrat în corporaţie sau este antreprenor, iar rezultatul muncii sale s-a văzut în fiecare an în evoluţia economiei româneşti.

Preţuri reduse la vacanţe (Capital)

Turiștii pot descoperi viața și tradițiile de la sat în cadrul ediției de toamnă a campaniei 'Vacanțe la țară', care se desfășoară începând de astăzi până în 31 octombrie 2014. Tarifele practicate de proprietarii pensiunilor pentru actuala ediție a programului 'Vacanță la țară' pornesc de la 175 lei/ persoană/6 zile la o pensiune de 2 margarete și ajung la 290 lei/ persoană/6 zile la cele de 5 margarete.