Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Robert Turcescu face un joc operativ?!

Victor Ponta, între Marea Unire şi visul de pionier (Evenimentul Zilei) - “Surpriză!” Ciorbea apără ordonanţa care scufundă Educaţia (România Liberă) - DNA, mai mare decât Ministerul Educaţiei sau cel al Sănătăţii (Jurnalul Naţional) - Cum a dat Gazprom târcoale României (Adevărul)

Robert Turcescu face un joc operativ?!

Jurnalistul Ion Cristoiu comentează pe blogul personal anunţul făcut aseară de jurnalistul Robert Turcescu, că a fost ofiţer sub acoperire. „Ofițerii sub acoperire, dacă vor să se retragă, dispar din viața publică, nu scriu pe blog. Este prima constatare. Apoi, ofițerul acoperit nu merge la casieria unității pentru a primi bani salariul împreună cu fluturașul, din simplul motiv că s-ar trăda față de casieră!Şi dacă ar fi lucrat la DIA, Robert Turcescu n-ar fi  avut drept legitimație livretul de rezervist.
Robert Turcescu face un joc operativ. Ca gazetar și nu ca ofițer sub acoperire, pentru că un ofițer sub acoperire n-are crize de conștiință în direct la tv.
Cred că acest joc, de care-l cred în stare pe Robert Turcescu, e în strînsă legătură cu mult discutata chestiune a ofițerului acoperit printre candidații la prezidențiale.
Ce se vrea cu acest joc – n-aș putea spune”.

Victor Ponta, între Marea Unire şi visul de pionier (Evenimentul Zilei)

Liderul PSD a avut nevoie de un stadion de aplaudaci pentru a-şi lansa candidatura la preşedinţie, în ziua în care împlinea 42 de ani. La eveniment au fost invitați 70.000 de membri ai PSD-UNPR-PC, dar și simpatizanți. O parte dintre aceştia i-au întors spatele chiar în timp ce el le vorbea despre cum va face a doua Mare Unire.
Victor Ponta și soția sa, Daciana Sârbu, au ajuns la eveniment, însoțiți de premierul moldovean Iurie Leancă. Prezidențiabilul PSD a fost așteptat cu un buchet de flori. Din boxe a răsunat referenul "Thunderstruck", al formației ACDC, în timp ce galeria UNPR a scandat ca la un meci de fotbal ”România”.

“Surpriză!” Ciorbea apără ordonanţa care scufundă Educaţia (România Liberă)

După ce a studiat aproape trei luni Ordonanţa de Urgenţă nr. 49/2014, prin care Guvernul Ponta a adus – fără vreo dezbatere publică – 97 de modificări la Legea Educaţiei Naţionale, Avocatul Poporului a ajuns la concluzia că nu se impune atacarea actului la Curtea Constituţională. Asemenea reprezentanţilor sindicatelor, Victor Ciorbea spune că ar fi măsuri “oportune şi necesare”, care vor avea efecte pozitive.

DNA, mai mare decât Ministerul Educaţiei sau cel al Sănătăţii (Jurnalul Naţional)

Directia Nationala Anticoruptie se umfla in schema ca o gogoaşă înfuriată. Daca traditionalul produs de patiserie care se vinde prin balciuri si oboare are preturi mici, DNA arde la buzunarul public.
De zece zile, Laura Codruța Kövesi si -a vazut visul cu ochii: CSM a aprobat suplimentarea schemei de personal. De acum vom fi protejati de coruptie de 687 de angajati.
Pentru comparatie, DNA este mai bine garnisit cu posturi bugetate de stat decat alte ministere: la Ministerul Educatiei schema aste de 548  posturi, la Ministerul Sanatatii, doar 264 posturi. Doar Externele sunt mai populale-886 posturi in centrala.

Cum a dat Gazprom târcoale României (Adevărul)

De-a lungul anilor, Rusia şi-a dorit preluarea Petrom, Romgaz şi Distrigaz Sud, însă aceste planuri au eşuat. România a început să importe gaze naturale din Rusia în 1980, când ţara noastră a demarat pentru prima dată importurile, România fiind anterior independentă faţă de sursele externe.