Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ca și pe Năstase, ca și pe Geoană, pe Ponta îl poate înfrînge euforia victoriei dinainte de termen (EVZ)

Ce nu spune propaganda PSD despre guvernarea Tăriceanu (România Liberă) - Haus Iohannis, filiera retrocedărilor (Jurnalul Naţional) - Afaceri ilegale cu medicamente pe spinarea românilor (Adevărul) - Ion Ţiriac este cel mai bogat roman (Capital)

Ca și pe Adrian Năstase, ca și pe Mircea Geoană, pe Victor Ponta îl poate înfrînge euforia victoriei dinainte de termen (Evenimentul Zilei)

Ion Cristoiu pune câteva concluzii înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.
1) Victor Ponta are de partea sa diferenţa de 10% și alianţele făcute în aceste zile.
2) Klaus Iohannis are dezavantajul diferenţei de 10% şi al singurătăţii ACL. Are însă avantajul slabei prezenţe la vot în primul tur.
Dacă reuşeşte să mobilizeze electoratul anti-PSD să iasă la vot într-o proporţie mai mare decît la primul tur, adăugat electoratului Elenei Udrea şi al Monicăi Macovei, poate recupera handicapul primului tur.
Mult mai important decît toate:
Electoratul anti-PSD a ieşit la vot în 2004 şi-n 2009, pentru că PSD a greşit proclamîndu-şi victoria mai degrabă.
Am impresia că şi Victor Ponta e pe cale să facă aceiaşi greşeală!

Ce nu spune propaganda PSD despre guvernarea Tăriceanu (România Liberă)

Deficit bugetar mare, număr-record de angajări la stat, creștere economică bazată pe bula imobiliară, taxa de poluare ilegală și creditele cu buletinul sau în monede exotice, iată punctele „tari“ ale perioadei 2004-2008. Deşi s-a vorbit foarte mult despre importanta creştere economică din timpul guvernării Tăriceanu, trebuie făcute anumite precizări. Nu numai România a avut creştere economică masivă în perioada respectivă, ci mai toată Europa.

Klaus Iohannis, filiera retrocedărilor (Jurnalul Naţional)

Primarul Sibiului, Klaus Werner Iohannis, este principalul motor al unei reţele care a retrocedat “in integrum”, scoţând din patrimoniul public, multe din clădirile de patrimoniu ale oraşului, cu excepţională valoare culturală şi istorică. În 3 noiembrie, Corpul de Control al Guvernului a început verificări la Sibiu, după ce Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor a constatat nereguli. În anul 2010, Klaus Iohannis a fost şi primar şi preşedinte al Comisiei de retrocedări a municipalităţii. Atunci au fost retrocedate numeroase clădiri şi terenuri, între care Palatul Brukenthal, Filarmonica, sediul Inspectoratului şcolar, şcoli, grădiniţie, toate în favoarea Forumului Democrat German, prin Consistoriul evanghelic.

Românii vor să iasă în stradă. HARTA PROTESTELOR pentru un vot corect în diaspora (Gândul)

România se mobilizează înaintea turului al doilea al prezidenţialelor. Protestul românilor din străinătate care nu au putut vota a fost un semnal pentru tinerii din ţară care, în semn de solidaritate cu diaspora pregătesc proteste în marile oraşe. Tonul l-a dat Timişoara, unde marţi seară a avut loc prima manifestaţie. Timişorenii vor ieşi în stradă şi în weekend, dar nu numai ei. În Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa, Braşov, Arad, Oradea şi Reşita se anunţă proteste, iar oamenii de mobilizează şi prin intermediul reţelelelor de socializare, anunţând că sâmbătă, 8 noiembrie, România iese în stradă.

Afaceri ilegale cu medicamente pe spinarea românilor (Adevărul)

Ministerul Sănătăţii va demara o amplă acţiune de control în farmacii după ce oficialii au primit numeroase sesizări din partea pacienţilor cu boli cronice, care susţin că farmaciile fac afaceri pe spatele lor. Mai exact, deşi legea prevede că farmaciştii care eliberează reţete compensate trebuie să le dea bolnavilor cele mai ieftine medicamente, ei preferă să ofere medicamente mai scumpe, similare celor oferite pe reţetă, sub motivaţia că substanţa activă este aceeaşi. Astfel, pacientul este nevoit să scoată bani din buzunar pentru a achita diferenţa de preţ.

Ion Ţiriac este cel mai bogat roman (Capital)

Averea cumulată a milionarilor din Top 300 a ajuns la 22,47 miliarde de euro, în creștere față de 2013. Această sumă face ca ediția de anul acesta a Topului celor mai bogați români să reprezinte un punct de cotitură în evoluția averilor milionarilor: modifică trendul descendent înregistrat încă de la primele semne ale crizei economice.
În ediția de anul trecut, lista celor mai bogați români era deschisă de Ioan Niculae, ajuns acum pe poziţia secundă. În 2014 primul loc îi revine lui Ion Țiriac. Medalia de bronz este deținută de Dragoș și Adrian Pavăl, antreprenorii români cu o evoluție spectaculoasă în ultimii ani.

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu