Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ponta îşi asumă baronizarea României (Evenimentul Zilei)

USL îşi cară pumni în cap (Gândul) - Acum ori niciodată! (Gazeta Sporturilor) - De ce nu vreau să mergem la Mondial (Adevărul)

Ponta îşi asumă baronizarea României (Evenimentul Zilei)

Guvernul îşi asumă astăzi răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege privind descentralizarea. PDL a anunţat că va depune o moţiune de cenzură, dar are puţine şanse să adune semnăturile necesare. UDMR a anunţat că va susţine descentralizarea. Proiectul a fost criticat de societatea civilă care a considerat că se dă prea multă putere şefilor de Consilii Judeţene.

Antonescu, singur împotriva tuturor în USL (Evenimentul Zilei)

După despărţirea de Sorin Roşca Stănescu, liderul PNL Crin Antonescu s-a debarasat şi de partenerul de alianţă, Partidul Conservator. Doar obligaţiile juridice mai ţin ACD unit.
Protocolul ACD (alianţa de centru – dreapta PNL – PC) nu a fost rupt numai pentru că "nimeni nu doreşte să umble prin tribunale", a explicat ieri liderul liberal Crin Antonescu.

USL îşi cară pumni în cap (Gândul)

Marian Sultănoiu consideră că "de când a încropit un fel de majoritate parlamentară, cu traseiştii lui Diaconescu, cu PC şi UNPR, PSD se luptă să-l convingă pe Crin să meargă acasă de bunăvoie. Strategia e simplă: îţi spun trei oameni că eşti beat, te duci şi te culci. Dar ce te faci, că Antonescu nu mai vrea; i-a fugit somnul.
Aşa că e limpede – se face descentralizarea, baronii vor impune legea junglei în feude şi stânga o să mănânce liberali pe pâine. Sigur că din tot circul, mâine se va desprinde, oficial, un singur “adevăr”: USL este o formaţiune politică solidă, cu program ferm şi viitor luminos. La urma urmei, nu ACD a dispărut, de facto - vorba liberalului -, ci uniunea însăşi, în esenţa şi credibilitatea sa, câtă vreme “asociaţii” şi-au pus poalele în cap, unii altora, în mijlocul bătăturii".

Acum ori niciodată! (Gazeta Sporturilor)

Gazeta Sporturilor prezintă "11"-le care trebuie să ne califice la Mondial, în returul de azi cu Grecia. Cinci jucători legaţi de calificările "miraculoase" ale Stelei cu Valencia şi Ajax sînt favoriţi să joace diseară din primul minut: căpitanul Chiricheş, Tătăruşanu, Latovlevici, Gardoş şi Nicoliţă.
Piţurcă nu demisionează dacă ratează calificarea. Viitorul şef al FRF va trebui să îi achite selecţionerului 1,4 milioane euro dacă nu va mai dori continuarea actualului contract, scadent în noiembrie 2015. Dacă, însă, România se va califica la CM 2014, Piţurcă va încasa un bonus de 500.000 euro.

De ce nu vreau să mergem la Mondial (Adevărul)

Redactorul şef Adevărul, Dan Marinescu, scrie negru pe alb "nu vreau să mergem la Mondial, pentru că nu avem ce căuta acolo. Noi nu jucăm fotbal, jucăm ţurcă. Piţurcă.
Nu vreau să mergem la Mondial, pentru că, dacă mergem, vor scăpa basma curată toţi cei care au ucis Naţionala. Dacă n-o să avem un cadavru, n-o să existe nici vinovaţi.
Nu vreau să mergem la Mondial, pentru ca politicienii din România, de ieri şi de azi, să nu-şi mai facă reclamă cu ocazia meciurilor Naţionalei. Nu vreau să le mai aud părerea competentă de „buni români”, care au dus ţara de râpă.
Dacă vrem binele fotbalului românesc, trebuie să fim raţionali. Trebuie să dărâmăm tot ce a fost şi să începem să construim de la zero. Dar putem ? Deşi de vineri încoace mi-am tot repetat argumentele astea, m-am surpins ieri rugându-mă pentru o minune în returul cu Grecia".

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu