Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Piţurcă vrea să ducă România la EURO 2016: "Nu demisionez acum" (ProSport)

Sparge-i uşa lui Băsescu! (Gândul) - Miza financiară a descentralizării (Ziarul Financiar) - Prin ce „portiţă“ poate să-ţi intre Fiscul în casă (Adevărul)

Piţurcă vrea să ducă România la EURO 2016: "Nu demisionez acum. Să vedem"  (ProSport)

Mai stăm 4 ani! N-avem noroc la baraj! Acesta poate fi concluzia „dublei“ din ultimele cinci zile cu Grecia. ar în urma eşecului de aseară, România mai trebuie să aştepte cel puţin încă patru ani pentru un Mondial, prima calificare putând fi obţinută la cel din Rusia din 2018.
Selecţionerul a admis faptul că naţionala Greciei ne-a fost superioară în dubla manşă şi recunoaşte că la Rio s-a calificat echipa care a meritat. "Nu demisionez acum. Să vedem" spune Victor Piţurcă într-un interviu acordat ProSport. Antrenorul Naţionalei vrea să ducă România la EURO 2016.

Sparge-i uşa lui Băsescu! (Gândul)

Un comentariu semnat de Clarice Dinu, redactor–şef adjunct, despre înfiinţarea unei noi comisii parlamentare de anchetă în cazul terenului achiziţionat recent de familia prezidenţială. Aceasta nu are drept scop aflarea vreunui adevăr ascuns printre foile de acordare a creditului Ioanei Băsescu sau prin dosarele primăriei Nana. Este vorba de a arăta clar cine are puterea, puterea de a face şi desface, de a semna CEC-urile. Puterea pe care un prezidenţiabil trebuie să demonstreze că o deţine.
Victor Ponta are nevoie de Traian Băsescu care să iasă, să-l atace, să-l legitimeze ca un adversar politic de temut. Pentru Victor Ponta această strategie este mult mai convenabilă şi mult mai de efect în campanie electorală, decât să vorbească despre buffer, ESA, cash, taxe sau accize. Este şi riscantă însă pentru că atunci când spargi uşa cuiva, niciodată nu poţi fi sigur ce te aşteaptă înăuntru şi cine va plăti, până la urmă, CEC-ul.

Cum se face transferul puterii de la centru în teritoriu (România Liberă)

Cele 568 de amendamente aprobate de Guvern au vizat numai forma proiectului descentralizării pentru care Guvernul Ponta şi-a angajat, ieri, răspunderea în Parlament.
Asta, în condiţiile în care USL deţine o majoritate confortabilă în Legislativ, care i-ar fi permis să asigure un cadru larg de dezbatere publică. Autorităţile locale vor prelua atribuţii în domenii precum transport, sănătate, agricultură, mediu, turism, sport sau cultură. Instituţiile coordonate de consiliile judeţene vor emite avize în aceste domenii, vor avea acces la baze de date şi vor prelua un patrimoniu consistent de terenuri şi clădiri. Finanţarea instituţiilor transferate va fi asigurată de la bugetul de stat.

Miza financiară a descentralizării (Ziarul Financiar)

Aplicarea legii înseamnă trecerea unor fonduri de 600 de milioane de lei şi a 14.000 de angajaţi din structurile administraţiei centrale în cele judeţene, însă analiştii se declară sceptici cu privire la modul în care a fost făcut acest proiect. Premierul Victor Ponta a spus că funcţionarii „cu putere“ din ministere s-au opus acestui proiect, care este însă o ruptură de trecutul comunist. Statul nu dispare, a promis premierul, iar descentralizarea îi apropie pe oameni de administraţie.

Prin ce „portiţă“ poate să-ţi intre Fiscul în casă (Adevărul)

Pentru a putea pătrunde în domiciliul unui contribuabil, în vederea controlului fiscal, inspectorii trebuie să obţină o ordonanţă preşedinţială de la tribunalul din localitate, dovedind riscul de a se pierde dovezi.
Potrivit proiectului normativ prin care se stabilesc drepturile şi obligaţiile contribuabililor supuşi controlului fiscal, persoanele vizate au „obligaţia de a permite funcţionarilor împuterniciţi de organul fiscal să efectueze o cercetare la faţa locului“, dar în acelaşi timp au şi „dreptul de a refuza intrarea în domiciliu sau în reşedinţă“.

TVR plăteşte 144.000 de euro pentru emisiunea cu Mihai Sturzu, şeful TSD, ca invitat permanent (Evenimentul Zilei)

Evenimentul zilei a intrat în posesia documentelor care dovedesc că Mihai Sturzu a minţit. El este invitat permanent al emisiunii "În Ţara Minunilor" şi este plătit la paritate cu prezentatorii, colegii săi din Hi-Q. Potrivit notei de fundamentare a contractului, cei trei primesc 1.167 de euro net pentru fiecare dintre cele 12 ediţii programate până la sfârşitul anului, fără a se specifica diferenţe între prezentatori şi invitatul permanent.
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu