Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, după gratii doar pentru 24 de ore. CSM face scut în faţa magistratului (Adevărul)

Ponta se pregăteşte să-i remanieze pe miniştrii fără carnet de partid (Adevărul) - PSD stă în Muzeul Literaturii, manuscrisele lui Blaga zac prin subsoluri (România Liberă) - Cumpărături de Black Friday: Online vs. Offline (Capital) – Cum a fost fentată Poliţia de hackerul pentru care FBI oferă 1 milion $ (Evenimentul Zilei)

Şefa DIICOT a fost reţinută într-un dosar de corupţie. CSM a refuzat să dea aviz pentru arestarea acesteia (Adevărul)

Alina Bica, şefa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a fost reţinută aseară de colegii ei de la DNA, fiind acuzată de abuz în serviciu. Procurorii nu vor putea însă să ceară arestarea acesteia deoarece Consiliul Superior al Magistraturii a refuzat să dea un aviz în acest sens, aprobând doar plasarea magistratului în arest la domiciliu. Acest gest este o premieră în justiţie.
Bica, a fost pusă sub urmărire penală fiind acuzată de abuz în serviciu, faptă comisă în perioada în care a fost membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul A.N.R.P. Procurorul este acuzat că ar fi primit un teren în Snagov pentru a aproba un raport de evaluare a unui teren supreevaluat. Potrivit unor surse judiciare, Bica ar fi vândut terenul de la Snagov şi ar fi împărţit banii cu Dorin Cocoş (fostul so’ al Elenei Udrea – n.red.).

Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta se pregăteşte să-i remanieze pe miniştrii fără carnet de partid (Adevărul)

Pentru a mai linişti apele, premierul Victor Ponta intenţionează să-i schimbe din funcţie pe unii miniştri, însă nu se va atinge de greii PSD. Potrivit unor surse politice, pe lista cu remenieri figurează numele Ioanei Petrescu, tânărul ministru al Finaţelor, cu un CV impresionant în plan academic, dar şi Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru românii de pretutindeni. Alţi doi miniştri puşi pe lista neagră sunt Remus Pricopie, titluarul de la Educaţie, şi Mihnea Costoiu, minsitru delegat pentru Cercetare. Portofoliile vacante vor fi preluate de oamenii lui Tăriceanu, adică de foştii miniştri în timpul guvernării USL - Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea şi Daniel Barbu.
Remanierea este aşteptată săptămâna viitoare.

A început urmărirea penală pentru bătaia de joc din Diaspora (EVZ)

Parchetul General a anunţat că sunt şapte dosare penale conexate şi că sunt cercetate trei infracţiuni. Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat că sesizările sunt îndreptate împotriva miniștrilor şi a celor care au organizat alegeri. Acestea au fost făcute atât de pesoane fizice, cât şi de instituţii pentru încălcarea dreptului la vot pentru românii din străinătate.

PSD stă în Muzeul Literaturii, manuscrisele lui Blaga zac prin subsoluri (România Liberă)

Muzeul Național al Literaturii Române este închis publicului, după ce sediul a fost retrocedat fostului proprietar, iar patrimoniul său cultural este acum depozitat în condiții improprii. Puţini ştiu însă că sediul a fost donat statului în 1925, special în acest scop, de un iubitor al culturii. Clădirea a fost însă vândută, în 2014, Partidului Social-Democrat.

Cumpărături de Black Friday: Online vs. Offline (Capital)

De Black Friday există produse care beneficiază de reduceri de până la 90%, însă acestea sunt de regulă într-un stoc foarte limitat. Astfel, dacă pe online trebuie să ai mare noroc să te alegi cu un astfel de produs, într-un magazin fizic şansele sunt mult mai mari. De asemenea, în magazinele tradiţionale există produse care nu se găsesc în online.
Avantajele cumpărăturilor din magazinele tradiţionale sunt evidente: clientul poate atinge ceea ce cumpără, poate testa produsele şi cel  mai important poate lua produsele acasă cu el, fără să mai aştepte curierul.
România are 10 milioane de internauţi, însă dintre aceştia doar două milioane comandă online, ceea ce înseamnă 10% din populaţie.

Povestea celui mai căutat infractor român. Cum a fost fentată Poliția de hackerul pe capul căruia FBI a pus un milion de dolari (EVZ)

Fost elev mediocru în Alexandria, Nicolae Popescu a ajuns „un geniu” al țepelor pe internet. A fost pus în capul listei cu cei mai căutați infractori cybernetici. În 2010, el a plecat din Tribunalul Vâlcea după ce i-a expirat mandatul de reținere, fără să fie supravegheat.
 

Revista presei româneşti cu Magda Prelipceanu