Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Băsescu îl acuză pe Ponta că ascunde bani în buget şi creşte acciza (Evenimentul Zilei)

Băsescu şi-a dat foc la valiză. Ca Nero (Gândul) - Chevron se întoarce: revoluţia eşuată de la Pungeşti (Adevărul) - Cum luptă România pentru eradicarea sărăciei în lume (România Liberă)

Băsescu îl acuză pe Ponta că ascunde bani în buget şi creşte acciza (Evenimentul Zilei)

Preşedintele refuză semnarea Memorandumului dintre Guvern şi FMI din cauza majorării accizei la carburanţi cu 7 eurocenţi.
Şeful statului a explicat că suma de 2,28 miliarde RON din taxa suplimentară pe carburant poate fi acoperită din alte zone. Acesta l-a acuzat pe Ponta că ascunde bani în buget, pentru a-i direcţiona apoi către baronii locali.
Victor Ponta a declarat că refuzul preşedintelui de a semna Memorandumul cu FMI înseamnă că "nu mai avem, practic, acord cu FMI şi Comisia Europeană. Prevederile sunt, practic, suspendate".
Şocantă a fost reacţia socrului premierului Ponta, senatorul Ilie Sârbu l-a acuzat pe preşedinte că "e iresponsabil" şi că "aruncă ţara în haos". Sârbu a mai spus că Băsescu ar trebui oprit, fără să dea detalii.

Băsescu şi-a dat foc la valiză. Ca Nero (Gândul)

România este astăzi o ţară aflată la discreţia unei majorităţi parlamentare, complet ruptă de realitatea din teritoriu; o imensă masă de manevră care pretinde că apără interesele electoratului, în timp ce-şi prezervă doar starea de pândă nesăţioasă la ciolanului puterii, comentează jurnalistul Marian Sultănoiu. Remarcaţi că pesediştii sunt, astăzi, extrem de îngrijoraţi de faptul că ţara o să ardă, ca Roma lui Nero, în lipsa acordului cu FMI.
Dar n-aţi uitat, desigur, ce declara actualul premier, Victor Ponta, în 2010, când susţinea că acordul României cu FMI este o “sinucidere naţională: Admir poziţia unor ţări care au zis Stimaţi oameni de la FMI, noi ne descurcăm mai bine fără voi. Boala crizei mondiale este ca gripa aviară, se învârte peste tot în lume. Dacă alte ţări au trecut mai uşor, România îşi accentuează boala; umblăm în pielea goală. (…) Când vom veni la putere, vom suspenda acest acord!.
Ponta, Sârbu şi ai lor, care merg doar cu maşinile statului şi “ştiu” că “preţul barilului de petrol scade şi nu are influenţă”, vor să ne dea nouă şi economiei naţionale foc la valiză; ca lampagiii.

Chevron se întoarce: revoluţia eşuată de la Pungeşti (Adevărul)

Prima explorare de gaze de şist din România este pe cale să înceapă în câteva zile în localitatea vasluiană Pungeşti. Compania Chevron a instalat, la Pungeşti, şantierul pentru începerea operaţiunii de explorare a gazelor de şist. Angajaţii firmei Chevron au ajuns pe 2 decembrie în perimetrul de 1,92 hectare concesionat de la Primăria Pungeşti, pe care l-au delimitat cu un gard de sârmă.
Întoarcerea angajaţilor Chevron la Pungeşti are loc la două săptămâni după ce Tom Holst, managerul Chevron pentru România, promitea că nu va începe explorarea decât după ce-i va convinge pe săteni de beneficiile proiectului.

Cum luptă România pentru eradicarea sărăciei în lume (România Liberă)

În anul 2012, România a alocat 111 milioane de euro pentru donaţii în ţările sărace. Republica Moldova ar fi trebuit să fie principalul beneficiar al donaţiilor pe care România, în calitate de membru al UE, e obligată să le facă anual. Deşi la nivel oficial suma promisă moldovenilor a fost de 100 milioane de euro, banii au rămas doar pe hârtie.