Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Secretul lui Nicolicea: A făcut Dreptul la Spiru Haret, forma de Învăţământ la Distanţă (Adevărul)

nicolicea_adevarul.jpg

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”, scrie Adevărul
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Familia Regală riscă evacuarea din Palatul Elisabeta (Evenimentul Zilei) - Orășenii vor cheltui de sărbători între 1.000 și 3.000 de lei. Grosul se duce pe mâncare (România Liberă) - Românii „creditează“ băncile (Ziarul Financiar) - ... and the winner is Haaagiii! (Gazeta Sporturilor)

Secretul lui Nicolicea: A făcut Dreptul la Spiru Haret, forma de Învăţământ la Distanţă (Adevărul)

Unul dintre cele mai bine păzite secrete din politica românească e pe cale să fie aflat, măcar şi parţial: unde a terminat Facultatea de Drept deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.
Eugen Nicolicea e deputat din anul 1992. Biografia sa oficială de pe site-ul Camerei Deputaţilor arată că este absolvent a două facultăţi: Electronica şi Dreptul. La niciuna dintre ele însă nu se spune unde a absolvit şi în ce an. În momentul de faţă, Eugen Nicolicea este preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, adică acea comisie fără ale cărei rapoarte sau avize nu poate fi adoptată nicio lege, indiferent de zona pe care o reglementează. Din acest motiv, calificarea profesională în domeniul Dreptului a lui Eugen Nicolicea capătă o semnificaţie aparte. Aceasta cu atât mai mult cu cât în această perioadă, în Comisia specială din Parlament (Comisia Iordache), Eugen Nicolicea este unul dintre cei mai prolifici autori de amendamente la Legile Justiţiei, la Codul penal şi la Codul de procedură penală.
Adevărul a flat că deputatul PSD a intrat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara în anul 1976. Un fost coleg de-al său a mărturisit că „undeva prin anul II sau III a rămas repetent”. „Tot nu reuşea să treacă un examen şi atunci s-a transferat de la Automatizări şi Calculatoare la Electronică, unde a şi terminat, în anul 1982”. A primit repartiţie la Şantierul Naval din Drobeta Turnu Severin, localitatea sa de baştină.
A doua facultate urmată de Eugen Nicolicea a fost Dreptul, cea despre care nu doreşte să ofere niciun fel de relaţii. Un fost profesor a dezvăluit marele secret: a urmat Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”.  Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009”. „În acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica lui”, susţine profesorul.
Adevărul deține și un document cu rezultatele obţinute de studenţii la Drept, Anul III, forma Învăţământ la Distanţă, în sesiunea de examene din iarna anului 2008.  Din cei 5.333 de studenţi din toată ţara înscrişi în listă, Eugen Nicolicea figurează la poziţia 2066. Avea atunci 52 de ani. A obţinut nota 6 la Drept administrativ, nota 8 la Drept internaţional public, nota 9 la Drept internaţional privat, nota 9 la Drept comparat, nota 8 la Dreptul societăţilor, nota 10 la Limba engleză şi tot 10 la Relaţii individuale de muncă.

 

Familia Regală riscă evacuarea din Palatul Elisabeta (Evenimentul Zilei)

Un proiect de lege care le oferă membrilor Casei Regale a României liniștea pentru următorii 49 de ani a fost băgat la sertar în Parlament.
Proiectul depus de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu oferă Casei Regale  folosință gratuită pentru o perioadă de 49 de ani a Palatului Elisabeta. Potrivit aceluiași proiect de lege, cheltuielile de funcționare ale Casei Regale precum și finanțarea proiectelor și programelor acesteia se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată anual prin hotărâre a Guvernului, fără să se prevadă suma exact. De asemenea, Casa Regală va beneficia de un serviciu administrativ cu maxim 20 de angajați, plăti din bugetul de stat, salariile acestora urmând să fie decise tot de Guvern.
Propunerea va fi supusă dezbaterii abia în sesiunea parlamentară de primăvară, care va începe în februarie 2018. În acest timp curge termenul legal de 60 de zile în care Familia Regală trebuie să elibereze Palatul Elisabeta. Urmașii Regelui mai pot locui în reședința oficială până la data de 3 februarie 2018.

 

Orășenii vor cheltui de sărbători între 1.000 și 3.000 de lei. Grosul se duce pe mâncare (România Liberă)

Ziarul citează un studiu făcut în orașele mari, cu peste 100.000 de locuitori.Astfel, locuitorii din urban vor cheltui, în medie, pentru produsele alimentare 685 de lei, iar pentru cele nealimentare 457 de lei. Totodată, persoanele intervievate au declarat că vor cumpăra cadouri, în medie, de 611 lei.
Pe de altă parte, dintre produsele pe care respondenții și le-ar dori în această perioadă, dar nu și le permit, cele mai menționate au fost din categoria IT&Gadget. Trist este însă faptul că există și oameni care și-ar dori cozonac dar nu-și permit.

 

Românii „creditează“ băncile (Ziarul Financiar)

Economiile populaţiei depăşesc creditele date de bancheri. La finalul lunii septembrie populaţia avea o poziţie de creditor net faţă de bănci.41,7 mld.  de lei este diferența între depozitele acumulate și datoriile populației către sistemul bancar.

 

... and the winner is Haaagiii! (Gazeta Sporturilor)

La 52 de ani, Gheorghe Hagi a triumfat în cea de-a 52-a ediție a Superlativelor GSP. Trofeul e răsplata pentru un an în care a devenit campion după un model unic: proprietar și antrenor al clubului. A câștigat 9 trofee ale Gazetei. Șapte ca jucător, două ca antrenor. Și nu vrea să fie considerat Rege, "ci muncitor".
Constantin Budescu a fost desemnat jucătorul anului, Harlem Gnohere, fotbalistul străin, și Simonna Halep, sportiva lui 2017, completează lista câștigătorilor celei de-a 52-a ediții a Superlativelor GSP.

 
Revista presei românești - 20 decembrie 2017