Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Din 2018, am putea plăti serviciile pentru care avem asigurare de sănătate (Evenimentul Zilei)

Revelion pentru nehotărâți (Cotidianul) - 2018 centenarul vrajbei politice (Adevărul) - Cel mai bun marcator e rezervă peste tot (Gazeta Sporturilor) 

Pentru că medicii de familie și Guvernul nu se înțeleg, din 2018, am putea plăti serviciile pentru care avem asigurare de sănătate (Evenimentul Zilei)

De două luni, doctorii spun că nu mai pot practica medicina în condițiile actuale, timp în care Guvernul chiar a propus o majorare a fondurilor, respinsă însă de partea beligerantă. Ieri s-au mai întâlnit o dată, dar, din nou, degeaba. Așa că din ianuarie vizitele la medicul de familie ne-ar putea costa.
Pe pagina de Facebook „Medicii gata de grevă generală”, un doctor de familie a publicat calculul încasărilor și plăților dintr-un astfel de cabinet. Iată ce scrie el: „pentru cine nu știe, o consultație la medicul de familie este decontată în acest moment cu 5,5 puncte X 2,2 lei = 12,1 lei impozabili. Dacă medicul are și primariat, se mai adaugă 20%, adică în total 14,52 lei. Asta e tot. Suma din per capita, pe lună, este de aproximativ 4 lei, în asta intră o groază de servicii. Spre deosebire de ambulatoriu, la medicul de familie nu se plătesc alte servicii în afară de consultații (ca fapt divers, orice injecție sau perfuzie intră în acea sumă fabuloasă. Dacă un pacient are de făcut un tratament de 10 zile cu AINS im, se ajunge la  0,4 lei pe injecție, în condițiile în care seringa o asigurăm noi. Acum hai să ne uităm cât încasează în medie un cabinet de medicina familiei: 10.000 de lei. Din această sumă, aproape 40% sunt impozite și cheltuieli de întreținere cabinet, restul sunt veniturile asistentei și medicului, adică 6.000 lei impozabili. Faceți un calcul simplu și vedeți cu cât rămâne medicul în mână, net!”
Ce servicii vom plăti dacă medicii și autoritățile nu se înțeleg: 
1. servicii medicale curative pentru urgență medico chirurgicale, afecțiuni acute, subacute, acutizări ale unor afecțiuni cronice și pentru afecțiuni cronice
2. servicii medicale de prevenție și profilaxie 
3. servicii medicale la domiciliu 
4. servicii medicale adiționale 
5. activități de suport 
6. servicii de administrare de medicamente.

 

2018: centenarul vrajbei politice (Adevărul)

La 100 de ani și de la Marea Unire, clasa politică este mai divizată ca niciodată. Puterea și opoziția se întrec în jigniri, președintele Klaus Iohannis își pregătește terenul pentru al doilea mandat, Guvernul este contestat în stradă, în timp ce partidele sunt măcinate de lupta internă. În tot acest haos, românii ar putea fi întrebați dacă doresc să se întoarcă la monarhie, acum, când tocmai și-au pierdut Regele. Adevărul vă prezintă un scurt horoscop al unui an politic care stă să înceapă sub zodia vrajbei, așa cum au început, de fapt, și ultimii 100.

 

Revelion pentru nehotărâți (Cotidianul)

Cei care nu s-au decis încă unde să se distreze de Revelion găsesc în București restaurante și cluburi care organizează petreceri tematice, de la bal mascat și cabaret la taraf și coveruri, cu mâncăruri tradiționale și exotice. Ofertele sunt multe și tentante, iar prețurile variază între 340 lei și 350 euro. De la petreceri funky, cu ritmuri de soul, disco și world music, la distracții pe terase, cu open bar și bufet suedez. Vor fi și Revelioane la palat, elegante, rafinate, extravagante, ce oferă experiențe multisenzoriale, tombole și meniuri delicioase.
Pe lângă toate astea, vor fi și două petreceri speciale.
„Hit Revelion 2018“, organizat de ARCUB în Piața „George Enescu“, începând cu ora 19.00, are în program concerte și focuri de artificii. Spectacolul se va încheia curând după miezul nopții, la 1.30.
În noaptea dintre ani, Sala Unirii din Palatul Parlamentului găzduiește deja clasica petrecere, cu tema „Glamour Party“. Prețul unui bilet variază între 165 euro și 225 euro/persoană, în funcţie de poziţionarea mesei faţă de scenă și de ringul de dans.

 

Cel mai bun marcator e rezervă peste tot (Gazeta Sporturilor) 

Selecționerii românii se plâng că bazinul de selecție s-a micșorat exagerat de tare și nu mai au cum să alcătuiască o echipă capabilă să se califice la turneele finale, dar îl ignoră pe atacantul cel mai eficient. Claudiu Keșeru a marcat 30 de goluri în anul 2017 și estelider detașat în clasamentul golgheterilor, urmat la mare distanță de Budescu - 17, Țucudean și Ioniță - 16. Reușitele atacantului de 31 de ani nu i-au impresionat nici pe tehnicianul lui Ludogoreț, care l-a transformat în rezervă de lux, nici pe fostul selecționer Christoph Daum, care l-a titularizat într-o singură partidă.