Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Blocaj în sănătate. Medicii de familie continuă protestele (România Liberă)

medical.jpg

De astăzi, peste jumătate dintre medicii de familie vor fi prezenți la cabinete, dar nu vor mai elibera rețete compensate sau bilete de trimitere la specialist
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Găștile din PSD se pregătesc să-și devoreze liderul pentru a patra oară (Evenimentul Zilei)  - Centenarul, între festivism prostesc şi dispute interetnice (Adevărul) - 8 planuri pentru 2018! (Gazeta Sporturilor)

Blocaj în sănătate. Medicii de familie continuă protestele (România Liberă)

2018 începe cu cel mai mare blocaj din sistemul sanitar, după ce medicii de familie au decis să nu mai acorde pacienților servicii medicale decontate până când revendicările lor nu vor fi luate în seamă. De astăzi, peste jumătate dintre medicii de familie vor fi prezenți la cabinete, dar nu vor mai elibera rețete compensate sau bilete de trimitere la specialist și vor oferi consultații doar pro-bono sau contracost.

 

Găștile din PSD se pregătesc să-și devoreze liderul pentru a patra oară (Evenimentul Zilei)

PSD va realiza în ianuarie-februarie o analiză a Guvernului. 
Principalul partid de guvernământ s-a scindat în trei grupări. În ultima săptămâna a anului trecut, președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul social-democrat, Mihai Tudose, s-au îndemnat reciproc, în cadrul a patru interviuri televizate, să se calmeze.
Cu ocazia acestei analize guvernamentale, taberele din PSD își vor verifica susținerea pe care o au în partid, au relatat surse de la vârful formațiuii pentru EVZ.
Pe de o parte, Liviu Dragnea, miniștrii săi fideli și toate persoanele din eșaloanele inferioare ale guvernării, numite cu sprijinul liderului PSD încearcă să rămână vioara întâi la guvernare. Lor li se adaugă organizatorul partidului, Marian Neacșu, și o parte din liderii județeni ai PSD.
Premierul Mihai Tudose, ajutat de vicepremierul Marcel Ciolacu, formează vârful celui de-al doilea pol de putere care încearcă să câștige sprijinul partidului și să-și câștige independența față de Liviu Dragnea.
A treia grupare este condusă de președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, și în care se mai află, spun sursele citate, Marian Oprișan, Dumitru Buzatu, Paul Stănescu, Lia Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, precum și o parte din comunicatorii partidului cum ar fi Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Adrian Marius Dobre.
La finalul anului trecut au avut loc în PSD trei întâlniri importante care s-au lăsat cu scandal au povestit surse din partid.
Găsiți în EVZ și lista neagră a remanierii, fiecare din cele trei tabere are propriul plan de remaniere.

 

Centenarul, între festivism prostesc şi dispute interetnice (Adevărul)

Aniversarea Centenarului este încă un prilej în care politicienii români se întrec în festivisme stupide. De la Ministerul Culturii la Parlament, la primării şi la diferite autorităţi locale avem de-a face cu un delir în care prostul gust, tematica debilă şi incompetenţa dau tonul în ceea ce priveşte manifestările Centenarului. Circ şi pâine pentru popor: sarmale, mici şi ciolan cu fasole.
Pe agenda marilor instutuţii publice nu există un proiect unitar şi un concept bine definit, care să pună în valoare imensul potenţial oferit de împlinirea Centenarului. Mai precis, un proiect care să prezinte opiniei publice o analiză la rece referitoare la ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 100 de ani, la ce a urmat şi la ce ar trebui să ne dorim să urmeze. 
Generaţia de politicieni de la jumătatea veacului al XIX-lea a avut un proiect bine conturat la nivel ideologic după înfrângerea Revoluţiei din 1848, şi anume realizarea unirii tuturor românilor. Proiect realizat în câteva etape (şi generaţii)
Din nefericire, după realizarea acestui ideal, lucrurile nu au evoluat în bine pentru România, în mare parte din cauza unor factori externi. Proiectul unui stat modern şi democrat a eşuat în dictatură: regală, legionară, militară şi, în final, comunistă. Puse cap la cap, aceste regimuri totalitare s-au întins pe mai bine de 50 de ani (din ultimii o sută) din istoria ţării. Privit din acest punct de vedere, dar şi din cel al crudei realităţi contemporane în care statul de drept este ciuntit de interesele meschine ale guvernanţilor, Centenarul nu este un moment de sărbătoare, deoarece proiectul România este pe marginea prăpastiei, la un pas de eşec, scrie Daniel Gorgonaru în editorialul Adevărul.

 

8 planuri pentru 2018! (Gazeta Sporturilor)

Nicolae Dică poate bifa primele recorduri personale ca antrenor, în timp ce jucătorii lui FCSB visează din nou la titlu după doi ani de pauză și vor să meargă iar în grupele Champions League, după 5 ani!

 
Revista presei românești din 3 ianuarie 2018