Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ofensiva lui Dragnea și mizele CEx de la Iași (Evenimentul Zilei)

liviu_dragnea_si_mihai_tudose

liviu_dragnea_si_mihai_tudose_in_conferinta_de_presa.jpg
Sursa imaginii: 
RFI România

Tudose cere demisia lui Carmen Dan: Cu un ministru care mă minte nu mai pot să lucrez. Nu sunt premierul SRI, nu eu am tăiat porci acolo. Nu vreau şefia PSD (Adevărul) - 20 milioane  de euro pentru dotarea spitalelor (România liberă) - Gică Popescu, numit consilier al primului ministru! Merită reabilitarea totală un fost mare sportiv, condamnat însă pentru fraudă împotriva statului? (Gazeta Sporturilor)

Tudose cere demisia lui Carmen Dan: Cu un ministru care mă minte nu mai pot să lucrez. Nu sunt premierul SRI, nu eu am tăiat porci acolo. Nu vreau şefia PSD (Adevărul)

Premierul Mihai Tudose a explicat, miercuri seară, de ce nu l-a demis pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi de ce nu mai poate lucra cu ministrul de Interne, Carmen Dan, ministru de la care aşteaptă demisia: Cu un ministru care mă minte nu mai pot să lucrez. 
În interviul acordat aseară Antenei 3 premierul a mai fost întrebat:
Vă doriţi să fiţi preşedintele PSD? 
Nu!  Eu nu sunt premierul cuiva. Sunt premierul PSD şi al României. De fapt, al României, pus de PSD.  
Au fost probleme de democraţie internă în PSD? 
Nu ştiu, poate au fost alte lucruri. Ceea ce s-a reclamat că anumite structuri ale partidului, Biroul Naţional, n-a funcţionat. Şi e adevărat. 
Cum e relaţia cu preşedintele PSD? 
E instituţională. Astăzi avem o relaţie instituţională şi aşa va fi.  
Legile Justiţiei. De ce nu au fost adoptat de Guvern? 
Decizia de a ajunge cu acest pachet de legi în Parlament a aparţinut coaliţiei de guvernare. Legile nu au plecat de la Ministerul Justiţiei. Din diverse considerente: unele tehnice. Cum era avizul Comisiei de la Veneţia, care se întâlnea prin ianuarie. În Parlament, ele trec mai repede.  Am spus că le facem la Parlament pentru că aşa a vrut strada. Că sunt bune, că sunt proaste, că sunt perfectibile, se pronunţă CCR. Asta e viaţa. După ce se pronunţă CCR, vedem ce facem. Una peste alta, eu le-am votat. 

 

Ofensiva lui Dragnea și mizele CEx de la Iași (Evenimentul Zilei)

Vijelia din PSD. se întețește de la o zi la alta. După înfrângerea de etapă de luni, înregistrată în CEx, când mai mulți baroni s-au împotrivit în mod concertat pentru prima oară în mandatul său, solicitând restructurarea din temelii a cabinetului Tudose și convocarea congresului extraordinar, Liviu Dragnea declanșează o contraofensivă de proporții în teritoriu.
Mai exact, potrivit surselor evz, Dragnea se află în turneu până la finalul săptămânii în filialele PSD. din Moldova, unde și negociază intens susținerea politică în contextul războiului civil care cutremură partidului. 
Miercuri, Dragnea a desfășurat o serie de vizite-fulger în Vrancea, unde a purtat o serie de discuții cu baronul Marian Oprișan, cel care, luni, l-a acuzat că a îngropat democrația din PSD. Potrivit surselor evz, Liviu Dragnea va ajunge astăzi la PSD Suceava, organizație în care se desfășoară alegeri interne. De la Suceava, Dragnea va pleca la Vaslui pentru ca la finalul săptămânii să ajungă la Botoșani.
În săptămânile viitoare plănuiește vizite și negocieri în toate județele țării.
De partea cealaltă a baricadei și gruparea Mihai Tudose - Nicolae Bădălău - Adrian Țuțuianu își intensifică tratativele de culise cu scopul de a provocat demisia lui Dragnea în cadrul CEx-ului de la finalul lunii ianuarie în fieful lui Chirica.

 

20 milioane  de euro pentru dotarea spitalelor (România liberă)

În România, pacienții stau luni de zile pe lista de așteptare pentru analize esențiale precum o tomografie computerizată sau un RMN, iar în unele zone din țară nici măcar nu există astfel de echipamente. Ministerul Sănătății anunță reluarea unui împrumut care va permite dotarea cu aparatură imagistică a principalelor unități sanitare.

 

Gică Popescu, numit consilier al primului ministru! Merită reabilitarea totală un fost mare sportiv, condamnat însă pentru fraudă împotriva statului? (Gazeta Sporturilor)

Prim-ministrul Mihai Tudose a anunțat aseară, la Antena 3, că noul său consilier pe probleme de sport va fi Gică Popescu. Jobul acestuia va fi să coordoneze pregătirile pentru organizarea Europeanului din 2020 la București.
Decizia premierului a născut imediat un val uriaș de controverse. Merită Popescu, fost mare fotbalist, dar totodată un fost condamnat pentru fraudă, un astfel de post, în prima linie a politicii? 
GSP.ro îl analizează pe Gică Popescu sportivul, Gică Popescu omul și Gică Popescu managerul.
PLAN SPORTIV - Un fotbalist uriaș cu o carieră impecabilă.
PLAN MANAGERIAL - O școală de fotbal fără succes, alte câteva încercări de business eșuate.
PLAN MORAL - A fraudat statul și fotbalul, a făcut 20 de luni de închisoare

 
Revista presei românești din 11 ianuarie 2018