Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum arată formularul 600 care a provocat scandalul începutului de an la ANAF. 200.000 de români trebuie să îl completeze (Ziarul Financiar)

anaf.jpg

Image source: 
zf.ro

Carmen Dan NU DEMISIONEAZĂ de la Interne (Gândul) - Popescu contra Burleanu. Se implică politicul și în alegerile FRF din 2018? (Gazeta Sporturilor)

Carmen Dan NU DEMISIONEAZĂ de la Interne. Dovada pe care ministrul a prezentat-o, după ce Tudose a acuzat-o de minciună (Gândul)

Carmen Dan a anunţat că nu demisionează de la Ministerul de Interne, transmiţându-i premierului Tudose că validarea şi retragerea sprijinului politic al miniştrilor se face de către Coaliţie. Mai mult, acuzată de şeful Guvernului că a minţit în legătură cu propunerea noului şef pentru Poliţie, Carmen Dan a prezentat acordul semnat de chestorul Cătălin Ioniţă. Totodată, ministrul de Interne a anunţat că a trimis Corpul de Control la IGPR, după cazul poliţistului pedofil, despre care a susţinut că şeful Poliţiei ştia că lucrează în sistem, din dosarul din 2016.

 

Cum arată formularul 600 care a provocat scandalul începutului de an la ANAF. 200.000 de români trebuie să îl completeze (Ziarul Financiar) 

Aproximativ 210.000 de ro­mâni sunt obligaţi să de­pună, până la 31 ianuarie, la Agenţia Naţio­nală de Administrare Fis­cală (ANAF) formularul 600, un document prin care aceştia tre­buie să arate ce venituri au obţinut în 2017 sau cred că vor obţine anul acesta pe lân­gă salarii, astfel încât Fiscul să le cal­cu­leze ce contribuţii sociale au de plătit.
Cine câştigă şi cine pierde ca urmare a acestei măsuri? „Cu siguranţă va câştiga statul, dar şi contribuabilii care au venituri extrasalariale mari, care vor plăti contri­buţii la pensie şi la sănătate pentru echivalentul a 12 salarii mini­me“, a explicat consultantul fiscal Adrian Benţa.
Formularul 600, publicat pe site-ul ANAF are 8 pagini: 4 pagini trebuie completate și depuse de contribuabil, iar 4 pagini conțin instrucțiuni de completare a formularului.
Specialiştii spun că ei încă nu au reuşit să înţeleagă clar despre ce e vorba cu acest formular 600, iar faptul că încă nu poate fi depus electronic reprezintă o altă problemă.

 

Povestea relației tensionate dintre regina României și Eminescu (Adevărul)

Elisabeta, prima regină a României, a rămas cunoscută în istorie mai ales pentru preocupările sale literare, sub pseudonimul Carmen Sylva. Ambițiile ei scriitoricești au adus-o, într-o bună zi, în fața lui Mihai Eminescu, la care a căutat apreciere și înțelegere. Poetul, taciturn, nu i-a răspuns decât cu compasiune. La rândul ei, regina  i-a tradus opera în limbi străine, dar n-a înțeles-o și n-a apreciat-o la adevărata ei valoare. O relație sortită eșecului de la prima întâlnire.

 

Popescu contra Burleanu. Se implică politicul și în alegerile FRF din 2018? (Gazeta Sporturilor)

Ponta l-a impus pe Iorgulescu la LPF în 2013, Dragnea l-a sprijint pe Gino să rămână în funcție anul trecut. Acum premierul Tudose l-a resuscitat pe Gică Popescu, numindu-l în postul de consilier. Culisele acestei mișcări surprinzătoare sunt detaliate în Gazeta Sporturilor, ziar care menționează postarea de pe Facebook a directorului de comunicare al FRF, Răzvan Mitroi: S-a trezit și premierul că România are de organizat un EURO la fotbal în 2020. Drept pentru care și-a luat un consilier care „să știe unde e UEFA” - Gică Popescu. Doar că la partea organizatorică și de infrastructură sportivă stăm bine. Altele sunt restanțele pentru EURO 2020. Așa că îi propun domnului Tudose să-și ia și un consilier care să știe unde e Sibiul (ca să nu greșească cu autostrada plănuită să plece din Pitești) și unul care să știe unde e Otopeniul (ca să ducă metroul până la aeroport). Astea sunt angajamentele mari ale Guvernului față de UEFA. Altfel, mișto să apari acum în plin scandal la guvern cu Generația de aur la braț”.

 
Revista presei românești - 12 ianuarie 2018