Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Da’ de ce, măi Dragneo? (Cotidianul)

dragnea_psd.jpg

Liderul PSD, Liviu Dragnea, face o nouă propunere de premier: Viorica Dăncilă
Image source: 
Site-ul oficial al Partidului Social Democrat

Viorica Dăncilă, primul angajament: modificarea legilor Justiţiei (Adevărul) - Mesajul mediului de business către PSD: „Puteţi să vă schimbaţi între voi, dar nu schimbaţi nimic în economie!“  (Ziarul Financiar)

Da’ de ce, măi Dragneo? (Cotidianul)

"Știți de ce va rata Liviu Dragnea și al patrulea premier? Pentru că trebuie să-l egaleze pe Helmuth Duckadam. Nimeni n-a apărat patru lovituri de la 11 metri într-o mare finală europeană. Și nimeni de pe același bătrîn continent nu a cîștigat alegerile și nu s-a făcut de rîs în patru încercări de a găsi un premier pentru a aplica un plan de guvernare întocmit nu de respectivul partid, ci de un individ cercetat pentru infracțiuni și corupție. Adică de Darius Vâlcov. 
De cîte ori are dreptul Liviu Dragnea să rateze la numirea unui prim-ministru? A mers Cotroceni cu propunerile Sevvil Shhaideh, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și acum Viorica Dăncilă. Politica nu este un joc de amorul artei. Și acolo, după un penalty ratat, șansa trece la altcineva. După două ratări, orice vedetă are deja interdicții sau trece chiar pe banca de rezerve. După trei ratări, un fotbalist intră într-o depresie cumplită. Devine rezervă, este vîndut sau trecut la echipele afiliate prin diviziile inferioare. Numai Liviu Dragnea poate pierde de patru ori fără să pățească nimic.
Toți oamenii care ajung în vîrful unei piramide ar rămîne acolo pînă la adînci bătrîneți. Inclusiv Liviu Dragnea. Inexplicabilă pentru PSD este însă îngăduința celor care acceptă toate aceste greșeli, înfrîngeri și compromisuri ale președintelui, fără a-și pune problema înlocuirii sale.
Nu încăpățînarea lui Liviu Dragnea de a nimeri un premier este revoltătoare, ci răbdarea PSD-iștilor de a merge pe propunerile unui om care n-are mînă și n-are nici clasă de politician" Comentariul integral alui Cornel Nistorescu este în Cotidianul, versiunea tipărită.

 

Viorica Dăncilă, primul angajament: modificarea legilor Justiţiei (Adevărul)

Viorica Dăncilă, propusă premier de PSD, le-a promis baronilor susţinere totală pentru modificarea legilor Justiţiei, spre deosebire de Tudose, care a şovăit. Dăncilă a susţinut şi Ordonanţa 13 la Bruxelles.
Din editorialul publicației, semnat de jurnalistul Liviu Avram, redactor-șef adjunct Adevărul, aflăm cum s-au desfășurat evenimentele în Cex-ul de ieri:

  • "Viorica Dăncilă din Teleorman propune ca viitorul premier să îndeplinească o minimă condiţie: să nu fie originar din Teleorman.
  • Niculae Bădălău din Giurgiu (probabil spre a-şi spăla nişte păcate epistolare) o propune drept premier pe Viorica Dăncilă din Teleroman. 
  • Cexul o votează în unanimitate pentru funcţia de premier pe Viorica Dăncilă din Teleorman. 
  • Viorica Dăncilă din Teleorman acceptă propunerea şi devine candidat la postul de prim-ministru. 
  • Liviu Dragnea din Teleorman n-a avut nicio influenţă asupra acestei decizii a Cexului. 
  • Marţi după amiază, întrebat dacă nominalizarea Vioricăi Dăncilă are legătură cu faptul că e din Teleorman, Liviu Dragnea şi-a luat o mină foarte serioasă şi a replicat scurt: „Nici vorbă”.

Pe lângă cele două debarcări ale propriilor guverne justificate într-un mod absolut psihopatologic, conducerea PSD atinge, cu acest episod, un nou pisc în ceea ce priveşte dispreţul cu care îşi tratează toţi concetăţenii, votanţi sau nu ai acestui partid. Te uiţi la ei şi, când vezi la ce jocuri de grădiniţă se pretează atunci când conduc o ţară, ţi se face ruşine de părul lor alb (respectiv platinat):, scrie Liviu Avram în Adevărul.

 

Mesajul mediului de business către PSD: „Puteţi să vă schimbaţi între voi, dar nu schimbaţi nimic în economie!“  (Ziarul Financiar)

Cursul şi bursa au reacţionat ieri la criza politică, astfel că euro a ajuns din nou la aproape 4,66 lei, după o creştere de 0,74%, iar bursa a scăzut cu 0,3%. Oamenii de afaceri sunt îngrijoraţi de faptul că un nou guvern va veni cu alte propuneri legislative care ar putea bulversa economia.
Transferul contri­bu­ţiilor sociale de la an­ga­jator la angajat, decla­ra­ţia 600, creşterile de sa­larii din sectorul buge­tar sunt doar câteva dintre temele care preocu­pă mediul de afaceri.