Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dragnea deschide uşa Cabinetului Dăncilă şi pentru miniştrii cu probleme penale (Gândul)

dragnea_dancila.jpg

Întrebat dacă persoanele cercetate penal pot face parte din Cabinetul Dăncilă, şeful PSD a răspuns scurt: „Da. Am hotărât să ne facem noi guvernul".
Sursa imaginii: 
gandul.info

Viorica Dăncilă, la ora învățatului (Cotidianul) - Execuţia bugetară confirmă ce vedem toţi: guvernul Grindeanu -Tudose – Dragnea a fost cel mai prost din ultimul deceniu pentru infrastructura rutieră (Ziarul Financiar) - Căderea Guvernului Tudose a salvat Casa Regală. Principesa Margareta rămâne în Palatul Elisabeta (Adevărul) - Ministrul sportului, Marius Dunca, i-a dat președintelui de la tenis cu piciorul mai mulți bani decât au luat Ponor și Drăgulescu (Gazeta Sporturilor)

Dragnea deschide uşa Cabinetului Dăncilă şi pentru miniştrii cu probleme penale. „Ţinem cont de voturile românilor şi ne facem noi Guvernul" (Gândul)

Fiecare ministru va primi, individual, votul de încredere în CEx, a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv. Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, şeful PSD a replicat că cei care sunt cercetaţi penal pot face parte din Cabinet, pentru că au „decis să ţină cont de votul românilor" şi să-şi facă singuri Guvernul. Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au avut o întrevedere, luni, înaintea CExN al PSD.
La finalul şedinţei CEx, Liviu Dragnea a transmis că s-a discutat în principal despre programul de guvernare, care trebuie doar „reactualizat", dar care va păstra obiectivele principale din documentul cu care PSD a câştigat alegerile parlamentare. S-a discutat în CEx şi despre modalitatea în care vor fi numiţi noii miniştri, Dragnea menţionând că fiecare în parte va primi votul de încredere din partea Consiliului.
„Vom veni în CEx vineri unde va fi votat fiecare ministru în parte. Dacă vor fi mai multe propuneri pe un minister, CEx va analiza care este cea mai bună propunere, pentru că dincolo de reprezentarea politică, care e importantă, cel mai important lucru este ca orice membru al Cabinetului să fie bine pregătit şi să să îşi aducă contribuţia lui", a declarat Dragnea. Întrebat dacă persoanele cercetate penal pot face parte din Cabinetul Dăncilă, şeful PSD a răspuns scurt: „Da. Am hotărât să ne facem noi guvernul". 

 

Viorica Dăncilă, la ora învățatului (Cotidianul)

Liderul PSD Liviu Dragnea a lămurit luni seară, după ședința Comitetului Executiv, cu ce se ocupă noul premier desemnat al partidului, Viorica Dăncilă: „învață” programul de guvernare.
Dragnea a relatat că Dăncilă nu iese la declaraţii până nu este votată în Parlament, precizând că în prezent aceasta „lucrează la programul de guvernare” şi „învaţă programul de guvernare”. „Ca premier votat de Parlament şi acceptat cu decretul semnat de preşedinte, atunci are ce să spună. Acum îşi dă cu părerea, pur şi simplu”, a afirmat liderul PSD.

 

Execuţia bugetară confirmă ce vedem toţi: guvernul Grindeanu -Tudose – Dragnea a fost cel mai prost din ultimul deceniu pentru infrastructura rutieră (Ziarul Financiar)

Toţi se întreabă de ce nu avem autostrăzi şi şosele modernizate, dar răspunsul este simplu pentru cine se uită pe alocările bugetare: în 2017 au mers pentru investiţii în infrastruc­tura rutieră doar 1,6 mld. lei, faţă de 6-7 mld. lei pe an în perioada 2009-2013.
Cu toate că puterea economică a statului român s-a dublat în ultimul deceniu, adică veniturile şi cheltuielile la bugetul general consolidat s-au dublat, corespunzător cu dublarea nominală a PIB-ului, cheltuielile pentru autostrăzi şi drumuri naţionale s-au redus la o treime în valoare absolută.
În plus, după cum arată tot Ziarul Financiar de astăzi, un motiv pentru care nu avem autostrăzi este și rata de absorbţie a fondurilor structurale ale UE, de doar 2,7%, adică 624 de milioane de euro din 22,5 miliarde de euro.

 

Căderea Guvernului Tudose a salvat Casa Regală. Principesa Margareta rămâne în Palatul Elisabeta (Adevărul)

După cădrea Guvernului Tudose, ostil Casei Regale, Principesa Margareta negociază cu RAAPPS prelungirea termenului până la care poate rămâne la Palatul Elisabeta. Termenul legal expiră în data de 5 februarie.
Chiar dacă a fost confiscat de comunişti, din punct de vedere juridic, Palatul Elisabeta aparţine statului, iar fostul premier Mihai Tudose a criticat dur Casa Regală pentru că a cerut să locuiască în clădire şi după moartea Regelui Mihai. 
Potrivit unor surse politice, majoritatea PSD-ALDE va adopta legea privind statutul Casei Regale la începutul lunii februarie, imediat după începerea sesiunii parlamentare. Proiectul legislativ depus de Dragnea şi Tăriceanu propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României pentru Principesa Margareta, asimilată protocolar cu rangul unui fost şef de stat. Legea i-ar oferi Principesei Margareta temeiul legal să locuiască în continuare în Palatul Elisabeta.  

 

Ministrul sportului, Marius Dunca, i-a dat președintelui de la tenis cu piciorul mai mulți bani decât au luat Ponor și Drăgulescu (Gazeta Sporturilor)

Frederico Tavares a încasat 35.000 de euro premii pentru o competiție minusculă, mai mult decât au luat medaliații de la Campionatele Europene de gimnastică.
”Dansul sportiv are 6.500 de legitimați, la canotaj câți sunt?!”. Așa sună explicația ministrului PSD pentru că nu a plătit de patru luni banii campioanelor mondiale de la canotaj, dar a achitat, în schimb, premiile acordate unor sporturi precum dans sportiv, fotbal-tenis, kempo și sambo.

 
Revista presei românești - 23 ianuarie 2018