Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Wonder woman (Gazeta Sporturilor)

PSD decide astăzi componenţa guvernului Dragnea 3/Viorica Dăncilă (Ziarul Financiar) - De ce sunt românii nefericiţi în comparaţie cu ceilalţi europeni (Adevărul) - Secretele din biografia lui Nicolae Ceaușescu (Evenimentul Zilei)

PSD decide astăzi componenţa guvernului Dragnea 3/Viorica Dăncilă (Ziarul Financiar)

Astăzi, membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD (CEx) se reunesc pentru a stabili componenţa şi structura viitorului guvern care ar urma să fie condus de Viorica Dăncilă, al treilea guvern PSD din ultimul an.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul PSD, Comitetul Executiv Naţional are următoarea componenţă: membrii Biroului Permanent Naţonal, preşedinţi ai organizaţiilor PSD judeţene, de sector, ale municipiului Bucureşti, Diaspora, PSD Republica Moldova şi PSD Online, membrii Birourilor Permanente ale celor două camere ale Parlamentului României precum şi preşedinţi ai comisiilor permanente ale Camerei Deputaţlor şi Senatului României şi miniştri care sunt membri ai PSD, dacă nu ocupă o altă funcţie. În ciuda acestei structuri stufoase, un singur om decide soarta celui mai mare partid din România. Cum?
Consultanţii în management, despre secretul puterii în structura partidului a liderului PSD: „Nu are în mod real susţinere, a creat nişte instituţii-fantomă care votează cum vrea el“.

 

STUDIU: De ce sunt românii nefericiţi în comparaţie cu ceilalţi europeni (Adevărul)

Românii nu sunt foarte fericiţi şi nici foarte optimişti comparativ cu alţi europeni. Fac cu greu faţă problemelor financiare, nu îşi achită la timp facturile, amână consultaţiile la medic şi renunţă la carne şi fructe pentru a economisi.
Datele se desprind din cel mai recent raport European Quality of Life Survey. Aceleaşi probleme le au şi croaţii, ciprioţii şi grecii, arată documentul care evidenţiază modul în care schimbările sociale şi economice au influenţat în bine sau în rău calitatea vieţii cetăţenilor europeni.   
Concret, media europeană privind fericirea este 7.4 din 10.00, în timp ce media europeană privind calitatea vieţii este 7.1 din 10.00, România fiind în ambele situaţii sub media europeană. Dacă în alte state europene, nivelul de satisfacţie privind calitatea vieţii este constant pe parcursul vieţii, la români scade odată cu înaintarea în vârstă.

 

Astăzi, Republica Socialistă România l-ar fi sărbătorit pe Geniul din Carpați. Secretele din biografia lui Nicolae Ceaușescu (Evenimentul Zilei)

Povestea de viață a fostului dictator Nicolae Ceaușescu continuă să fascineze la un secol de la nașterea lui și la 28 de ani de la moarte. Regretat și contestat în egală măsură, primul președinte al României s-a născut și a murit în aceeași atmosferă: una violentă. Deși și-a depășit condiția de simplu țăran, nu a reușit să-și înțeleagă limitele politice, iar lucrul acesta l-a descris cel mai bine fiica sa, Zoe, într-un interviu pentru BBC din 1991, spunând că a fost exagerat faptul că și-a imaginat că poate conduce de unul singur o țară. A fost totuși conștient că nu este nemuritor, melodia asta favorită fiind „N-am să trăiesc cât lumea”, pe care îu ultimii ani de viață i-o cânta foarte des cântăreața de muzică populară Ștefania Rareș.

 

Wonder woman (Gazeta Sporturilor)

Simona e aproape de primul său trofeu de Grand Slam, după victoria fantastică de ieri în fața nemțoaicei Angelique Kerber. În finala de mâine, care va începe de la 10:30, Halep o va întâlni pe Caroline Wozniacki, numărul doi WTA.
Simo progresează, scrie Radu Cosașu. 
"Simo, pe ultima linie, aceea de fund și de fond, a ajuns la un joc cu hotărâtă forță ofensivă, aleargă cum l-a învățat Cahill pe Agassi, și am bunătățit mult serviciul, dar mai cu seamă greșește tot mai puțin la fileu...
După excelența din meciul cu Kerber, ni se spune că ar fi logic ca Simo să o învingă  în finală pe Wozniacki. Nu mă hazardez mai departe de această dorință: Simo să joace la fel de bine ca în semifinală". 

 
Revista presei românești - 26 ianuarie 2018.