Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD se pregăteşte să pedepsească munca (Adevărul)

psd.jpg

Odată cu instalarea noului Guvern, atât liderul PSD Liviu Dragnea, cât şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici au vorbit despre implementarea impozitului pe venitul global, prevăzut în programul de guvernare al PSD.
Image source: 
adevarul.ro

Misiune imposibilă: noul guvern vrea să creeze 640.000 de joburi noi până în 2020 (Ziarul Financiar) - SPP, duşmanul secret al PSD (Cotidianul) - Rețeaua farmaciștilor online din Cluj era în atenția agenților americani încă din 2013, fără ca DIICOT să bănuie ceva (Evenimentul Zilei)

PSD se pregăteşte să pedepsească munca (Adevărul)

Impozitul pe venitul global, prevăzut în programul de guvernare PSD, poate fi implementat numai la pachet cu impozitul progresiv. Astfel, salariaţii cu lefuri mari vor ajunge să plătească aproape triplu la stat, exact ca în timpul guvernării lui Adrian Năstase. 
Potrivit unor surse politice, Călin Popescu Tăriceanu se opune impozitării progresive. De altfel, în 2005, Călin Popescu Tăriceanu, din postura de premier, a desfiinţat impozitul progresiv şi a implementat cota unică: 16% la acea vreme, redusă de guvernarea PSD la 10% începând cu 1 ianaurie 2018.

 

Misiune imposibilă: noul guvern vrea să creeze 640.000 de joburi noi până în 2020 (Ziarul Financiar)

Noul guvern şi-a propus să sprijine crearea a 640.000 de noi locuri de muncă până în 2020, o ţintă mult prea ambiţioasă în contextul pieţei muncii actuale, caracterizată de deficitul acut de personal.
În ultimii ani de creştere economică numărul de salariaţi nu a crescut cu mai mult de 150.000-  160.000 de persoane pe an.

 

SPP, duşmanul secret al PSD (Cotidianul)

Șeful SPP, generalul Lucian Pahonțu, este implicat într-un scandal uriaș după ce Liviu Dragnea l-a acuzat că ar fi târât Serviciul de Protecție și Pază într-o serie de jocuri politice care, anterior, ar fi dus la căderea guvernelor Grindeanu și Tudose.
În urma acestui scandal, toți miniştrii Cabinetului Dăncilă au anunțat că renunţă la protecţia SPP, în semn de protest faţă de „implicarea în politică“ a şefului acestui serviciu secret.
Conform legislației în vigoare, Jandarmeria nu are atribuții privitoare la paza și protecția demnitarilor, acestea fiind de de competența Serviciului de Protecție și Pază.
În cazul unor vizite externe, tot SPP se ocupă de siguranța demnitarilor.
Codrin Ștefănescu a confirmat pentru Cotidianul că miniștrii din guvernele PSD s-au plâns, în trecut, de faptul că se simt supravegheați, urmăriți. 
Victor Paul Dobre, fost ministru liberal de Interne, consideră subiectul a fi unul artificial. „Pe mine nu m-a spionat nimeni cât am fost ministru. Nu am avut această preocupare. Sincer să fiu, e o temă pe care PSD o dezvoltă de mult timp. Eu, cât am fost ministru, nu am solicitat protecție specială de la Jandarmerie și nici nu mi s-a solicitat“, a declarat fostul ministru.
Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, a menţionat: „Acei miniștri care fac parte din CSAT sunt obligați de legislație să circule protejați. Nu cred că trebuie apelat la declarații populiste. În măsura în care aceste declarații intră în problematica «statului paralel», cred că este un subiect creat artificial“.

 

Rețeaua farmaciștilor online din Cluj era în atenția agenților americani încă din 2013, fără ca DIICOT să bănuie ceva (Evenimentul Zilei)

Ancheta farmaciștilor online arestați la Cluj a fost demarată de autoritățile americane de la Agenția Americana Antidrog cu cinci ani înainte ca procurorii DIICOT să acționeze. Tribunalul Cluj a hotărât arestarea preventivă a 11 persoane și plasarea altor trei în arest la domiciliu.
Din informațiile oficiale furnizate pentru Evenimentul Zilei de un înalt reprezentant al agenției americane antidrog rezultă că investigatorii sub acoperire au cumpărat de mai multe ori medicamente aflate pe lista medicamentelor speciale, care nu pot fi eliberate decât în baza unei rețete verzi, emise doar de medicii psihiatri.
Pastilele erau trimise în SUA în scrisori recomandate. Fiecare scrisoare conținea medicamente în valoare de 178 de dolari, ceea ce înseamnă că valoarea totală a medicamentelor expediate este de 13,2 milioane de dolari. Interesant este că prețul unei singure pastile de Codeină, livrate în SUA, este de 7,38 de lei, în condițiile în care, la o farmacie din România, aceasta costă 17 bani. 
Ofițerii antidrog susțin că dacă un consumator bea mai multe astfel de pastile cu alcool, obține un efect de lungă durată similar cu cel obținut în urma consumului de droguri.

Revista presei românești din 31 ianuarie 2018