Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prima intervenţie TV ca premier a lui Dăncilă, într-o emisiune la care era Dragnea invitat. „Fiecare ministru va fi evaluat lunar” (Gândul)

dancila.jpg

În prima intervenție tv de la preluarea mandatului, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va face o evaluare lunară a ministrilor şi a pledat pentru o relaţie ”corectă şi transparentă” cu preşedintele Iohannis.
Sursa imaginii: 
gandul.info

Ipoteză-bombă: Dosarul Microsoft, „aruncat în aer” pentru a nu se ajunge la achiziţiile de pe vremea lui Kovesi şi Macovei (Evenimentul Zilei) - Dan Chitic: „Dosarul Microsoft s-a prescris pentru că s-a ajuns la ambasade” (România Liberă) - Se-ntoarce operaţiunea „sticla şi borcanul“. Ministerul Mediului vrea să plătim 2 lei pentru fiecare ambalaj (Adevărul) - Peste 6.000 de tineri pleacă anual să înveţe la o facultate în străinătate, însă băncile nu au încă produse cu care să-i susţină (Ziarul Financiar) - Dinamo se târăște spre play-off (Gazeta Sporturilor)

Ipoteză-bombă: Dosarul Microsoft, „aruncat în aer” pentru a nu se ajunge la achiziţiile de pe vremea lui Kovesi şi Macovei (Evenimentul Zilei)

Constatarea prescrierii infracţiunilor din dosarul Microsoft nu este nici legală şi nici rezultatul unei griji bruşte pentru soarta unor inculpați, potrivit unor surse EVZ. Această soluţie are rolul de a împiedica o viitoare anchetă privind achiziţia de alte licenţe, în aceleaşi condiţii, făcută de Laura Codruţa Kovesi pentru Parchetul General și de Monica Macovei pentru Ministerul Justiției, potrivit surselor citate.

 

Dan Chitic: „Dosarul Microsoft s-a prescris pentru că s-a ajuns la ambasade” (România Liberă)

Avocatul lui Gabriel Sandu spune într-o postare pe o rețea de socializare că autoritățile judiciare de la noi au dosit ca dosarul Microsoft să se prescrie pentru a nu se afla de implicarea ambasadelor în traficul de influență făcut pentru afacerea Microsoft.

 

Prima intervenţie TV ca premier a lui Dăncilă, într-o emisiune la care era Dragnea invitat. „Fiecare ministru va fi evaluat lunar” (Gândul)

Prima intervenţie TV a Vioricăi Dăncilă de când s-a instalat la Palatul Victoria a fost într-o emisiune în care Liviu Dragnea era invitat.  Premierul a anunţat că va face o evaluare lunară a miniștrilor şi a pledat pentru o relaţie ”corectă şi transparentă” cu preşedintele Iohannis.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că activitatea fiecărui ministru al Cabinetului său va fi evaluată lunar, împreună cu liderii coaliţiei PSD-ALDE, afirmând că ”a demarat în forţă” şi că Guvernul lucrează ”cu foarte, foarte multă seriozitate”.
Colaborarea dintre Guvern şi coaliţia de guvernare va fi ”foarte strânsă”, a precizat Dăncilă, afirmând că avut deja întâlniri cu miniştrii pe teme importante.
Premierul a precizat că a avut discuţii şi cu privire la stadiul pregătirii preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi al depunerii proiectelor în cadrul Programului Centenar.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va avea o relaţie ”corectă şi transparentă” cu şeful statului, afirmând că este nevoie de o colaborare între preşedintele României, Guvern şi Parlament în ceea ce priveşte ”problemele importante pentru ţară”.

 

Se-ntoarce operaţiunea „sticla şi borcanul“. Ministerul Mediului vrea să plătim 2 lei pentru fiecare ambalaj (Adevărul)

Faimosul slogan de pe timpul regimului comunist „Recuperare, reciclare, refolosire” va fi pus din nou în practică: Ministerul Mediului propune modificarea legii deşeurilor, astfel încât pentru fiecare ambalaj care poate fi reutilizat cumpărătorul să achite în magazin 2 lei, urmând să şi-i recupereze atunci când va returna ambalajul.
Acelaşi proiect de OUG obligă autorităţile locale să colecteze separat cel puţin deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă din deşeurile municipale şi să ofere cetăţenilor cel puţin două variante de tarif, stabilite în funcţie de volumul deşeurilor, frecvenţa de colectare, greutatea acestora şi folosirea sau nu a sacilor de colectare. Practic. “plăteşti pentru cât arunci”.

 

Peste 6.000 de tineri pleacă anual să înveţe la o facultate în străinătate, însă băncile nu au încă produse cu care să-i susţină (Ziarul Financiar)

Peste 6.000 de tineri sunt acceptaţi în fiecare an la universităţi de talie mondială pentru a-şi obţine diploma de licenţă, masterat ori doctorat, însă lipsa de finanţare este una dintre principalele dificultăţi cu care aceştia se confruntă.
Marea Britanie este cea mai căutată ţară, deoarece limba locală este de circulaţie in­ter­­naţională. Taxele de studii pot ajunge pâ­nă la 12.000 de euro an, în timp ce costurile de trai ajung şi la 2.000 de euro pe lună.
Doar o bancă din top 10 oferă un credit pentru studii, însă condiţiile de finanţare sunt dificil de îndeplinit.

 

Dinamo se târăște spre play-off (Gazeta Sporturilor)

„Câinii” au scos aseară un  punct cu multă șansă. Ajutați de portarul Craiovei, Calancea, la primul gol, de ratările Științei și de deciziile lui Hațegan.
Oltenii au fotst mai buni timp de o oră, meritau să mai primească două penalty-uri, dar au terminat partida în genunchi, putând să piardă în prelungiri.
Condusă de două ori, Dianmo a egalat în minutul 86 după o fază creată de Robert Moldoveanu și finalizată de Daniel Popa. 

 
Revista presei românești - 5 februarie 2018