Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul Dăncilă n-a mai nimerit Parlamentul European (Gândul)

viorica.jpg

Viorica Dăncilă este eurodeputat la al doilea mandat și este considerată o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea
Premierul Viorica Dăncilă afost deputat în Parlamentul European înainte de a prelua șefia Executivului de la București
Image source: 
Facebook.com

Aeroportul Otopeni, o bombă cu ceas (Adevărul) - Extremele şomajului (Ziarul Financiar) - Banca Naţională şi birocraţia au făcut praf Arena pe care s-a jucat singura finală de Cupă Davis în România (Evenimentul Zilei)

Premierul Dăncilă n-a mai nimerit Parlamentul European (Gândul)

Lelia Munteanu comentează dezbaterea de aseară, din plenul Parlamentului de la Strasbourg, unde România a fost din nou pusă la zid. Ziarista consideră că premierul Vasilica Viorica Dăncilă, care a şi fost invitată la dezbatere ar fi trebuit să fie acolo. „Adică doamna aceea despre care şeful său de partid şi de guvern, Liviu Dragnea, ne povestea în urmă cu câteva zile, că “a cunoscut figuri proeminente ale politicii europene şi a construit o importantă reţea de conexiuni politice şi a dobândit o perspectivă mai europeană decât a noastră, poate, asupra evenimentelor în curs”, adăugând: “Aştept de la domna Viorica Dăncilă să dea o nouă dimensiune relaţiilor cu Uniunea Europeană”.
Amintiţi-vă că, de câte ori Ungaria a fost pusă la zid în plenul Parlamentului European, prim ministrul Viktor Orban a fost acolo, a încasat şi a dat, a vorbit. Valabil şi pentru premierul Bulgariei.
Doamna prim ministru trebuia să fie acolo, asistată de ministrul Justiţiei, şi să vorbească. Să peroreze, să argumenteze, să se bată pentru România. Să spună limpede ce nu s-a înţeles în urmă cu un an, când şi atunci am fost puşi la zid, pe aceeaşi temă. Să dea naibii “o nouă dimensiune relaţiilor cu Uniunea Europeană”! 
Până în ianuarie 2019, când pentru mai puţin de şase luni va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, credibilitatea României se subţiază galopant”.

 

Aeroportul Otopeni, o bombă cu ceas (Adevărul)

Deşi Aeroportul Otopeni înregistrează un număr record de pasageri şi are una din cele mai mari creşteri dintre aeroporturile europene, „starea dezastruoasă a infrastructurii“ este deplânsă de cei care lucrează aici. Un raport al corpului de control trimis de Ministerul Transporturilor arată că în ultimii ani investiţiile în modernizarea acesteia au fost aproape de zero, ceea ce, în final, pune în pericol vieţile pasagerilor. În acelaşi timp, unii angajaţi sunt plătiţi cu câte două salarii, iar alţii primesc lefuri deşi sunt prezenţi la serviciu doar o oră în câteva luni. Deficienţele apar într-un raport al corpului de control trimis la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), finalizat încă din octombrie anul trecut. Documentul ar fi ajuns la ministrul Tranporturilor de la acea vreme, Felix Stroe, dar nu a fost făcut public până acum. Recent, noul ministru, Lucian Şova, a trimit şi el corpul de control la CNAB, după ce Aeroportul Henri Coandă a rămas fără un contract valabil cu o firmă specializată în servicii de curăţenie şi salubritate.

 

Extremele şomajului (Ziarul Financiar)

Piaţa muncii din România se confruntă cu cea mai acută criză de personal din ultimele două de­cenii, dar cu toate acestea există în continuare ju­deţe în care rata şo­­majului este de peste 10%, ceea ce în­seamnă că unu din zece lo­cuitori apţi de muncă nu lucrează. Este cazul județelor Vaslui şi Teleorman.
„Am avut angajaţi şi în Moldova şi în Teleorman care să recruteze personal de acolo şi să îi aducă în zonele din centrul şi din vestul ţării unde se fac angajări. Am renunţat să mai încercăm să facem asta, candidaţii disponibili de acolo pur şi simplu nu vor să lucreze, preferă să stea pe ajutoare sociale“, a explicat Horia Bugarin, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult din Timişoara.
La polul opus sunt Bucureşti şi Timiş, unde rata şomajului este sub 2%. Unde sunt investiții, șmajul este aproape inexistent.

 

Banca Naţională şi birocraţia au făcut praf Arena pe care s-a jucat singura finală de Cupă Davis în România (Evenimentul Zilei)

Avem în acest moment, pentru prima dată în istorie, şase jucătoare de tenis în top 100 mondial, dar nu deţinem o arenă unde să se desfăşoare turnee la cel mai înalt nivel. 
Arenele Progresul”, cunoscute şi ca „Arene BNR”, construite, în „Parcul cu Platani” din strada Dr. Staicovici nr. 42-48, special pentru a găzdui finala Cupei Davis din 1972, în care echipa noastră, formată din Ilie Năstase și ion Țiriac, aîntâlnit reprezentativa SUA, zac în paragină de ani buni.

 
Revista presei românești - 8 februarie 2018