Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul cârpește revoluția fiscală cu riscul încălcării Constituției (Evenimentul Zilei)

dancila.jpg

Premierul mizeaza pe vechea garda pentru a reforma partidul. Geoana spune pas
Premierul mizeaza pe vechea garda pentru a reforma partidul. Geoana spune pas
Image source: 
site-ul Guvernului României

Confuzie printre angajaţii din IT: menţinerea salariilor nu e pentru toată lumea (Ziarul Financiar) - MAI antrenează contra cost poliţişti locali pentru dirijarea circulaţiei (Adevărul) - Jungla de la Rahova (România liberă) - Polițistul Mândroc, cel recunoscut de o minoră obligată să facă sex cu el, a ajuns șeful firmei care asigură paza Stadionului Național! (Gazeta Sporturilor)

Guvernul cârpește revoluția fiscală cu riscul încălcării Constituției (Evenimentul Zilei)

Guvernul va compensa timp de 12 luni o parte din contribuțiile de asigurări sociale de sănătate (CASS) pe care le datorează angajații din IT, cercetare-dezvoltare și inovare, persoanele care desfășoară activități sezoniere și salariații cu dizabilități încadrați cu handicap grav sau accentuat. 
De asemenea, începând cu luna ianuarie 2018, personalului angajat în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial i se va reține CAS-ul și CASS-ul doar la salariul realizat, chiar dacă acesta va fi mai mic decât salariul minim pe economie, iar diferența va fi suportată în numele angajatului de instituția bugetară angajatoare sau de către angajator privat, am mai decis iar Guvernul. 
Ministerul Justiției atras atenția, în avizul acordat actului normativ, că prevederile acestuia „ar putea contraveni principiului justei așezări a sarcinilor fiscale stipulat în Constituție”. „Ministerul Justiției nu își poate asuma responsabilitatea cu privire la efectele aplicării măsurilor, inclusiv cu privire la posibilitatea apariției unor situații litigioase”, mai arată instituția.

 

Confuzie printre angajaţii din IT: menţinerea salariilor nu e pentru toată lumea (Ziarul Financiar)

În încercarea de a compensa pierderile pe care le au angajatorii din IT după transferul contribuţiilor, guvernul le dă o nouă lovitură: va oferi deduceri de la plata CASS doar firmelor care au mărit cu 20% salariile programatorilor. Cine a acordat bonusuri pentru menținerea venitului net al programatorilor nu va primi deduceri de la stat.Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat afectează circa 30.000 de programatori scutiţi de la plata impozitului pe venit.

 

MAI antrenează contra cost poliţişti locali pentru dirijarea circulaţiei (Adevărul)

Pentru 2,2 milioane de lei achitaţi de primării, 440 de foşti gardieni publici primesc o patalama la mână conform căreia sunt buni de dirijat circulaţia şi de dat amenzi, cu toate că judecătorii Curţii Supreme le-au interzis acest lucru. Cursurile, contra cost, vor dura trei luni de zile, perioadă considerată de MAI ca fiind suficientă pentru pregătirea unui agent care poate da amenzi sau dirija circulaţia. Perfecţionarea şefilor de la Poliţia Locală face fix 189 de lei.

 

Jungla de la Rahova (România liberă)

Deținuți scoși din locațiile de încarcerare și mutați pentru a fi bătuți sălbatic de gardieni, rapoarte falsificate și șef de la Rahova care protejau abuzurile angajaților. Asta au descoperit procurorii Parchetului sectorului 5 după o anchetă la Penitenciarul Spital, faptele de agresiune derulându-se din 2015 și până în prezent. 15 angajați ai Penitenciarul Spital Rahova, printre care și directorul adjunct al instituției, au fost puși sub urmărire penală pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, între care rele tratamente, lovire sau alte violențe. Patru gardieni au fost arestați pentru că băteau deținuții.

 

Polițistul Mândroc, cel recunoscut de o minoră obligată să facă sex cu el, a ajuns șeful firmei care asigură paza Stadionului Național! (Gazeta Sporturilor)

Marian Ionel Mândroc este din 2016 administratorul și directorul general al firmei de protecție și pază Akyle Security, care are contracte cu Primăria Capitalei și cu aeroporturile Otopeni și Băneasa.
Înainte, vreme de 8 ani, pînă în 2014, Mândroc a fost atașat cu Afaceri Interne al Ambasadei României la Roma.
Mai înainte, până în 2007, el a fost șeful Antifraudei la Poliția Sectorului 3 al Bucureștiului.
Și mai înainte, în calitate de polițist, a fost recunoscut în 2005 de către una dintre fetele abuzate de la restaurantul ”Shanghai”.
”A fost unul dintre cei cu care am fost obligată să mă culc”, a mărturisit în fața procurorilor DIICOT, victima, o fată de 15 ani.
Luând acum lucrurile cronologic: cum e posibil ca un polițist recunoscut de o minoră care a fost forțată să facă sex cu el, nu doar să scape, ci și să fie avansat în poliție și în diplomație?! 

Revista presei românești din 9 februarie 2018