Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD și ALDE înjurau în 2016 ceea ce laudă acum: transferul contribuțiilor (Adevărul)

dragnea.jpg

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, despre transferul contribuțiior, înainte de alegerile din 2016: Este o bazaconie!

Acuzaţii grave ale unui procuror DNA: „Kovesi mi-a cerut să ies cu dosarul unui fost ministru ce urma să fie numit premier” (Gândul) - Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene: Învățământul britanic nu va renunța la studenții români (România liberă) - România se transformă în muzeu în aer liber: parcul auto naţional a trecut de 15 ani vechime (Ziarul Financiar) - Kaiserul și-a făcut echipă (Gazeta Sporturilor)

Acuzaţii grave ale unui procuror DNA: „Kovesi mi-a cerut să ies cu dosarul unui fost ministru ce urma să fie numit premier”. Care ar fi fost motivul acestei cereri şocante (Gândul)

Procurorul DNA Mihaiela Iorga a declarat că Laura Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să "iasă" cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe şefa UNJR, Dana Gîrbovan, ministru al Justiţiei, ceea ce reprezenta un dezastru pentru DNA. Iorga a mai acuzat-o pe Kovesi că a manipulat în cazul dosarului Microsoft şi a susţinut că şefa DNA foloseşte instituţia într-un „război personal”.

 

Reacția lui Kovesi la noile acuzații ale procurorului Moraru Iorga (Ziare.com)

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a negat într-o declaraţie pentru Ziare.com că ar fi cerut urgentarea dosarului unui fost ministru care urma să ajungă premier, aşa cum a susţinut "inculpata" Mihaiela Moraru Iorga, adăugând că nu a făcut presiuni sau acte de imixtiune în activitatea vreunui procuror, iar în ceea ce priveşte presiunile pe care Iorga susţine că le-ar fi făcut asupra ei, Kovesi a declarat că nu comentează afirmaţiile nereale ale inculpaţilor.

 

PSD și ALDE înjurau în 2016 ceea ce laudă acum: transferul contribuțiilor (Adevărul)

Liderii şi membrii PSD şi ALDE erau, în anul 2016, înainte de alegeri, vehemenţi împotriva transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, pe care o calificau drept o măsură „aproape fascistă” sau „o trădare de ţară”. 
Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat era considerat de social-democraţi, în septembrie 2016, o măsură care „afectează siguranţa naţională”. Preşedintele PSD Liviu Dragnea o numea „o bazaconie”, Codrin Ştefănescu vorbea de „anihilare” şi „trădare de ţară”, iar Liviu Pop spunea că „afectează siguranţa naţională”. 
Dar acest lucru se întâmpla numai când la guvernare era Guvernul Cioloş, iar ideea de modificare a Codului Fiscal prin transferul contribuţiilor aparţinea lui Gabriel Biriş, secretar de stat la Finanţe, care şi-a dat demisia tocmai în urma scandalului provocat de această iniţiativă. Între timp, ajuns la guvernare, PSD şi-a asumat această măsură şi a şi implementat-o prin „revoluţia fiscală”.
Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Este o bazaconie! 
Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD: Din toate punctele de vedere frizează absurdul. 
Codrin Ştefănescu, secretar-general al PSD: Anihilare, într-un cuvânt! Aici vorbim clar de trădare de ţară. 
Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei în guvernele PSD: Afectează siguranţa naţională.                                           

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, în vizită la Viorica Dăncilă (Evenimentul Zilei)

Premierul Viorica Dăncilă îl primește astăzi la Palatul Victoria, pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, potrivit unui anunț al biroului de presă al Executivului. Întâlnirea dintre prim-ministrul Dăncilă și ambasadorul Klemm, care va avea loc la 10:00 la Palatul Victoria, este prima dintr-o serie de astfel de întâlniri pe care premierul român le va avea în perioada următoare cu reprezentanți ai ambasadelor străine în România.

 

Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene: Învățământul britanic nu va renunța la studenții români (România liberă)

Fost europarlamentar, Victor Negrescu este ministrul Afacerilor Europene din vara anului trecut. În interviul acordat României libere, el vorbește despre Brexit, președinția românească a Consiliului UE și despre funcționarii care au migrat la privat.

 

România se transformă în muzeu în aer liber: parcul auto naţional a trecut de 15 ani vechime (Ziarul Financiar)

Dintre cele aproape 6 milioane de maşini din parcul auto, 4,5 milioane sunt mai vechi de 10 ani, prezentând astfel un risc pentru siguranţa traficului. 
Vârsta medie a parcului naţional de autoturisme a depăşit borna celor 15 ani la finalul anului trecut, în condiţiile în care în 2017 s-au importat în România peste 530.000 de maşini vechi.
Astfel, într-un singur an fără timbru de mediu statul a reuşit să şteargă cu buretele efortul financiar de peste 200 mil. euro depus tot de stat, prin programul Rabla. Între 2005 şi 2017, prin programul de casare au fost eliminate de pe străzile României circa 570.000 de maşini vechi.
Per total, numărul maşinilor înmatriculate în România a ajuns la finalul anului trecut la aproape 6 mi­lioane de unităţi, astfel încât densitatea maşinilor pe piaţa locală a ajuns la aproape 300 de maşini la mia de locuitori, fiind însă în continuare sub Bulgaria, care are 330 de maşini la mia de locuitori.

 

Kaiserul și-a făcut echipă (Gazeta Sporturilor)

Ionuț Lupescu și-a anunțat candidatura la președinția FRF, și-a creionat viitorul staff și a primit promisiunea că va fi susținut politic.