
Presa românească
Ce face Klaus Iohannis cu revocarea lui Kovesi? (Hotnews.ro)
iohannis.jpg

Ce face Klaus Iohannis cu revocarea lui Kovesi? (Hotnews.ro)
Alianța de conjunctură Dragnea-Ghiță-Cosma-Voiculescu a declanșat începând de duminică, 11 februarie, operațiunea “asaltul final”, un spectacol de artificii zgomotos și cu mult fum prezentat drept explozia unor bombe nucleare. Nu cred că mai are nimeni dubii că PSD forțează în aceste zile revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, printr-un tir concentrat cu gloanțe oarbe. Pe ministrul justiției l-au chemat din Japonia, unde petrecea o frumoasă vacanță, fiind somat de partid cu celebrul îndemn “Tudorele, fă ceva că nu se mai poate!”. Foarte probabil că o cerere de revocare va ateriza curând pe masa lui Klaus Iohannis....
Dacă președintele Klaus Iohannis cedează presiunilor și va semna decretul de revocare, mesajul pentru public intern și extern va fi unul singur: în România, mafia a învins statul. Cu o asemenea capitulare la activ, mandatul lui de președinte s-ar încheia de facto. Chiar dacă nu mai vrea, să zicem, al doilea mandat, nici primul nu va fi întreg, ci abandonat înainte de se fi încheiat, scrie jurnalistul Dan Tapalagă.
Cum sunt târâţi elevii analfabeţi într-un sistem incompetent (Adevărul)
Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, ia în calcul să modifice mecanismul de admitere la liceu prin obligarea elevilor să se axeze şi mai tare doar pe Matematică şi Română şi mai puţin pe celelalte discipline.
Concret, ministrul Popa a anunţat la o întâlnire cu reprezentanţii părinţilor că doreşte ca media claselor V-VIII, care valorează 20% din media de admitere la liceu, să fie înlocuită de media tezelor semestriale.
Specialiştii din Învăţământ sunt însă de părere că implementarea unei astfel de modificări este o pierdere de timp, care va prelungi târârea elevilor analfabeţi funcţionali într-un sistem incompetent.
Găsiți în articol exemplul unor elevi olimpici pe ţară la Matematică care nu au fost admişi la un liceu de profil pentru că luaseră 7 la proba scrisă la Limba Română din cadrul Evaluării Naţionale sau pentru că aveau note mai mici la alte materii de uman.
O analiză recentă realizată de experţi în Educaţie arată că aproape toţi şcolarii, cu mediile din gimnaziu între 5 şi 7, au luat sub 5 la Evaluarea Naţională. Mai mult, un procent de 10% dintre elevii din mediul rural care au avut medii între 9 şi10 nu au reuşit să obţină peste 5 la Evaluarea Naţională.
În 2017, 42.000 de români ar fi putut să ceară 12 milioane de euro pentru zboruri anulate (Evenimentul Zilei)
O analiză realizată de AirHelp (companie internațională specializată în obținerea unor astfel de compensații) arată că anul trecut zeci de mii de pasageri din țara noastră ar trebui să primească despăgubiri din cauza întârzierilor sau anulării curselor lor. Zborurile către Turcia, Austria și Germania au cele mai mari probleme.
Băncile îşi protejează marjele şi nu se grăbesc să urce dobânzile la depozite în pofida creşterii inflaţiei şi semnalelor BNR (Ziarul Financiar)
Majoritatea băncilor mari ţin dobânzile la depozitele în lei sub pragul de 1% pe an, pentru că au lichiditate şi depozite în exces.
Dobânzile la depozitele în lei stau de mai bine de un an sub nivelul de 1%, iar luând în calcul inflaţia de 5% prognozată de BNR pentru trimestrele I şi II din acest an să ţii banii la bancă nu îţi aduce altceva decât pierderi şi bătăi de cap.
În plus, strategia băncilor de a menţine cât mai mult dobânzile jos pentru a-şi conserva câştigurile are efecte nocive în economie, politica dobânzilor zero sau aproape de zero distrugând ideea de economisire şi chibzuinţă, dar şi încrederea populaţiei în bănci.
Românii dau 230 de lei pe cadoul de Valentine's Day. Femeile, mai zgârcite decât bărbații (România Liberă)
Sărbătoarea îndrăgostiților se dovedește a fi foarte iubită de români, din moment ce 86% dintre cei intervievați în cadrul unui studiu realizat de Picodi.com au mărturist că marchează Ziua Îndrăgostiților.
Aproape unul din fiecare patru români care sărbătorește Ziua Îndrăgostiților are de gând să cumpere flori. Printre cele mai dorite cadouri de către femei se află parfumurile (40%), florile (29%), voucherele cadou (29%), bijuteriile(25%) și cosmeticele (23%). În schimb, pentru bărbați, cel mai dorit cadou într-o astfel de zi, s-a dovedit a fi un produs electronic, un gadget (29%), urmat de o întâlnire în restaurant (21%), parfumuri (18%) și o ieșire la cinema (16%).