Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Samuraiul Tudorel se întoarce în ţară. Ce va face? (Adevărul)

liviu_avram.jpg

Jurnalistul Liviu Avram
Image source: 
adevarul.ro

Kovesi s-a decis să spună totul! Moment epocal în istorie: Da, avem procurori care NU respectă LEGEA (Evenimentul Zilei) - Ce folos să creşti cu 7%? Nu înseamnă că mănânci din viitor când dai astăzi pe salariile bugetarilor banii care ar fi trebuit să meargă în şosele, canalizare, reţele de gaz metan, şcoli şi spitale? (Ziarul Financiar) - Puteți! (Gazeta Sporturilor)

Samuraiul Tudorel se întoarce în ţară. Ce va face? (Adevărul)

„Toată lumea e convinsă că, în avionul care îl aduce din Japonia, ministrul Justiţiei a scris deja cererea de revocare a Codruţei Kovesi şi o va trimite la Cotroceni de pe faxul aeroportului. Temeiuri ar fi să credem asta: de pe partea cealaltă a globului, imediat după detonarea scandalului „Probe fabricate la DNA Ploieşti”, Toader a anunţat că decizia e luată şi nu mai sesizează Inspecţia Judiciară. Însă între timp s-au mai întâmplat chestii”, pe care le trece în revistă redacorul-șef adjunct Liviu Avram în editorial. Apoi conchide: „O decizie emoţională şi pripită a lui Tudorel Toader în sensul dorit de uneltitori l-ar face pe ministru nu doar părtaş la un complot politico-mediatic, ci şi participant, într-o oarecare măsură, la o faptă penală. Dar poate că turneul asiatic l-a învăţat pe Tudorel Toader un bun obicei, pe care îl ştie orice samurai: te aşezi pe malul fluviului, tragi aer în piept şi aştepţi să treacă, plutind la vale, cadavrul duşmanului tău”.

 

Kovesi s-a decis să spună totul! Moment epocal în istorie: da, avem procurori care NU respectă LEGEA (Evenimentul Zilei)

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a susținut, miercuri seara, o conferință de presă în care a dezbătut toate acuzațiile care s-au lansat pe piață din momentul înregistrărilor făcute de fostul deputat Vlad Cosma.
„Suntem acuzați pe nedrept că am falsificat probe”, a spus Kovesi. „Procurorii din DNA nu falsifică probe. Dacă un procuror dintr-o instituție a încălcat legea, nu înseamnă că toți sunt așa”.  

 

Ce folos să creşti cu 7%? Nu înseamnă că mănânci din viitor când dai astăzi pe salariile bugetarilor banii care ar fi trebuit să meargă în şosele, canalizare, reţele de gaz metan, şcoli şi spitale? (Ziarul Financiar)

Statistica a anunţat ieri o creştere a produsului intern brut de 7% în 2017, cel mai bun ritm din 2008 încoace. 
Din păcate, foarte multe reacţii sunt de nemulţumire la adresa acestei evoluţii, şi pe bună dreptate. Oamenii nu văd în jurul lor prosperitatea care ar trebui să fie indicată de aceste evoluţii excepţionale ale parametrilor macroeconomici. 
De unde vine însă această nemulţumire? O privire asupra utilizării veniturilor suplimentare la buget create de această creştere economică este edificatoare. Astfel, creşterea PIB nominal de la 760 de miliarde de lei la 850 de miliarde de lei a adus o majorare a veniturilor bugetare de la 224 miliarde de lei la 252 miliarde de lei, deci cu 28 miliarde de lei.
Aceasta înseamnă 6 mld. euro. Este foarte bine, nu, să ai un plus de 6 mld. euro la buget! Dar ce s-a făcut cu aceşti bani suplimentari? Din cele 6 miliarde de euro venituri suplimentare, 2,5 miliarde de euro au mers la creşterea salariilor bugetarilor, 2,5 miliarde de euro la creşterea pensiilor şi restul de un miliard de euro în alte direcţii.
Cheltuielile de capital (investiţiile) au fost de 19 mld. lei în 2017, faţă de cele 28 miliarde de lei estimate în buget.
Cum să explici cuiva raţional faptul că într-un an cu creştere economică excepţională construcţiile să scadă cu 5%, aşa cum s-a raportat tot ieri?
În ritmul acesta, oricât ar creşte produsul intern brut în România, nu va folosi la nimic.

 

Puteți! (Gazeta Sporturilor)

Steliștii n-au eliminat niciodată în istorie o echipă italiană, dar azi pot profita de degringolada celor de la Lazio, care vine după 3 înfrângeri consecutive în Serie A. În plus, romanii vor menaja diseară nu mai puțin de 8 titulari.
FCSB – Lazio, în 16-imile Europa League, azi, de la 22.05, în direct la ProTV.
 

Revista presei românești - 15 februarie 2018