Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Miserupismul domnului Iohannis (Gândul)

clarice.jpg

Clarice Dinu
Image source: 
gandul.info

Obiectivele Comisiei care îl va ancheta pe șeful SPP (România Liberă) - Guvernul vrea să înființeze peste 13.000 de posturi care să rezolve 9 cazuri de discriminare pe an (Evenimentul Zilei) - Uriași! (Gazeta Sporturilor)

Miserupismul domnului Iohannis (Gândul)

"În loc să scrie pe Facebook: „Nu o schimb pe Kovesi - zâmbărici - penalilor”, domnul Iohannis a ţinut să ne servească o pastilă de aroganţă inutilă în prime-time", notează jurnalista Clarice Dinu pe portalul gandul.info. 
"Lăsat oarecum în ofsaid de ministrul Justiţiei care, deşi chemat de urgenţă în ţară să rezolve problema DNA, a lăsat pe joia viitoare anunţarea unei concluzii, Klaus Iohannis s-a insinuat în telejurnal pentru a-i linişti pe cei care, după a treia şansă dată PSD, se întrebau dacă nu cumva preşedintele a capitulat în faţa lui Dragnea şi a acoliţilor. Pe scurt, rezist, staţi liniştiţi, decizia-i la mine, i-am zis şi lui Dragnea, totu-i sub control.
Practic, domnul Iohannis a făcut o conferinţă de presă pentru a răspunde, dintr-un calcul de oportunitate politică, la o singură întrebare, dacă o va revoca sau nu pe Laura Codruţa Kovesi. Evident, răspunsul a fost nu. Mulţi doreau să audă asta. Dar mulţi ar fi vrut să audă poate şi ce crede Preşedintele României, cel care veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, despre faptul că reprezentanţi ai acestora, respectiv procurori, ar falsifica dosare, despre faptul, că la cel mai înalt nivel, s-ar da ordine să se scoată dosare, dacă în România funcţionează prezumţia de nevinovăţie, dacă statutul de penal este mai important decât abuzul. 
Enervat că jurnaliştii îi strică propria conferinţă de presă, preşedintele nu a mai mimat şi a arătat că pur şi simplu nu-i pasă. Întrebat dacă a citit stenogramele înregistrărilor care au provocat scandalul monstru din ultimele zile şi despre care el însuşi a vorbit la începutul intervenţiei sale, Iohannis a răspuns senin că nu. Dacă e interesat să o facă? Nu, din nou. Dacă buna funcţionare a justiţiei, echilibrată, independentă, stă în prezentarea în instanţe de probe false? De data aceasta, a cerut să i se ia microfonul jurnalistului". Inegral pe gandul.info.

 

Obiectivele Comisiei care îl va ancheta pe șeful SPP (România Liberă)

Parlamentarii vor să verifice dacă directorul Lucian Pahonțu a implicat Serviciul de Protecție și Pază în activități ilegale, a influențat decizii politice sau a centralizat informații despre viața privată a demnitarilor. Noul for parlamentar va avea 17 obiective.

 

Strategie pentru diminuarea șomajului? Guvernul vrea să înființeze peste 13.000 de postruri care să rezolve 9 cazuri de discriminare pe an (Evenimentul Zilei)

Companiile și instituțiile publice cu peste 50 de angajați urmează să aibă experți în egalitate de șanse, potrivit unui proiect de lege adoptat de cabinetul Dăncilă. În realitate, aceștia nu au obiectul muncii, Consiliul pentru Combaterea Discriminării primind, în 2016, doar 9 sesizări pentru discriminare de gen, dintre care 2 de la persoane juridice.

 

Uriași! (Gazeta Sporturilor)

Roș-albaștrii au evoluat entuziasmant aseară și au obținut primul succes din istorie în fața unei echipe din seria A. FCSB – Lazio 1 la 0 în 16-imile Europa League. Golul lui Gnohere a făcut diferența într-un meci în care trupa lui Dică a avut și destul noroc. Returul e joia viitoare, la Roma.

Revista presei românești - 16 februarie 2018
998