Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ion Iliescu a ajuns unde îi este locul: în boxa acuzaţilor (Adevărul)

daniel_gorgonaru.png

Daniel Gorgonaru, jurnalist Adevărul
Daniel Gorgonaru, jurnalist Adevărul.
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

Mediul de afaceri de nota 1 revoluție fiscale (România Liberă) - Raportul Curții de Conturi: Statul român nu a cheltuit, în 2016, 117 milioane de euro destinați construcției de autostrăzi (Evenimentul Zilei) - Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro net pe lună! (Gazeta Sporturilor)

Ion Iliescu a ajuns unde îi este locul: în boxa acuzaţilor (Adevărul)

Victimele Mineriadei s-au călcat în picioare la primul termen al procesului, puteți citi în Adevărul. Magistraţii Instanţei Supreme au dat marţi startul în procesul „Mineriada din 13-15 iunie 1990”, în care au fost trimise în judecată, pentru crime împotriva umanităţii, 14 persoane, între care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, fostul şef al SRI Virgil Măgureanu şi fostul lider sindical Miron Cozma. La Curtea Militară de Apel unde se judecă termenul, au fost citaţi peste 1.000 de oameni, într-o sală minusculă, în condiţii improprii, s-au strâns sute de persoane: „Am ajuns să stăm la coadă ca la carne pentru dreptate“ , în timp ce principalii inculpați au lipsit.
Jurnalistul Daniel Gorgonaru scrie în editorialul ziarului că Ion Iliescu a ajuns unde îi este locul: în boxa acuzaţilor. „Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican-Voiculescu sunt câteva dintre personajele triste ale istoriei contemporane a României. Prea mici pentru vremurile trăite, mult prea legate de trecutul lor comunist şi incapabile să înţeleagă mersul istoriei, aceste personaje au murdărit cu sânge nevinovat începuturile democraţiei româneşti...
Pentru cei care nu au reţinut cifrele represiunii din 13-15 iunie 1990, reamintim câteva detalii din rechizitoriul procurorilor: „În urma atacului pus în practică în dimineaţa de 13 iunie a rezultat moartea prin împuşcare a patru persoane (fapte ce constituie tot atâtea acte materiale ale infracţiunii), vătămarea integrităţii fizice sau psihice a unui număr total de 1.388 de persoane (fapte ce constituie tot atâtea acte materiale ale infracţiunii) şi privarea de dreptul fundamental la libertate, din motive de ordin politic, a unui număr total de 1.250 de persoane“. 
Aş spune doar atât că „vătămarea integrităţii fizice“ a însemnat inclusiv violarea a zeci de femei de către cetăţenii-mineri cărora Ion Iliescu le mulţumea într-un discurs înflăcărat pentru „înaltul spirit civic“. ..
Chiar dacă au trecut 28 de ani de la aceste triste evenimente, cei vinovaţi trebuie să răspundă pentru faptele lor”.

 

Mediul de afaceri dă nota 1 revoluție fiscale (România Liberă)

Întreprinzătorii privați dau nota 1 revoluție fiscale, arată un sondaj realizat în rândul IMM-urilor. Peste 93% din managerii intervievați spun că reformele privind creșterea salariului minim, trecerea contribuțiilor la salariat și creșterea contribuțiilor pentru salariații cu timp parțial au generat efecte negative în companii.
Aproape jumătate din respondenții la sondaj au precizat că au crescut salariile angajaților pentru compensarea în totalitatea a trecerii contribuțiilor de la angajator la salariat, în timp ce 40% din ei au declarat că au recurs la concedieri.
Întrebați ce dificultăți/probleme au întâmpinat în aplicarea revoluției fiscale, respondenții au menționat creșterea birocrației pentru angajator (65 la sută).

 

Raportul Curții de Conturi: Statul român nu a cheltuit, în 2016, 117 milioane de euro destinați construcției de autostrăzi (Evenimentul Zilei)

Vagoane dispărute, incompetență privind cheltuirea banilor publici pentru autostrăzi și drumuri naționale, sporuri și prime ilegale, sunt câteva concluzii ale inspectorilor Curții de Conturi. În raportul Curții de Conturi pe anul 2016, inspectorii au menționat că au fost identificate 21.427 de cazuri de abatere, care au generat venituri suplimentare de 978,1 milioane lei, prejudicii de 687,6 milioane lei sau erori financiar-contabile de 43,225 miliarde lei.

 

Gabi Firea îi dă Cristinei Neagu cel mai mare salariu de bugetar din România: 22.000 de euro net pe lună! (Gazeta Sporturilor)

101.649 de lei este suma netă pe lună pe care o încasează cea mai bună handbalistă din lume din bugetul Primăriei.
Primăria a ascuns până acum suma, dar ziarul a intrat în posesia ”fluturașului” handbalistei din decembrie 2017.
În Muntenegru, la ŽRK Budućnost, echipa de unde a venit Cristina Neagu, socotită de trei ori cea mai bună jucătoare a lumii, ea câștiga aproximativ 12.000 de euro pe lună.
Cu echipa din Podgorica luase Liga Campionilor, în 2015.
Își păstrase cam același salariu în epoca de glorie a Oltchim, când Cristina Neagu încasa la Râmnicu Vâlcea 12.000 de euro pe lună. Muntenegrenii nu supralicitaseră fiindcă o cumpăraseră accidentată.
Primarul Bucureștiului nu s-a zgârcit la bani.
Loviturile de imagine ale Gabrielei Firea costă.
Și i-a dat aproape dublu.