Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cele trei opțiuni ale lui Tudorel Toader (Hotnews.ro)

dan-tapalaga.jpg

Jurnalistul Dan Tăpălagă analizează opțiunile pe care le are Tudorel Toader înainte ca ministrul Justiție să prezinte raportul privind activitatea DNA
Sursa imaginii: 
hotnews.ro

Congres extraordinar PSD, pe 10 martie (Gândul) - Coșul minim de consum, atentat la sănătate (Adevărul) - Intrați în istorie! (Gazeta Sporturilor)

Cele trei opțiuni ale lui Tudorel Toader (Hotnews.ro)

"Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este asteptat sa prezinte joi seara, la ora sase, raportul privind activitatea manageriala a DNA. Intrebat ce asteptari are de la el, liderul PSD, Liviu Dragnea, a raspuns sibilinic: “sa nu se faca de ras”. De aici incolo, intelege fiecare ce doreste. Partidul, baronii, mogulii, suspectii si condamnatii cred ca ministrul Justitiei se face de ras daca nu cere revocarea. Ceilalti, invers. Exista si a treia varianta, patentata acum un an, cand ministrul justitiei a sters pe jos cu DNA si Kovesi, dar in final nu a cerut revocarea. 
Problema e ca de data asta a treia varianta nu mai tine, teoretic. Cei care vor capul lui Kovesi s-au radicalizat, investind enorm intr-o campanie menita sa justifice revocarea ei. Asadar, calea de mijloc nu mai merge. Pesedistii s-au cam saturat de aburelile si piruetele lui, motiv pentru care i-au si tipat de la obraz exasperati: Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate!
Daca nu va cere revocarea sefei DNA in mod explicit, baronii PSD vor forta schimbarea lui Tudorel Toader...
In acest moment, este greu de anticipat ce se va intampla. In orice caz, joi seara vom afla cine doreste sa fie cu adevarat Tudorel Toader: ministrul Justitiei sau ministrul borfasilor. Cu tot talentul lui de povestitor, ma tem ca nu va mai putea fi si, si. Greu de pastrat functia si respectul in acelasi timp, aproape imposibil sa mai potoleasca setea de sange a haite doar cu vorbe mestesugite. Pana la urma totul depinde de Dragnea si de vointa lui, partidul nu prea are importanta, mogulii cu atat mai putin. Or, in acest moment trebuie sa admitem ca nu stim ce este in capul liderului PSD, daca a negociat, daca i s-a promis ceva sau nu", scrie jurnalistul Dan Tăpălagă. Integral pe hotnews.ro.

 

Congres extraordinar PSD, pe 10 martie. Primii lideri care şi-au anunţat candidaturile. Ştefănescu: Nu ştiu de ce i-am devenit antipatic lui Dragnea (Gândul)

Congresul PSD va avea loc pe 10 martie, în Bucureşti, la Sala Palatului, a decis, miercuri, conducerea social-democraţilor. Rămâne de stabilit dacă, pe lângă reconfirmarea lui Liviu Dragnea, se vor pune la bătaie şi celelalte posturi de conducere. În avans, mai mulţi lideri PSD şi-au anunţat intenţia de a candida, lista fiind deschisă de şeful PSD Vrancea. Oprişan a precizat că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, dar că între timp s-a demonstrat că este nevinovat.Şi Codrin Ştefănescu vrea să candideze, în ciuda faptului că nu este deloc bine văzut de Dragnea, lucru pe care, de altfel, l-a şi recunoscut. La Congresul PSD de pe10 martie este posibil să se aleagă vicepreşedinţii formaţiunii, adică Biroul Politic Naţional.

 

Coșul minim de consum, atentat la sănătate (Adevărul)

Coşul minim de consum lunar, considerat de guvernanţi suficient pentru un trai decent, conţine alimente care pot face mai mult rău decât bine. Dăunătoare este considerată şi corelarea salariului minim pe economie cu valoarea acestui coş.
În 2017 Institutul Naţional de Statistică estima valoarea alimentelor din coşul lunar la circa 1000 de lei, iar din acesta statul a considerat că nu trebuie să lipsescă untura, cartofii, mezelurile, pastele făinoase, mălaiul, făina, orezul sau zahărul, alimente, contestate de specialişti. Concret, o familie formată din mamă, tată şi copil ar trebui să mănânce lunar 13 kilograme de cartofi şi 37 de kilograme de pâine, dar numai 800 de grame de peşte, 3 kilograme de mere, 500 de grame de citrice şi 400 de grame de carne de oaie. Obezitate, diabet, boli de inimă şi boli de ficat - acestea sunt doar câteva dintre patologiile la care poate duce consumul alimentelor cuprinse în coşul minim lunar.
Senatul a luat marţi în discuţie propunerea a 20 de senatori şi deputaţi privind actualizarea trimestrială a salariului minim pe economie cu cheltuielile lunare, propunere argumentată prin faptul că valoarea coşului minim lunar este în prezent subdimensionată, fiind stabilită acum 18 ani. Profesori universitari specializaţi în finanţe şi economie au demontat însă teoria potrivit căreia corelarea salariului minim cu valoarea coşului minim lunar ar fi benefică, arătând că de fapt va face mai mult rău, crescând povara pentru angajatori, ceea ce va duce la închiderea multor afaceri şi piederea multor locuri de muncă.

 

Intrați în istorie! (Gazeta Sporturilor)

LAZIO- FCSB, de la ora 20, în 16-imile Europa League.
15.000 de români în tribune și alți 14 pe teren vor încerca diseară să provoace prima eliminare  a unei echipe italiene de către roș-albaștrii. 
"Ne calificăm doar dacă dăm gol", spune Nicolae Dică. Tehnicianul nu ia în calcul un 0-0, avertizat de forța de atac a lui Lazio

 
Revista presei românești - 22 februarie 2018.