Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cine a cîştigat meciul Kovesi-Toader (România Curată)

alina_mungiu_pippidi_romania_camp_batalie.jpg

Alina Mungiu-Pippidi analizează argumentaţia lui Toader, argumentele lui Kovesi, unde au Kovesi şi Lazăr dreptate, unde are dreptate Toader şi Kovesi nu a răspuns satisfăcător, și, mai ales, ce se va întîmpla mai departe?
Alina Mungiu-Pippidi analizează argumentaţia lui Toader, argumentele lui Kovesi, unde au Kovesi şi Lazăr dreptate, unde are dreptate Toader şi Kovesi nu a răspuns satisfăcător, și, mai ales, ce se va întîmpla mai departe?
Sursa imaginii: 
Portalul România Curată

Tudorel Toader, sedus şi abandonat (Gândul) - Carnaval în sectorul bugetar în 2017: salarii nete mai mari cu 20% şi 20.000 de noi angajări (Ziarul Financiar) - România zboară prin lumea largă, căutând 36 de avioane F16 second hand (Evenimentul Zilei) - Ce se întâmplă cu CSM? (Gazeta Sporturilor)

Tudorel Toader, sedus şi abandonat (Gândul)

„Ministrul Toader s-a "declarat" sedus – prin ricoşeu - de apărarea şefei DNA. Imediat s-a văzut, însă, şi abandonat de Secţia pentru procurori a CSM, care i-a administrat un 6-0, fără drept de apel.
În  general, lumea spune că la CSM s-a desfăşurat un adevărat război între ministrul Justiţiei şi şefa DNA. Eu aş risca, spunând că războiul a semănat mai mult cu un aranjament pentru casele de pariuri.
Tudorel Toader, căruia i s-a cerut să facă ceva  - şi, ca să fim sinceri până la capăt, avea material de exploatat a realizat o compilaţie-blitz a acuzelor la adresa Laurei Codruţa Kovesi, apărute, mai ales, în ultimul timp, în spaţiul public, dând senzaţia unei lipse de documentare aplicată/beton/bisturiu. Urmată, mai degrabă, de un opis al actelor normative, care îl absolvă de eventuale acuzaţii gen că s-ar fi băgat într-o aventură ce i-ar putea pune cariera de profesor-magistrat în paranteză...
De ce şi-a făcut Tudorel Toader treaba de mântuială, când ştia că toată lumea din lume e cu ochii pe el? Nu s-ar spune că e un superficial, după cantitatea de orgoliu pe care o manifestă pe fiecare centimetru pătrat pe care calcă, şi nici după atenţia obsesivă şi necenzurată, vizavi de propria imagine.
Să fi jucat el la două capete: unu, ca să fie pe placul PSD, să facă ceva, dar să nu se facă de râs; doi, ca să nu dea, nimănui, nici un motiv documentat pentru revocarea şefei DNA – ca să aibă, mai pe urmă, pe unde scoate cămaşa şifonată?”, se întreabă jurnalistul Marian Sultănoiu pe gandul.info.

 

Cine a cîştigat meciul Kovesi-Toader (România curată)

Alina Mungiu-Pippidi analizează argumentaţia lui Toader, argumentele lui Kovesi, unde au Kovesi şi Lazăr dreptate, unde are dreptate Toader şi Kovesi nu a răspuns satisfăcător, și,mai ales, ce se va întîmpla mai departe?
„PSD şi Toader, dat fiind că nu au idee cum să comunice, mai ales extern, şi insuficientă credibilitate, îşi vor susţine prost cauza la Timmermans, şi vor pierde. 
Iohannis va refuza revocarea, s-a pronunţat dinainte de orice argumente, are scuza că nici el nu a primit la timp documentul şi că avizul CSM este negativ revocării. 
Radicalii PSD, sper că nu şi Dragnea, se vor agita să mai creeze un conflict constituţional cu preşedinţia şi să tragă de CCR încă o dată, deşi CCR nu are cu ce să îi ajute, poate declara conflicte dar nu poate să le rezolve. 
Kovesi va considera că orice schimbare de poziţie o slăbeşte în faţa lui Toader şi nu va fi mai activă în a face ce trebuia făcut, adică o responsabilizare mai mare a procurorilor deîndată ce nu respectă reguli, sau revenirea la nişte priorităţi în interes public şi mai puţin politizate”.

 

Atenţie! Se repetă istoria de acum un deceniu? Carnaval în sectorul bugetar în 2017: salarii nete mai mari cu 20% şi 20.000 de noi angajări. Creşterile de salarii din ultimul an fac statul top employer la nivel naţional (Ziarul Financiar)

Aproape 20.000 de noi locuri de muncă au fost create anul tre­cut în sectorul buge­tar, nu­mă­rul de salariaţi de la stat ajungând în decembrie la 1,21 de milioane de an­gajaţi, arată datele Ministeru­lui de Finanţe.
Anul acesta cheltuielile cu salariile bugeta­rilor vor ajunge la 8,9% din PIB, în creştere faţă de nivelul de 8,3% din PIB în 2017 şi 7,5% din PIB în 2016. Prin urmare, salariile bugetarilor vor avea anul aces­ta cea mai ridicată pondere ra­por­ta­tă la PIB din ultimii nouă ani.

 

România zboară prin lumea largă, căutând 36 de avioane F16 second hand (Evenimentul Zilei)

Ziarul publică, pe două pagini,un interviu cu ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. Acesta a detaliat următoarea mare achiziâie în materie de armament, cea de aeronave F16. Aceste aparate nu se mai fabrică, așa că specialiștii români în dotarea Armatei le caută în Portugalia, Statele Unite sau Israel.

 

Ce se întâmplă cu CSM? (Gazeta Sporturilor)

Înfrângerea de la Gyor i-a băgat în ședință pe reponsabilii clubului, care nu se regăsește, deși are unul dintre cele mai bune loturi din Liga Campionilor.

 
Revista presei românești - 28 februarie 2018.