Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ce a oferit Frans Timmermans la Bucureşti şi de ce e în interesul lui Dragnea să accepte (Adevărul)

ion_m._ionita.jpg

Ziaristul Ion M. Ioniță semnează editorialul din "Adevărul" de astăzi.
Sursa imaginii: 
adevarul.ro

700.000 de persoane nu știu cum vor fi impozitate (Jurnalul Național) - Liviu Babeș: martir pentru libertate (România Liberă) - Alexandru David, președintele lui Dinamo are regrete: Am greșit mergând pe mâna lui Mutu, Contra și Miriuță (Gazeta Sporturilor)

Ce a oferit Frans Timmermans la Bucureşti şi de ce e în interesul lui Dragnea să accepte (Adevărul)

Jurnalistul Ion M. Ioniță consideră că "Frans Timmermans nu a venit să dea indicaţii la Bucureşti, a pus pe masă o înţelegere de tip win-win. România respectă obligaţiile MCV şi îşi asigură ridicarea Mecanismului până în 2019 şi, de asemenea, intrarea în Schengen. Cu condiţia de a nu permite controlul politic asupra Justiţiei. Timermans a spus că verificarea disciplinară a magistraţilor trebuie să se facă de magistraţi, nu de politicieni, răspunzând la o întrebare care se referea la cererea de revocare a procurorului-şef DNA. 
Pentru PSD, lansat în ceea ce eufemistic se denumeşte „reforma justiţiei”, ar însemna o schimbare de curs. Ar mai însemna consultarea Comisiei de la Veneţia şi cooperare deplină şi transparentă cu Comisia Europeană în elaborarea legilor justiţiei. 
De ce ar trebui să accepte Liviu Dragnea? Liviu Dragnea se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale din 2019. Partidul îl va susţine. Dar are o mare problemă politică. Scorul personal al lui Liviu Dragnea în sondaje este în acest moment la jumătate faţă de scorul partidului. 
Ce poate face Liviu Dragnea pentru a câştiga personal electorat, pentru că la alegerile prezidenţiale contează persoana mult mai mult decât partidul? Să livreze populaţiei ceva de prestigiu! Intrarea în Schengen şi ridicarea MCV ar însemna un avantaj electoral extraordinar. 
Pentru un politician cu ambiţia lui Liviu Dragnea, ceea ce spune Timmermans este de nerefuzat. Dar asta nu însemnă în mod automat că Liviu Dragnea va accepta, chiar cu preţul ratării unei şanse istorice pentru România şi pentru toţi românii". Integral pe adevarul.ro

 

700.000 de persoane nu știu cum vor fi impozitate (Jurnalul Național)

Guvernul a prezentat ieri o primă variantă a Formularului 600 prin care toţi cei care au profesii independente şi drepturi de autor îşi vor declara veniturile şi vor plăti contribuţiile sociale aferente.
Deocamdată, noul mecanism de impozitare a celor circa 700.000 de persoane care sunt incluse în categoria celor cu profesii independente şi drepturi de autor va intra în dezbatere publică şi cele mai bune propuneri vor fi incluse în proiectul final care trebuie aprobat până pe 15 aprilie, data la care expiră amânarea fostului Formular 600  contestat de toată lumea.

 

Liviu Babeș: martir pentru libertate (România Liberă)

România comemorează azi 29 de ani de la moartea eroului-martir Liviu Babeș. Pe 2 martie 1989 acesta s-a autoincendiat în semn de protest față de regimul comunist.
Liviu Cornel Babeş, un braşovean în vârstă de 47 de ani, lucra ca maistru electrician la Trustul de Prefabricate din Braşov şi în paralel urmase cursurile Şcolii Populare de Artă din Braşov, devenind un pictor și un sculptor apreciat. 
În anul 1989, pe 2 martie, Liviu Babeş s-a autoincendiat, s-a transformat într-o torţă umană, în timp ce cobora pe Pârtia Bradul, din Braşov, având în mână un carton pe care scria „Stop Murder! (Opriţi crima) Braşov = Auschwitz“. 
După două ore de agonie petrecute la spital, Liviu Babeş avea să spună adio unei lumi în care el nu se mai regăsea, unei dictaturi monstruoase pe care el nu o mai suporta, dar cu speranţa că gestul său va avea un ecou internaţional şi ceva se va schimba în bine pentru românii de rând şi familia sa.
A fost comparat cu Jan Palach, studentul care, în 1969, şi-a dat foc în Piaţa Wenceslas din Praga ca protest faţă de invadarea Cehoslovaciei de către trupele sovietice.

 

Alexandru David, președintele lui Dinamo are regrete: Am greșit mergând pe mâna lui Mutu, Contra și Miriuță (Gazeta Sporturilor)

Președintele dinamovist Alexandru David a făcut o analiză dură și rece EXCLUSIV în GAZETA de astăzi despre factorii ce-au scos-o pe Dinamo din play-off.
Sunt arătați cu degetul Adrian Mutu, Cosmin Contra și Vasile Miriuță, printre alții, se motivează transferurile, se dau răspunsuri pentru eșecul istoric.
Aflați din interviul publicat de gazetă ce buget a avut anul acesta Dinamo, care e mesajul pentru fani și ce urmează pentru club! 

 
Revista presei românești - 2 martie 2018