Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încotro se îndreaptă PSD (Adevărul)

ion-m-ionita_6.jpg

Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Sursa imaginii: 
site-ul ziarului Adevărul

Dragnea pune la bătaie, la Congres, toate funcţile din conducerea PSD. Singura excepţie: postul său de preşedinte (Gândul) - Drama demografică a României continuă: aproape jumătate dintre românii care pleacă din ţară au între 20 şi 35 de ani (Ziarul Financiar) - „Rabla” pleacă la casare cu ITP-ul la zi (România Liberă) - „Câinii”  își înfruntă coșmarul (Gazeta Sporturilor)

Dragnea pune la bătaie, la Congres, toate funcţile din conducerea PSD. Singura excepţie: postul său de preşedinte (Gândul)

Tensiuni în PSD înaintea Congresului. Gabriela Firea ameninţă cu demisia din toate funcţiile politice, Liviu Dragnea susţine că nu va mai accepta intrigi în partid. Toate funcţiile de conducere în PSD vor fi puse la bătaie, iar Liviu Dragnea va cere un vot de încredere.
Liderul PSD a mai anunţat că la Congresul din data de 10 martie, începând cu ora 11.00, se vor vota modificările legate de Biroul Politic Naţional, dar şi reprezentativitatea, adică 8 vicepreşedinţi femei şi 8 bărbaţi.

 

Încotro se îndreaptă PSD (Adevărul)

„Liviu Dragnea nu mai tolerează nicio voce cât de cât nealiniată în structurile conducerii PSD. Toţi cei care au vorbit prea mult şi-au pierdut funcţiile. Unde poate duce controlul total al unui singur om asupra celui mai numeros partid din România?”, se întreabă în editorialul publicației jurnalistul Ion m. Ioniță. 
„Codrin Ştefănescu a pus „camaradului” Dragnea o întrebare la care nu a primit un răspuns, dar a aflat imediat că funcţia sa de secretar-general adjunct nu va mai exista după congresul PSD de la sfârşitul acestei săptămâni. Alţii au păţit-o înaintea lui, fiind daţi afară sau lăsaţi fără funcţii şi poziţii. Doi premieri, miniştri, şefi de comisii. Ecaterina Andronescu, care constata că nimeni nu e veşnic în funcţie, a pierdut subit preşedinţia comisiei pentru Învăţământ. Niculae Bădălău, cuprins de pasiunea exprimării epistolare, frământat de incertitudini privind democraţia în partid, iată nu se mai află pe lista de favoriţi, iar Claudiu Manda, preşedintele comisiei pentru controlul SRI, care i-ar fi luat locul, nici el nu mai e în cărţi după ce a vorbit prea mult cu Liviu Maior. Ceea ce nu i-a picat prea bine celuilalt Liviu, Dragnea.
Congresul PSD va însemna triumful lui Dragnea şi instituirea controlului său absolut. Vicepreşedinţii aleşi în funcţie de criteriul regional nu vor însemna nimic altceva decât un cor de lăudători, iar cele opt doamne îi vor fi profund recunoscătoare preşedintelui Dragnea pentru viziunea sa progresistă de a instaura paritatea de gen la vârful partidului...
Drumul politic al PSD se vede din ceea ce mai clar. O autocraţie care va duce partidul în zona de populism radical.
Singura Opoziţie pe care noul PSD o va avea cu adevărat de înfruntat va fi realitatea din România. De aproape doi ani, de la câştigarea alegerilor, începând cu localele, PSD nu a livrat aproape nimic din promisiuni”. Integral în Adevărul.

 

Drama demografică a României continuă: aproape jumătate dintre românii care pleacă din ţară au între 20 şi 35 de ani (Ziarul Financiar)

Aproape 94.000 de români, adică 45% din totalul emigranţilor din 2016, au vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.
„Există un flux foarte mare, de 50.000 de persoane, care pleacă din România ca detaşaţi pentru unu, doi sau trei ani, la sediile din străinătate ale companiilor care activează în România.

 

„Rabla” pleacă la casare cu ITP-ul la zi (România Liberă)

Ministerul Mediului a publicat noutățile privind programele Rabla Clasic și Rabla Plus pentru anul în curs. Proprietarii care vor să-și schimbe mașina veche cu una nouă prin programul finanțat de stat vor primi între 6.500 și 9.200 de lei, în funcție de tipul de autoturism pe care vor să-l achiziționeze. Pentru cele două programe s-a alocat o finanțare de 150 de milioane de lei, respectiv 133 milioane de lei din credite de angajament.

 

„Câinii”  își înfruntă coșmarul (Gazeta Sporturilor)

În ultimii doi ani, Craiova a devenit teroarea dinamoviștilor: anul trecut le-a pus piedică în lupta la titlu și i-a scos din Cupă în sferturi, acum i-a aruncat afară din play-off. Astăzi, în sferturile Cupei României, se dispută U Craiova – Dinamo. Partida începe la ora 17.
Florin Bratu vrea să-l folosească pe Pesici atacant central, adică a patra poziție pe teren de când a venit la Dinamo. O altă surpriză pregătită de Florin Bratu este titularizarea lui Sergiu Hanca pe postul de fundaș dreapta. Conform surselor din anturajul echipei, antrenorul dinamovist dorește un plus ofensiv în banda dreaptă și astfel a renunțat la spaniolul Romera. 

 
Revista presei românești - 6 martie 2018