Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


A început vânătoarea ambasadorilor (Evenimentul Zilei)

melescanu.jpg

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu
Image source: 
Facebook / Teodor Meleșcanu

Până la fericirea din 2040, ne sufocăm în demagogia din 2018. Ce nu s-a spus la congresul PSD (Adevărul) - Dragnea anunţă o lege „anti-defăimare” care să sancţioneze „oameni gen Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară” (Gândul) - De ce ajung companiile din România în insolvenţă (Ziarul Financiar)

Dragnea anunţă o lege „anti-defăimare” care să sancţioneze „oameni gen Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară” (Gândul)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, că este nevoie de o lege împotriva celor care defăimează România, ”gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară”, astfel încât ”statul român să corecteze aceste lucruri”.
”Nu ştiu acum cum, dar în alte ţări poate există aşa ceva. Nu poţi să stai indiferent şi inactiv. Vi se pare bine ca despre ţara noastră să se vorbească, folosind minciuni, atât de rău? Să se spună lucruri mincinoase?Eu nu vorbesc de infracţiune, dar cineva trebuie să plătească. Sigur că intră la liberă exprimare, dar asta nu înseamnă că trebuie să defăimezi”, a mai spus Dragnea.

 

A început vânătoarea ambasadorilor (Evenimentul Zilei)

Guvernul va declanșa o evaluare a activității ambasadorilor României în străinătate, liderii coaliției de guvernământ vorbind iar despre varianta decapitări unora dintre șefii misiunilor.
Președintele PSD Liviu Dragnea anunțat, ieri, că așteaptă în coaliția de guvernare o analiză din partea Ministerului de Externe, Teodor Meleșcanu, cu privire la „ce avantaje” a adus României „fiecare șef de misiune diplomatică sau atașat comercial”.
„O politică externă care nu poate fi măsurabilă prin efectele pozitive pe care le aduce statului român sau prin dimensiunea economică pe care trebuie să o abordăm cu foarte multă atenție și cu foarte multă determinare nu este o politică eficientă”, zis Dragnea.
Demersul vine în contextul în care, pe 29 august 2017, Dragnea se declara „invidios” pe „sârguința” cu care ambasadele străine și promovează interesele în România și le-a adresat ambasadorilor români în străinătate „rugămintea” să procedeze și ei la fel. „Îi recomand și eu domnului Dragnea să asigure resursele, din punct de vedere al guvernării, pentru ambasadă, pentru a realiza acest lucru”, i-a răspuns, la acea vreme, ambasadorul României în SUA, George Maior.

 

Până la fericirea din 2040, ne sufocăm în demagogia din 2018. Ce nu s-a spus la congresul PSD (Adevărul)

„Discursul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la congresul partidului a zugrăvit o Românie fabuloasă, viitor nod energetic şi de transport, cu trenuri de mare viteză, autostrăzi, educaţie şi sănătate. Dar totul în 2040, pentru cine va apuca măreaţa lume nouă anunţată de Liviu Dragnea. Până atunci, societatea românească trebuie să se lupte cu rezultatele pe care guvernarea PSD le produce zi de zi”, scrie în editorial jurnalistul Ion M. Ioniță.
„În 2017, România nu a beneficiat de niciun kilometru nou de autostradă. 
Trenurile merg cu viteză medie mai mică decât pe vremea lui Carol I. 
Metroul către Otopeni este deja un obiectiv ratat. Pur şi simplu nu se face. Metroul din Drumul Taberei care trebuia inaugurat de trei ani, nu va circula nici în 2018.
Programul spitalelor regionale, trecut cu litere groase în programul de guvernare, nu este altceva decât o fantasmă bună de luat voturi. Din cele opt spitale regionale au rămas trei. Niciunul dintre ele nu este în poziţia de a primi vreun ban pentru că proiectele nu sunt gata şi nu pot fi trimise la Bruxelles. 
Comisarul pentru Dezvoltare, Corina Creţu, a venit la congresul PSD cu o mare veste, 450 de milioane de euro nu vor fi pierdute, ci alocate sub formă de vouchere pentru cei care vor să-şi reabiliteze locuinţele din punct de vedere energetic. Pare un triumf. Dar adevărul este că suma de 450 de milioane de euro este doar o parte din cei 800 de milioane care urmau să fie pierduţi. E bine că li s-a dat altă destinaţie, dar de ce nu au fost folosiţi pentru spitale? Şi cum recuperăm şi restul de 350 de milioane?”. 
Integral în Adevărul.

 

De ce ajung companiile din România în insolvenţă (Ziarul Financiar)

Ardelenii greşesc cu mintea, moldovenii cu sufletul, iar în sud sunt cele mai multe insolvenţe dubioase. 
Întreruperea activităţii unei companii şi transferul afacerii pe numele altei firme a devenit un sport naţional în România, în condiţiile în care în perioada 2005-2016 aproximativ 200.000 de companii au intrat în insolvenţă şi peste un milion de companii şi-au întrerupt activitatea, legislaţia din domeniu fiind mult prea permisivă, spune Iancu Guda, preşe­din­tele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România şi autor al cărţii „De ce eşuează companiile? 10 greşeli şi 100 de soluţii“.

Revista presei românești - 13 martie 2018
702