Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Chermeză deocheată cu statul paralel (Adevărul)

ion-m-ionita_6.jpg

Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Jurnalistul Ion M. Ioniță semnează editorialul ziarului "Adevărul" de astăzi.
Sursa imaginii: 
site-ul ziarului Adevărul

Arestări și condamnări la nivel înalt din ordinul Comisiei Europene (Evenimentul Zilei) - Nurofen, Colebil şi Theraflu, cele mai vândute medicamente fără reţetă (Ziarul Financiar) - Catedrala Centenarului: cu adăpost antiatomic și uși de 25.000 € bucata (Jurnalul Național) - Portretul ucigaşului de campionate (Gazeta Sporturilor)

Chermeză deocheată cu statul paralel (Adevărul)

„Avalanșa de mărturisiri din ultima vreme arată, până acum, un singur adevăr incontestabil. Toate personajele au fost implicate într-o formă sau alta în relații deocheată cu statul paralel! Fiecare dezvăluire e urmată de un nou scandal care mai pune reflectorul pe un participant la frumoasa îmbârligătură.
Te puteai aștepta la orice de la statul paralel, dar nu la atâta disponibilitate socială. Tot nucleul de putere de la Ponta la Oprea, de la Dragnea la Ghiță, întreținea relații cu paralelul! Cum așa.? Pe vremea lui Băsescu toată floarea pesedistă umbla cu șoriciul la purtător? Nu lipsea niciunul și acum se toarnă unii pe alții în public. Ce căutau oamenii ăștia, de ce se îmbulzeau la pomana porcului?
E simplu. Fiecare dintre ei a crezut că este acceptat în cercurile oculte ale puterii. Au simțit că sunt importanți, că sunt protejați și că nu-i mai poate atinge nimic... Și-au închipuit că fac și desfac. Au construit guverne dintr-o imensă bârfă.
La rândul lui, statul paralel sa complăcut să deschidă ușile unor asemenea personaje. Le-am ascultat vorbele și a crezut că poate trage foloasele de aici. O greșeală imensă.
Imaginea unor instituții fundamentale este la pământ, nimeni nu mai crede în nimic, este un haos în generalizat în care fiecare are adevărul său și numai al lui.
Reconstrucția României, dacă va începe vreodată, va avea nevoie de ani buni. Dar nu sunt șanse. În ape tulburi, prădători se descurcă mai bine”, notează Ion M. Ioniță. Comentariul intregral în editorialul Adevărul.

 

Arestări și condamnări la nivel înalt din ordinul Comisiei Europene (Evenimentul Zilei)

Într-un raport din 18 iulie 2012, Comisia Europeană a transmis României că este „necesar” să apară „condamnări definitive” la „nivel înalt”.
EVZ face referire la o scrisoare trimisă de secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, guvernului USL condus atunci de premierul Victor Ponta.
„Descrieți pe scurt situația actuală și prezentați următorii pași procedurali pe care procuratura este așteptată să-i facă în cazurile de corupție la nivel înalt care se află în judecată și în care sunt implicați următorii inculpați: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu”.  
Toate persoanele amintite în scrisoare au fost ulterior condamnate definitiv. Lotul „Catherine Day” 40 de ani de închisoare.

 

O piaţă de 2 miliarde de lei. Nurofen, Colebil şi Theraflu, cele mai vândute medicamente fără reţetă (Ziarul Financiar)

Medicamentele eliberate fără prescripţie medicală (OTC) au câştigat teren în piaţa de medicamente în ultimii ani, în contextul în care românii acordă mai multă atenţie stării lor de sănătate.
Piaţa de OTC-uri a ajuns la peste 1,9 miliarde de lei anul trecut, potrivit datelor oferite de compania de cerce­ta­re de piaţă Euromonitor.
Cel mai vândut medicament fă­ră reţetă este Nurofen, cu vânzări de 207 mil. lei anul trecut şi o cotă de piaţă de 10,7%.
Din portofoliul companiei româneşti prezentă cu do­uă me­dicamente în top cinci cele mai vândute OTC - Cole­bil şi Tri­ferment, 51% este reprezentat de medi­camentele fără reţetă.

 

Catedrala Centenarului: cu adăpost antiatomic și uși de 25.000 € bucata (Jurnalul Național)

Catedrala „Înălţarea Domnului” din Bacău, al treilea cel mai mare locaş de cult ortodox din Europa şi cel mai mare din România, până la finalizarea Catedralei „Mântuirea Neamului”, ar urma să fie sfinţită cu ocazia Centenarului Marii Uniri, chiar dacă edificiul nu va fi gata. Este şi motivul pentru care Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, care finanţează lucrările catedralei, va investi masiv şi anul acesta într-biserică a cărei construcţie durează deja de 27 de ani. Ultima achiziţie: uşi din metal pentru care autorităţile locale plătesc, în medie, peste 25.000 de euro bucata.

 

Portretul ucigaşului de campionate » Procentajul de jocuri distruse e imens: 34 la sută! (Gazeta Sporturilor)

Bun pe plan internaţional, dezastruos pe plan intern. Acesta este, pe scurt, Ovidiu Haţegan, cel mai bine plasat arbitru român în ierarhiile UEFA. CFR - FCSB, derby-ul din play-off, a fost încă o dovadă că "centralul" arădean este unul dintre arbitrii români cu cea mai mare influenţă negativă în stabilirea rezultatelor şi poate chiar a ierarhiilor finale în Liga 1.
Analiza GSP arată că în precedenţii 5 ani Ovidiu Hațegan a influenţat peste o treime din jocurile la care a oficiat în Liga 1, 32 din 94.

 
Revista presei românești - 20 martie 2018